USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

Başkan Ökkeş Gün: Akaryakıt Özel Tüketim Değildir!

Tüm Musabeylililer Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ökkeş Gün yaptığı açıklamada; "Akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV’nin %200 üzeri yükseltilmesi bunun yanı sıra diğer Vergi Kalemleri ve Harçlara gelen artışlar kabul edilebilir ve hakkaniyetli bir düzenleme olmamıştır."

Başkan Ökkeş Gün:  Akaryakıt Özel Tüketim Değildir!
17-07-2023 10:30
17-07-2023 10:34
Google News
Başkan Gün "Çünkü; AKARYAKIT Özel Tüketim DEĞİLDİR! Ülkemizin yakın zamanda yaşamış olduğu Pandemi, Sel, Yangın, Asrın felaketi Deprem, EYT, Memur-Emekli-Asgari Ücret Zamları ve Genel seçimler sonrasında Vatandaşın zamlarla bir bedel ödeyeceği bekleniyordu ancak bu kadarını kimse beklemedi! Elbette yaşanan bu kadar olaydan sonra Ekonominin düzelmesi için Yöneticilerin bazı kararlar alması gerekir ancak zamlarla ya da kemer sıkarak ekonomiyi düzeltmek, bütçe açıklarını kapatmak sıradan ekonomi yöneticilerinin de yapabileceği şeylerdir. Dünya ekonomi çevrelerinin itibar ettiği ya da ağırlıkları olduğu söylenen isimler iş başında ise o vakit daha konforlu ve can yakmayacak çözümler beklemek vatandaşımızın en tabii hakkıdır. Özelikle Akaryakıt ürünlerine gelen ÖTV zammı sonucunda kelebek etkisiyle tabiri caizse iğneden ipliğe her şeye zam kapıdadır. Vatandaşın düşük olan alım gücü daha da kötü duruma gelmiştir. Bunun sonucunda toplumda Sosyolojik ve Psikolojik tramvalar (İflaslar, Dolandırıcılık, Hırsızlık, Geçimsizlik hatta İntiharlar) çoğalarak can sıkıcı hale gelmesi mümkündür. Türk Milleti çok zor günler görmüş geçirmiştir bunca felaket sonrasında bununda üzerinden gelecektir. Ancak bu bedeli sadece Türk Milletine yüklemek ve ödetmek doğru değildir! Vatandaş olarak bizler üzerimize düşen bu faturayı öderken bizlerinde Devletimizi yönetenlerden beklentilerimiz olduğunu şayet bir bedel ödenecekse bu faturayı Devlet-Millet olarak birlikte ödememiz gerektiğini düşünüyorum!
1) Kamu Harcamalarında ve Kamunun Yönetim Kademelerinde Acilen gerçekçi ve uygulanabilir TASARRUF tedbirleri alınıp uygulanması gerekmektedir.
2) Bir defaya mahsus Vatandaş için çıkarılan Milli Dayanışma Paketi adı altında ödenecek vergilerle birlikte yine bir defaya mahsus olmak üzere Siyasi Partilere ödenen Hazine Yardımı ödenmeyerek Devletin Hazinesine bırakılması gerekmektedir.
3) TBMM görev yapan Milletvekilleri, Büyükşehir-İl ve İlçe Belediye Başkanları, Üst düzey Kamu Yöneticileri, Varlık Fonunda bulunan Devlet Kurumlarının Yönetim Kurulu Üyeleri, Aynı anda birden fazla kuruluştan (Huzur hakkı, Yönetim Kurulu Üyesi vb.) maaş alan yöneticilerimizin bir aylık maaşlarını Devletimizin hazinesine bağışlayarak Milli Dayanışma Paketine destek olması gerekmektedir.
4) ÖTV’nin (Özel Tüketim Vergisi) alındığı kalemler yeniden gözden geçirilerek başta Akaryakıt Ürünlerinde bu vergi Tarım ve Hayvancılık yapan Çiftçilerimizden, Sanayi Kuruluşlarında, Lojistik sektöründe Devlet tarafından sübvanse edilerek desteklenmesi gerekmektedir.
5) Üretim tesisleri, Sanayi Kuruluşları, Ticaretin ana dinamikleri esnaf ve Kobiler için Banka Kredileri ve Finans kaynakları ulaşılabilir, ucuz ve hızlı olması gerekmektedir.
6) Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları olan; Barınma, Sağlık, Eğitim, Ekmek-Gıda, Temizlik, Ulaşım, Elektrik-Su-Doğalgaz gibi temel unsurların daha uygun bedelle ve ulaşılabilir olması gerekmektedir.
7) Sosyal Devlet anlaşıyla Devlet Kurumları ve Yerel Yönetimler tarafından yapılan yardımların kontrol altına alınarak ciddi bir denetim yoluyla İsrafın önlenmesi ve gerçek ihtiyaç sahiplerine yapılması gerekmektedir.
8.) Maliyeti Genel yada Yerel Bütçeden karşılanan Festival, Konser, Kutlama, Kokteyl, Eğlence, Tatil, Gezi ve Organizasyonlar ertelenmeli ya da iptal edilmelidir. Ekonomik toparlanma için bu bedeller Vatandaşın asli ihtiyaçlarına (Yol, Baraj, Köprü, Tesis)yatırım yapılmalıdır.
9) Kamuda ve kamuya bağlı kurum, kuruluş, tesis ve işletmelerde Adamına göre iş ve istihdam konusunda denetim yapılması ihtiyaç fazlası personelin doğru şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir.
10) Düzensiz göçmen, Sığınmacı ve Geçici Koruma altındaki yabancıların disiplin altında alınması ve bu gruplara Kamu tarafından yapılan harcamalara düzenleme getirilerek rasyonel ekonomik politikaların uygulanmasında topyekün Millet olarak öngörülebilir bir durumun tesis edilmesi Yöneticilerimiz tarafından Acilen Güven ve İstikrar ortamı hakim kılınması gerekmektedir. Türk Milleti her türlü zorluğa göğüs gerecek feraset ve cesarete sahiptir ancak bu zorlukla mücadele sadece garip gureba, fakir fukara, cefakar ve fedakar Anadolu evlatlarının üzerine kalmaması gerekir. Bu mücadele Başkanı, Bakanı, Vekili, Valisi, Müdürü, Amiri, Memuru, İşçisi, Patronu yani topyekün bir Millet olarak yapılırsa vicdanları rahatlatır ve başarıya ulaşır. Sürçü Lisan Ettiysek Affola!!!    DEVLETİMİZ VAR OLSUN, MİLLETİNE YÂR OLSUN, AL BAYRAĞIN ALTINDA, YURDUM BAHTİYÂR OLSUN, ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN!!! 
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ