USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GENEL

ASKON BAŞKANI ORHAN AYDIN SAHABELER ŞEHRİ KİLİS'TEN KONUŞTU; "PANDEMİ DÖNEMİNDE EKONOMİSİ ÇİN'DEN SONRA GELİŞEN ÜLKEYİ

ASKON (Anadolu Aslanları iş Adamları Derneği) Kilis 1. Olağan Kongresi Kilis 7 Aralık Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

ASKON BAŞKANI ORHAN AYDIN SAHABELER ŞEHRİ KİLİS'TEN KONUŞTU;  "PANDEMİ DÖNEMİNDE EKONOMİSİ ÇİN'DEN SONRA GELİŞEN ÜLKEYİ
19-06-2021 18:27
19-06-2021 18:30
KİLİS
Google News

ASKON BAŞKANI ORHAN AYDIN SAHABELER ŞEHRİ KİLİS'TEN KONUŞTU;

"PANDEMİ DÖNEMİNDE EKONOMİSİ ÇİN'DEN SONRA GELİŞEN ÜLKEYİZ"

KİLİS

ASKON (Anadolu Aslanları iş Adamları Derneği) Kilis 1. Olağan Kongresi Kilis 7 Aralık Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Cuma günü Gaziantep ASKON il Başkanlığının Kongresine katılan Genel Başkan Orhan Aydın Cumartesi günü'de Kilis il kongresine katıldı.

ASKON Kilis il Başkanlığının yaptığı kongreye AK Parti Kilis Milletvekili A. Salih Dal, AK Parti Kilis il Başkan Vekili Güven Özdemir, Milliyetçi Hareket Partisi Kilis il Başkanı Mustafa Demir, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Hacı Mustafa Celkanlı,Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Memiler,Kilis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt ile sanayici ve iş adamları ve davetli misafirler katıldı.

Kongre saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Daha sonra emekli İmam Hatip Sait Barlas hocanın okuduğu Kuranı Kerim ile devam etti.

Kuranı kerim tilaveti,nden sonra edilen dualarına rdından ASKON Kilis il Başkanı Mehmet Alİ Eryılmaz Konuşmasını gerçekleştirdi.

Mehmet Ali Eryılmaz yaptığı konuşmada şu iafdelere yer verdi;

"Anadolu Aslanalrı İş Adamları derneğimiz 2020 yılında ilk önce temsilcilik daha sonrada şube olarak kurulumunu tamamladık.

Maalesef Pandemiden dolayı ASKON olarak çok ciddi programlar yapamadık. Ancak ASKON'umuzun düzenlemiş olduğu diğer illerde yapılan faaliyetlere katıldık. Ankara'da Başkanlar kurulu toplantısına, Antalya'da ekonomik çalıştaya, Giresun'da sel felakaeti ve özellikle Kayseri Kültepede ki ekonomi zirvesi.

Anadolu Aslanları Genel başkanımız Orhan Aydın bey ile birlikte adeta şaha kalktı. İnşallah buda Türkiye'nin her tarafında kendini fark ettirecek Milli, Manevi değerlere bağlı insan odaklı ,ticari ve ticaret yapan insanların bir arada yaptığı, ürettiği, tasarruf, Gayri safi milli hasılanın ve bu ülkenin kalkınması için bu ülkenin birer ferdi, neferi olarak hep beraber inşallah gayret etmeye devam edecek.

Kilis'te de bugünden sonra Allah'ın yardımı ile inşallah pandemi dünyadan, ülkemizden ve memleketimizden yok olur gider. Sağlık düzelir huzur olur ve herkes işine gücüne bakar. Anadolu Aslanları olarak çalışmalrımızı Kilis'te fark ettireceğiz inşallah.

Kilis'imiz bildiğiniz gibi 6. bölgede ve cazibe merkezine alındı. Bu konuda emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bundan sonra güvenle yatırım yapmak isteyen diğer bölgede ki iş adamlarımızın Kilis'e gelerek sağlıklı bir şekilde yatırımlarını yapabilirler. Bizlerde Kilis'in kalkınması için inşallah yardımcı oluruz.

Kilis'imizin sınır olması hesabı ile Sınır ticaret merkezinin kurulması sınır ticaretinin canlanması gibi ihtiyaçlar var. İnşallah Ticaret Odamız bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor. Bu konuda insanlarımızın pasaportlu geçiş konusunda insanlarımızın talepleri oluyor, biz Sayın Genel başkanımıza durumu ilettik hatta 15-20 gün önce Genel Başkanımız Sayın Mehmet muş ile yapacakları göürşmede kendilkerine bu durumu söylediğimizde Genel başkanımız sağolsun bu konuyu Mehmet Muş Bakanımıza iletti.

Kilis'imiz Turizm açısından sıkışmış bir durumda. bir avantajımız var sahabe turizmi. Bu konunda daha önce de şimdide gerek valilik, siyasilerimiz,stklarımız gayretle çalışmalara devam ediyor. Bana göre Kilis Güneydoğu'da Mardin'den sonra gelen bir şehir" dedi.

ASKON Kilis İl başkanI Mehmet Ali Eryılmaz'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen ve konuşmasını gerçekleştiren ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın;

"Pandemi döneminde Ekonomisi Çin'den sonra gelişen 2. ülkeyiz" dedi.

ASKON Genel başkanı orhan Aydın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Bugün Sahabeler diyarı serhat ilimiz Kilis'e gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kilis Medeniyetlere ev sahipliği yapmış güzel bir şehrimiz. Ensar Muhacir ilişkisini halkımıza çok iyi yansıtan iyiliksever, yardımsever bir şehrimiz.

Hemen yanıbaşında Suriye'de yaşanan karışıklıklardan dolayı Ülkemize göç eden ve Nüfusundan daha fazla mülteciye ev sahipliği yapan güzel Kilis'imizin insanları halkımıza ne kadar geniş yürekli olduğunu merhametli olduğunu yardımsever olduğunu göstermiştir.

Bugün Dünyada artan pandemi dolaysıyla ülkeler ciddi sıkıntılar yaşarken hele hele Avrupa'da İngiltere, Almanya, Fransa,Belkçika, İtalya gibi ülkeler yine Amerika gibi devletler Pandemiden dolayı ciddi anlamda sıkıntı yaşadılar ve ekonomileri zarar gördü.

Ancak Ülkemiz inanın buna Pandemi sürecini en başarılı bir şekilde yürüterek Ekonomisini canlı tutmaya devam etti. Pandemi sürecinde Çin'den sonra Ekonomisi gelişen 2. ülkeyiz. Şu Pandemi döneminde Türkiye %7 oranında büyüme göstermiştir. %30 oranında sanayi artmış ve gelişmiştir. yeni iş alanlar ve yeni istihdamlar için Ülkemizde ciddi talepler söz konusu olmuştur.

Bakın bugün Kilis'teyiz. Az evvel Mehmet Ali başkanımız bahsetti. Kilis kalkınma konusunda inşallah hedefleri tutturacaktır. Turizm açısından bizlerde elimizden geleni yapacağız" dedi.

ASKON Genel Başkanı orhan Aydın'ın konuşmasının ardından Hesap ve Faaliyet raporlarının okunması ile birlikte Yönetim kurulu ibra edilmiş oldu.

Haber Merkezi

 

 

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ