USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MÜSLÜMAN ŞAHSİYETİN İNFAK PROGRAMI

05-05-2021

MÜSLÜMAN ŞAHSİYETİN İNFAK PROGRAMI

Müslüman şahsiyet, fakirlere, yoksullara, ihtiyaç sahiplerine infak ettiği gibi, Efendimizin (S.A.S.), “Öyle bir zaman gelecek ki kişi elinde sadaka ile dolaşacak fakat onu verecek tek bir kişi bile bulamayacak” (Buhari) diye müjdelediği, yoksulluğu kökünden bitirecek Adil Bir Ekonomik Düzen’in kurulması için cihat eden nesillere de infakından bir pay ayırır.

Müslüman şahsiyet, emperyalist sömürü sisteminin borç batağında çırpınan gariplere infak ettiği gibi Efendimizin (S.A.S.), “Faizin her türlüsü ayaklarımın altındadır” (Müslim) hadisi gereği, borca esir eden faizci ekonomik sistemi yeniden ayaklar altına alıp, borca dayalı sömürü sistemini kökünden bitirecek Faizsiz Bir Ekonomik Sistem’in kurulması için cihat eden nesillere de infakından bir pay ayırır.

Müslüman şahsiyet, zulüm altındaki mazlumlara infak ettiği gibi Efendimizin (S.A.S.), “Gün gelecek Hîre’den Hadramût’a kadar bir kadın, tek başına yolculuk yapacak ve vahşi hayvanlardan başka hiçbir şeyden korkmayacak” (Buhari) diye müjdelediği, zulmü ve mazlumluğu kökünden bitirecek, hakka, adalete ve tevhide dayalı Yeni Bir Dünya’nın kurulması için cihat eden nesillere de infakından bir pay ayırır.

Müslüman şahsiyet, parça parça olmuş, tefrikaya düşmüş ümmetin hicrete mecbur edilmiş muhacirlerine infak ettiği gibi, Efendimizin (S.A.S.), “Müminler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler” (Buhari) diye işaret ettiği, tefrikayı kökünden bitirecek, ümmeti yeniden tek vücut yapacak İslam Birliği’nin kurulması için cihat eden nesillere de infakından bir pay ayırır.

Müslüman şahsiyet, ahlaklı bir neslin yetişmesi için infak ettiği gibi, her türlü kültür emperyalizmini ve ahlaksızlığı kökünden bitirecek İslam Kültür İşbirliği Teşkilatı’nın kurulması için cihat eden nesillere de infakından bir pay ayırır.

Müslüman şahsiyet, Kur’an ve ilim talebelerinin, hafızların yetişmesi için infak ettiği gibi, o hafızların zihnindeki Kur’an’ı bir sisteme çevirecek, ilmini gücün emrine vermeden yeryüzündeki tüm emperyalist ve Siyonist zalimlere karşı hakkı haykıracak ve Kur’an nizamının kurulması için cihat eden nesillere de infakından bir pay ayırır.

Müslüman şahsiyet, camilerin, Kur’an kurslarının, imam hatiplerin açılması için infak ettiği gibi, İncirlik’in, NATO üslerinin, ABD üslerinin kapatılması için cihat eden nesillere de infakından bir pay ayırır.

Müslüman şahsiyet, canıyla cihat edenlere infak ettiği gibi Efendimizin (S.A.S.), “Müşriklere karşı lisanınızla da cihat edin” (Ebu Dâvud) emri gereği, manşetleriyle, yayınlarıyla ve lisanlarıyla cihat eden, hakkın hâkimiyeti batılın ise zail olması için gayret eden şuurlu basın, yayın organlarına da infakından bir pay ayırır.

Müslüman şahsiyet, Yusuf el-Kardavi’nin, “Hedefi İslam’ın yayılması, yaşanması ve korunması olan askeri, siyasi, iktisadi, ilmi mücadele ve faaliyetler de fisebilillâhtır ve zekât bütçesinden de bir payı vardır” (Yusuf el-Kardâvi, Fıkhu z-Zekat, s. 655-669) fetvası gereği, Allah için bu yöntemlerle cihat eden nesillere de infakından bir pay ayırır.