USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Çalışkan: Hatay’ın Siyaseten Bir Lobisi Yok

 Saadet Partisi Millet İttifakı CHP Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan Reyhanlı, Ahmetbeyli Mahallesi’nde vatandaşlar ve muhtarlar ile bir araya geldi.

Çalışkan: Hatay’ın Siyaseten Bir Lobisi Yok
07-05-2023 13:01
07-05-2023 13:03
HATAY
Google News

Çalışkan: Hatay’ın Siyaseten Bir Lobisi Yok

Hatay

 Saadet Partisi Millet İttifakı CHP Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan Reyhanlı, Ahmetbeyli Mahallesi’nde vatandaşlar ve muhtarlar ile bir araya geldi.

Buluşmaya CHP Milletvekilleri adayı Tamer Apiş, Hikmet Hatunoğlu, Saadet Partisi İl Başkanvekili Fadıl Koçak, CHP ve Saadet Partileri ilçe teşkilat üyeleri ve partililer katıldı.

Burada vatandaşlara ve muhtarlara hitaben konuşma gerçekleştiren Çalışkan, Hatay’da Hatay imkanlarının ön planda tutulduğu bir Hatay lobisi olmadığını savunarak, Hataylı Milletvekillerinin taziyeden veya fotoğraf çektirmekten daha büyük işler yapması gerektiğini dile getirdi.

MİLLETVEKİLİ SORUMLULUK SAHİBİDİR

Çalışkan konuşmasında, “Bugün seçime az bir süremiz kaldı. Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı yapmış biri olarak Millet İttifakı içinde CHP Milletvekili listesinde Milletvekili adayı olarak seçim çalışmalarını yürütüyorum. Millet İttifakı en sağ ile en sol partiyi bir araya getiren geniş bir ittifak olarak seçimlere giriyor. Bu seçim Türkiye tarihinin en değişik seçimi olarak gerçekleşiyor.

AK Parti 22 yıldır yönetimde, bazı noktalarda başarılı işler yaptılar, heyecanları il dönemleri vardı. Bu dönemleri sona erdi, heyecanları bitti. Biz değişim olsun istiyoruz. Bir defaya özel olarak Millet İttifakı’na destek verelim. Yapmadılar-Battık diyecek durumda değiliz.

AK Parti Hatay’da Cilvegözü Sınır Kapısını yavaşlattı. Öncüpınar ve diğer kapılar Suriye ile çalışıyor. Cilvegözü sınır kapısı çalışmıyor. Hataylı tüccar Suriye’ye gidemiyor. Fakat diğer illerin sınır kapıları açık ve o yörenin esnafı Suriye’ye gidebilir. Neden gidebiliyor? Çünkü o illerde bir lobi var ve lobi kendi illerinin menfaatlerini rahatlıkla koruyor. Antep’teki ticaret yapanlar giriyor çıkıyor, Hatay’dakiler eziyet yaşıyor. Milletvekilleri bu kapıyı nasıl çalıştırırız demiyor, işi gücü yok taziye evi geziyor. Böyle olmaz. Milletvekillerinin işi vardır.

Türkiye’de otoban her yerde var. Edirne’den çıkıyor, Belen girişinde bitiyor. Neden kalan 23 kilometre yapılmıyor. Türkiye’de her yerde dağlar deliniyor, tüneller yapılıyor ama burada o tüneller yapılmıyor. Oranın lobileri çalışıyor, bizimkiler çalışmıyor. Maraş’tan Elbistan’a 6-7 tane tünel yapılmış ama Belen’den buraya yapılmamış.

Deprem oldu 11 vilayette en son Hatay’a yardım geldi. Yollar tıkandı. Her yere hizmet gitti. Hatay’a gelemedi. Yolumuz yok. Deprem oldu, her yere yardım gitti Hatay’a gelmedi. Neden bu düşmanlık yapılıyor, çünkü burası sahipsiz. Buranın hakkını arayan siyasetçiler yok. Maraş’ın onlarca yolu var. Hatay’ın bir tane girişi var. O yola da tünel yapılmıyor. Belen tıkandığında Hatay’ın işi bitiyor.

Suriye İç Savaşı’nın bütün yükünü Hatay çekti. Bütün Suriyeliler önce Reyhanlı’ya geldi. Sonra Antakya’ya geldi. Parası olanlarda diğer illere gitti. Bütün yükü Hatay’a çektirdiler. Maalesef şu işleri takip edecek bir tane Milletvekili yok. İnşallah bize yetki verilirse biz bunu en iyi şekilde yapacağımızı düşünüyoruz. Milletvekilliği bir sorumluluktur, bunun sorumluluğunu bilerek çalışmak gerekir.

10 YERDEN MAAŞ ALIYORLAR, ALLAH GÖZLERİNİ DOYURSUN

Cumhurbaşkanlığı’nda sistem değiştiğini dile getiren Çalışkan, “Koca bir ülkeyi bir kişiyi yürütmesinin imkânı kalmadı. Oy alacağım diye insanların dini var mı yok mu ezanı var mı yok mu diyorlar. Ama artık onlarda yoruldu. Metal yorgunlukları oluştu. Ama değişim her zaman iyidir.

AK Parti’nin her dönemi birbirinden çok farklıydı. 1.dönemi ile 2.dönemi arasında büyük farklar var. Yeni dönemde gelen ortaklıklar yüzünden AK Parti’de DSP, YRP, HÜDA-PAR’ı bünyesine kattı. Sistem değiştiği için beraber hareket etme zorunluluğu var. Millet İttifakı bu zorunluluktan önce ilkeler üzerine 5 yıl önce bir yola çıktı.

Türkiye’nin kaynakları bitmez ve kaynaklar doğru kullansa bu ülkede herkes refaha erer. AK Parti’de çok maaşlı dönem başladı. 10 yerden maaş alıyorlar. Gözlerini Allah doyursun. Bununla bitmiyor önceden çete dediğimizde bir anlamı vardı. Şimdi çete denilince aklımıza 5’li çete geliyor.

Millet İttifakı’nda ise bu millet için yapılacak çalışmalar güven veriyor. Ortaya konulan yol haritası ve programı belli. Bu mekanizmada herkes birbirini kontrol ediyor. Denetlemesi var. İnşallah Kemal Bey Cumhurbaşkanı seçilince başkan yardımcılarıyla birlikte herkesin temsil edildiği bir anlayış olacak.” şeklinde konuştu.

AK PARTİLİ SEÇMENE ÇAĞRI “EMEK HAKKI İÇİN MİLLET İTTİFAKI’NA OY VERİN”

 Saadet Partisi Millet İttifakı CHP Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. AK Partili seçmene çağrıda bulunan Çalışkan, oy verilecek adresin Saadet Partisi olduğunu Millet İttifakı ile Saadet Partisi’nin yeniden mecliste söz sahibi olacağını dile getirdi.

Seçim çalışmaları kapsamında gezilerini sürdürün Çalışkan, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği toplantı da Hatay’ın yeteri kadar kamu yatırım alamadığını dile getirdi. Çalışkan ayrıca seçilmesi durumunda Hatay Lobisi oluşturacağını da sözlerine ekledi.

“AK PARTİ’NİN KUYUSU SAADET PARTİSİ’DİR”

Çalışkan konuşmasında, “2023 bizim için önemli bir adım olacaktır. Biz seçimlerde tek adamla mı ortak akıllı mı yönetilmek istiyoruz bunu seçeceğiz. Saadet Partisi her zaman ilkeler içinde olmuş, doğru politikalar vermiş, milletin manevi ve maddi anlamda katkısı için mücadele etmiştir.

1974 yılında o dönemini koalisyonlarda Türkiye için büyük bir kazanım olmuştur. Kamu yatırımları artmıştır. Kıbrıs Barış Harekâtı düzenlenmiştir. Hatay için demir çelik fabrikaları kurulmuştur. O günden bu yana Hatay’da yeteri kadar yatarım olmamıştır. O günden bugüne geldiğimizde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu iktidara geldiğinde bu yatırımlar artacaktır.

Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Bey’de göreve gelecektir. AK Partili arkadaşlara söylemek istiyorum, oy vermek istiyorlarsa Saadet Partisi’ne gelsinler. AK Parti oyunu kullanmak istiyorsa Saadet Partisi’ne kullansın. AK Parti’nin kuyusu Saadet Partisi’dir. Millet İttifakı’nın hedefi üretim, emek ve sektörün karşılığını bulmasıdır.”

“HATAY’DA İŞ BİRLİĞİ LOBİSİ YOK”

“Önceden günümüzde çek, senet mafyası vardı. Bugün ise 5’li çete var. Bu ülke gerçekten büyük bir ülke. Ülkemizin kaynakları 85 milyon insana fazlasıyla yeter. Yeter ki yolsuzluklara fırsat vermeyelim. Ben bu menfaatleri korumak için adayım. Her dönem Hatay’da ikinci evlat muamelesi gördük. Depremde en çok acıyı biz yaşadık. Ama öncelikler diğer illere gitti.

İl olarak Hatay lobisi olmamasına üzülüyoruz. Tüm illerde il menfaati gözeten bir lobi var. Hatay’da bir iş birliği ve lobi yok. Bu ayrımında sona ermesi gerekiyor. İnşallah bu görev verildiğinde ilimizi en iyi şekilde temsil etme gayretinde olacağım.

14 MAYIS SEÇİMİ TEK ADAM İLE ORTAK AKIL ARASINDA OLACAK

Saadet Partisi Millet İttifakı CHP Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan, Hassa’da muhtarlarla buluştu.

Çalışkan burada yaptığı konuşmada Hatay’ın her dönem dışlanan bir il olduğunu dile getirdi. Çalışkan ayrıca, 14 Mayıs seçimlerinin tek adam ile ortak akıl arasında bir referandum olacağını da söyledi.

Muhtarlar buluşmasında Hatay’daki devlet yatırımlarına değinen çalışkan, 1974 yılından bugüne Hatay’da hiçbir yatırımın olmadığını 14 Mayıs sonrası o yatırımların yeniden Hatay’a geleceğini sözlerine ekledi.

Çalışkan konuşmasında, “Bu seçim Türkiye’nin alışık olmadığı bir seçim. Bugüne kadar koalisyonlar seçim sonrası oluşuyordu. 15 Temmuz sonrası Anayasa değişti. Başkanlık sistemi oluştu ve iki bloklu duruma dönüldü.

6’lı Masa 2017 yılında başladı. Biz Saadet Partisi olarak Cumhurbaşkanını halk seçsin ama sınırsız yetki almasın dedik. O günden beri hep birlikte çalışıyoruz.

Biz 5 yıldır Millet İttifakı olarak ilkesel bazlı çalışmalar yürüttük. 2 yıldır liderler bir araya geldi. Çalışmalar yürütüldü, hükümet politikası oluşturuldu. Yol haritası belirlendikten sonra Adayımızı belirledik. İnşallah Millet İttifakı seçimlerden sonra iktidara gelecek.” İfadelerini kullandı.

1974 RUHU YENİDEN DOĞACAK

6’lı Masa ülkenin geleceği için yararlı olacağını savunan Çalışkan, “Ülke bazlı çalışmalarımız var. Biz bu seçimde aslında biraz referandum yapacağız. Tek Adam rejimi olacak, ortak akılla mı yönetilecek seçimi olacak. 6’lı masa toplumun bütün renklerini bir araya getiren, en solundaki ile en sağındaki partileri bir araya getiren bir masa.

Biz umuyoruz ki 1974’teki gibi o dönem yeniden yaşanacak. O dönemin ağır sanayi hamleleri yeniden gerçekleşecek. 1974 ruhu yeniden doğacak. 14 Mayıs sonrası bunların hepsini Millet İttifakı olarak biz yapacağız.

Hatay en son kamu yatırımını 1974’te görmüştü. Hatay dışlanmış bir il. O günden beri Hatay’ımıza bir yatırım gelmedi. Depremi yaşadıktan sonra bile yardımların en son ulaştığı yer Hatay oldu.” dedi.

ESNAFIMIZ HAKKINI ALACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan seçim çalışmaları kapsamında İskenderun'da esnaf temsilcileriyle bir araya geldi.

İskenderun İlçe ziyareti kapsamında; Kuyumcular Odası, Eczane Teknisyenleri Odası, Mali Müşavirler Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Bakkallar Odası, Mobilyacılar Odası, Berberler Odası,

Terziler Odası, Kahveciler Odası ve 1 Nolu Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanları ve HESOB Başkanvekili Erol Akın ile bir araya gelen çalışkan esnafın beklentilerini dinledi.

Ziyaretleri değerlendiren Çalışkan, "Biz Millet İttifakı olarak çalışanlarımızın hakkını alması için 14 Mayıs seçimlerinin hemen ardından çalışmalarımıza başlayacağız. Depremin yaralarını sarmak isteyen İskenderun esnafının sorunlarını ve dertlerini iyi biliyoruz. Ne yazık ki hükümet deprem sonrasında esnafımızı yalnız bıraktı. Kredi ödemelerini silmedi. Esnaf borçlarını birkaç ay sonra nasıl ödeyecek diye düşünmedi. İşte biz bu düşüncesizliğe karşı esnafımıza söz veriyoruz, esnafımız hakkını alacak diyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

 

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ