USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YEREL

Aslı Aktürk Pehlivanlar Kilis ziyaretinde göz yaşlarını tutamadı! "Allah bizlere bir daha böyle büyük acılar yaşatmasın"

İstanbul Kilis Vakfı Yönetim Kurulu Başkan vekili Kilis Vakfı Başkanı Yaşar Aktürk'ün kızı Aslı Aktürk Pehlivanlar Kilis Vakfı Yönetim kurulu ile geldiği Kilis'te göz yaşlarına hakim olamadı.

Aslı Aktürk Pehlivanlar Kilis ziyaretinde göz yaşlarını tutamadı!  "Allah bizlere bir daha böyle büyük acılar yaşatmasın"
14-02-2023 18:25
14-02-2023 18:27
KİLİS
Google News

Aslı Aktürk Pehlivanlar Kilis ziyaretinde göz yaşlarını tutamadı!

"Allah bizlere bir daha böyle büyük acılar yaşatmasın"

Kilis

İstanbul Kilis Vakfı Yönetim Kurulu Başkan vekili Kilis Vakfı Başkanı Yaşar Aktürk'ün kızı Aslı Aktürk Pehlivanlar Kilis Vakfı Yönetim kurulu ile geldiği Kilis'te göz yaşlarına hakim olamadı.

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan ve 10 il'de etkisini gösteren 30 binden fazla insanımızın hayatını kaybetmesine yine 80 binden fazla insanımızın yaralanmasına neden olan deprem felaketinde enkazlarda arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken Kilis Vakfı Yönetim Kurulu başkan vekili Aslı Aktürk Pehlivanlar Kilis Vakfı yönetimi ile Kilis'e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Depremin ilk gününden itibaren Kilis ve diğer iller için adeta seferberlik ilan edilirken yapılan yardımlar yerlerine ulaştırılması için çaba ve gayret gösteriliyor.

10 milyon liranın üzerinde yapılan yardımlar söz konusu olurken Kilis'e 10 tıra yakın yardım malzemesi geldi.

Kilis Vakfı Başkan Vekili Aslı Aktürk Pehlivanların Kilis ziyaretine eşi İş Adamı Bora Pehlivanlar, Kilis Vakfı Başkan Yardımcısı Tahsin Pamukçuoğlu, Kilis Vakfı Başkan yardımcısı Abdülkadir Çopur, Kilis Vakfı Genel Sekreteri ihsan Bıyıkbeyi, Vakfın yöneticileri Ali Alcellat, Tuba Soybay, Av. Fatih Volkan,Mustafa Volkan, Adem Canözer, Haşim Özyurt, Metin Mercimek, Ahmet Erdoğmuş katıldılar.

Kilis Vakfının ilk ziyareti Cumhuriyet Meydanına kurulu bulunan depremzedelere ait çadırların ziyarete dilmesi oldu. Aslı Aktürk Pehlivanlar burada çocuklara çikolata dağıtırken çadırlarda bulunan kadınların hal ve hatırlarını sorarak geçmiş olsun temennisinde bulundu.
Cumhuriyet Meydanında kadınlarla ve insanlarla yakından ilgilenen Aslı Aktürk pehlivanlar daha sonra Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bazı esnaflara ziyaretler gerçekleştirdi. Esnaflara ile tek tek görüşen bir isteklerinin olup olmadığını soran Pehlivanlar ayrıca depremde yaşanan acılarını anlatan vatandaşları dinledi.

Esnaf ziyaretinin ardından Kilis Valisi Recep Soytürk'e ziyaret gerçekleştiren Kilis Vakfı Yönetim Kurulu Valilikte bir süre Vali Recep Soytürk ile görüştü.

Vakfın yönetimi daha sonra Alaaddin Yavaşça Devlet Hastanesine giderek burada depremde yaralanan vatandaşları ziyaret ettiler.

Hastane Başhekimi Dr. Fazıl Arısoy depremde büyük bir felaketin ve acının yaşandığından bahsederken bölgeden getirilen yaralılarımızı hastanemizde tedavi ediyoruz. Enkaz altından çıkarılmış olan vatandaşlarımıza başarılı bir şekilde operasyonlar gerçekleştirdik. Allah'a şükürler olsun inşallah hepsi çok iyi olacaklar dedi.

Kilis Vakfı Yönetim Kurulu başkan vekili Aslı Aktürk Pehlivanlar depremzedeleri tek tek gezerek bir isteklerinin olup olmadığını sordu. Geçmiş olsun dileklerini ileten Pehlivanların hastanede yaralıların ziyaretinde duygusal anlar yaşadığı gözlerden kaçmadı.

Hastane ziyaretinin ardından Kilis 7 Aralık Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ile Üniversitede bir araya gelen Kilis Vakfı yönetim kurulu burada Üniversitenin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiyi Rektör Karacoşkundan dinledi.

Yaşar Aktürk Turizm Lisesine bir ziyaret gerçekleştiren Kilis Vakfı Yönetim Kurulu Okul yöneticilerinden Okulun genel durumu ve yapılan çalışmaların ne durumda olduğu konusunda görüş alış verişinde bulundu.

Kilis Vakfının son durak yeri ise Yaşar Aktürk taziye evi oldu. Yaşar Aktürk taziye evinde Kuran tilavetini dinleyen Yönetim Kurulu yapılan dualara amin diyerek böyle bir acının bir daha yaşanmaması temennisinde bulundular. Enkazdan sağ çıkan Özel harekat Polisini dinleyen İstanbul Kilis Vakfı Yönetim Kurulu başkanı Aslı Aktürk Pehlivanlar anlatılanlar karşısında duygusal anlar yaşayarak göz yaşlarına haklim olamadı.

Kilis için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını dile getiren Aslı Aktürk Pehlivanlar yaptığı açıklamada ise şu ifadeleye yer verdi.

"Yüzyılın depremi. Hiç böyle bir acı ile karşı karşıya kalmamıştık. Kilis için ne yapmamız lazım geliyorsa Yönetim kurulumuzda görüşüp karara bağlıyoruz. Bugün Kilis'te yaşanan acıyı bizlerde yaşamak istedik hemşerilerimizin duygularına tercüman olmak istedik ve Kilis'e geldik. Belki diğer illere göre Kilis'imizde bir sıkıntı söz konusu olmasa da insanlarımız psikolojik olarak etkilenmişler. Bizler Kilis'imiz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Haber Merkezi

 

 

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ