USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

AHMET SALİH DAL; "SEVE BARAJININ %80' NİNİ SULAMA İÇİN KULLANACAĞIZ"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Kilis Milletvekili A. Salih Dal Kilis'te AK Parti Kurucuları ve basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

AHMET SALİH DAL; "SEVE BARAJININ %80' NİNİ SULAMA İÇİN KULLANACAĞIZ"
30-05-2022 11:57
30-05-2022 11:58
KİLİS
Google News

AHMET SALİH DAL; "SEVE BARAJININ %80' NİNİ SULAMA İÇİN KULLANACAĞIZ"

KİLİS

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Kilis Milletvekili A. Salih Dal Kilis'te AK Parti Kurucuları ve basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Kilis Olea otel'de düzenlene kahvaltılı programa Musabeyli Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz, Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şimşek, Polateli Belediye Başkanı Hakkı Çelik, AK Parti Musabeyli İlçe Başkanı Mehmet Gültekin, Elbeyli İlçe Başkanı Ekrem Delibaş, Polateli ilçe Başkanı Cezmi Özdemir ile AK Parti kurucuları ile basın mensupları yer aldı.

Uzun zamandan beri böyle bir programda Parti kurucuları ve basın ile bir araya gelmek istediğini belirten AK Parti Kilis Milletvekili A. Salih Dal önemli açıklamalar yaptı.

KİLİS'İN GASTRONOMİSİ DÜNAYAYA MAL OLACAK

Geçtiğimiz günler içerisinde İstanbul'da bir Otel'de "Oylum Hüyük'ten günümüze Kilis yemekleri" programının çok anlamlı olduğunu dile getiren Milletvekili Dal burada ki programa katıldıklarını ve çok güzel bir ambiyansın burada olduğunu dile getirdi.
Kilis'in eşsiz lezzetlerinin olduğunu söyleyen Dal yaptığı açıklamada;

"Kilis, tarihi ile coğrafyası ile gastronomisi ile eşsiz bir güzelliğe sahip. Bu anlamda İpekyolu kalkınma Ajansı, Kilis valiliği ve Kilis Belediye Başkanlığı paydaşları ile İstanbul'da bir otel'de Kilsi günleri icar edildi. Burada yemeklerimiz, tatlılarımız tanıtıldı ve çok güzel bir program oldu. İnşallah bu tür programların arkası gelecek ve bizler bir öncesinde eksikliklerimizi görerek daha iyi nasıl görkemli bir sunum yapabiliriz diye şehrimizi tanıtmaya devam edeceğiz.

KİLİS- MUSABEYLİ DUBLE YOL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Geçtiğimiz dönem içerisinde Ulaştırma Bakanımızın bizzat ziyaretleri ile Kilis-Musabeyli-Musabeyli-Yolçatı duble yol programı kapsamında çalışmalar aralıksız bir şekilde sürüyor. Yüklenici firma yol yapımı konusunda elini çabuk tutuyor. İnşallah bu yolu Kilis'imize kazandıracağız.

TEKSTİLKENT- POLATELİ ORGANİZE VE OSB 3. BÖLGEDE ÇOK HIZLI İLERLİYORUZ

Malum rahmetli belediye başkanımız Av. M. Abdi Bulut ile ortaya konulan Tesktil kent projesi şu gün itibariyle çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Daha önce de dediğimiz gibi Tekstil kent çalışmaya başladığı anda en az 3-4 bin işçi buradan evine ekmek götürecek ve istihdam sağlamış olacağız.

OSB 3. Bölgede kamulaştımada hızlı bir ilerleyiş var. Fabrika istihdam alanları için Kilis cazibe merkezi. Yatırımcıların almak yatırım yapmak için uğraş verdikleri bir yer.

Yine Polateli-Şahinbey organize Sanayi bölgesinde kura ile dağıtılan arsaların sahipleri yatırım yapmak için gerekli çalışmaları yapıyor. İnanın Kilis'e yatırım yapmak isteyen o kadar çok yatırımcı sırada bekliyor. Kilis geleceği parlak olan bir il.

ÖNCÜPINAR SINIR KAPISI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Malum geçtiğimiz aylar içerisinde İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun Kilis ziyaretleri olmuştu.

Öncüpınar sınır kapımızın işlerlik kazanması ve yaya trafiğine pasaportluda olsa geçiş olabilmesi için Ankara'da temaslarımız sürüyor. Şu an Bakanlıklarımız ile irtibat halindeyiz. Açılmayacak demiyoruz, açılacak ama biraz sabır.

SEVE BARAJININ %80'NİNİ SULAMA İÇİN KULLANACAĞIZ

Kilis bir tarım şehri. Tarım şehri olmamız hesabı ile sulamada suya çok ihtiyacımız var. Kilis son yıllarda içme suyunu artık Afrin barajından karşılamaya başladı. Seve barajının doluluk oranı sevindirici. Afrin barajından gelen borularda bir sıkıntı olmadığı süre içerisinde bir arıza olmadığı süre içerisinde içme suyumuzu buradan karşılamaya devam edeceğiz.

Seve barajımızda ise suyun %80'nini sulama için kullanmak istiyoruz. Mesela bir örnekleme yaptığımızda sulama yapılamadan ekilen buğdayın kilosundan 150-200 kilogram alırken sulama yapılan yerlerde bilhassa Elbeyli taraflarında 750-800 kilogram ürün alıyorsunuz.

Seve barajı etrafında bulunan havzanın suya kavuşması için gerekenleri kısa bir süre içerisinde yapıp topraklarımızı su ile buluşturmaya devam edeceğiz.

20 YILDIR ÜLKEMİZDE GÜÇLÜ BİR İKTİDAR VAR

Artan zamlar ve Enflasyon ile ilgili olarak sorulan soru üzerine AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal yaptığı açıklamada şunları söyledi.

AK Parti hükümeti 20 yıl boyunca Ülkemize adeta çağ atlattı. Yapılan ve efsane olan hizmetler Ak Parti sayesinde yapıldı.

Ancak şunu belirtmemiz icap eder ki, Dünyayı sarsan bir pandemi sonrasında tüm dünya ülkelerinin yaşadığı bir ekonomik sıkıntı ve daralma söz konusu. İstesekte istemesekte bundan Türkiye olarak bizlerde nasibimizi alıyoruz. Ekonomi benim uzmanlık alanım değil. Hükümetimizde Ekonomi konusunda etkili siyaset üreten insanlarımız var. Şunu söyleyebilirim ki temmuz ayında inşallah hükümetimiz her kesimden çalışan üreten insanımıza ciddi anlamda bir katkı sunacak ve alım gücünü yükseltecek. Ekonomi olarak insanlarımız rahatlayacak inşallah..

CUMHURBAŞKANIMIZIN ŞUANDA KİLİS'E GELECEĞİ NET DEĞİL

Malum yeni hastane binamızın açılışı için bir dizi programlar yapılıyor. Bunlardan birsi de Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Kilis'e geleceği ve açılışı gerçekleştireceği ile alakalı.

Cumhurbaşkanlığı yetkili makamları ile görüştüm. Şimdilik ajandasında Kilis'e geleceği görünmüyor. Ancak bu gelmeyeceği anlamı taşımıyor. Belki ilerleyen günler içerisinde program sıkışıklığı yapılarak Kilise gelebilir diyebiliyoruz" dedi.

Haber Mehmet Ali Zahteroğulları

 

 

 

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ