USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Çevre Temizliği kampanyası konusunda anlaştılar!

Mustafa Tohumcu "KESOB ile işbirliği içerisinde olacağız!

Çevre Temizliği kampanyası konusunda anlaştılar!
31-08-2023 14:51
31-08-2023 14:52
KİLİS
Google News
Kilis
Geçtiğimiz günler içerisinde "Temiz bir Kilis" kampanyasını başlatan Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tohumcu Kampanya çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü ve verimli geri dönüşler almak istediklerini belirterek kampanyamız inşallah kısa süre içerisinde Kilis'te karşılık bulacaktır dedi.
Kampanya kapsamında Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğini ziyaret eden Kilis Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Tohumcu, Kilis Belediyesi temizlik İşleri Müdürü Metin Gündoğmuş ile KESOB Başkanı Şevket Memiler ve Oda Başkanları ile toplantı yaptı.
Kilis'in 90 ton çöp kapasitesinden şimdilerde 320 tona çıktığını dile getiren Mustafa Tohumcu Kilis Belediyesi olarak biz çöpleri topluyoruz ancak çevreyi kirletme bir gelenek hali almaya başladı. Uyarılarımız ve ikazlarımızın yanında artık cezai işlemlerin bile uygulanacağını söyledi.
KESOB Başkanları ile toplantıda bir açıklama yapan Kilis Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Tohumcu şunları söyledi; "Kilis'in temizliği konusunda ekiplerimiz adeta seferberlik ilan etmiş gece gündüz demeden çalışıyor. Temizlik konusunda artık farkındalık oluşturmak için kampanyamızı başlattık. Daha öncelleri Kilis'te yaklaşık 90 ton günlük olarak çöp toplanıyordu. şimdilerde bu rakam ortalama 350 tonu bile buluyor. Belediyemizin temizlik araç filosuna her gün yenilerini katıyoruz. Temizlik Müdürlüğümüzde 46 aracımız günlük olarak çalışıyor. İşçilerimiz yine günlük olarak ait oldukları bölgelerde temizliklerini yapıyorlar. Kilis Belediyemize ait asfalt şantiyemizin yanına Çöp transfer merkezimizi kurduk. 2 tane büyük dorseleri olan tır aldık ve çöp transferlerimizi bununla gerçekleştiriyoruz. Hem zaman kaybımız olmuyor hem de belediyemize yakıt masrafı hususunda ek bir yük getirmemiş olduk. 
Ancak Kilis'te temizlik konusunda ciddi sıkıntılar ile karşı karşıyayız. Öyle ki işyerlerimizin önü olsun, caddelerimiz olsun sokaklarımız olsun biz gayretle temizliğini yaparken ardından tekrar kirletiliyor. Mesela Cumhuriyet Caddesinden çöp kamyonlarımız 7-8 sefer günlük belli aralıklar ile geçerken insanlarımız gene çöplerini kaldırım üzerine bırakıyor çöpünü dışarıya atıyor. Etrafa çöp atma artık Kilis'te bir gelenek haline gelmeye başladı. Bizler bunlara dur demeliyiz. Aksi takdirde binlerce çalışanımız dahi olsa bu çöpü temizle konusunda başa çıkmak mümkün değil. Herkes bir kere kendi evinin, işyerinin, dükkanın önünü süpürmesi ve temiz tutması lazım. 
İşyerini süpüren esnafımız pisliği dışarıda bırakıyor. Belediye olarak esnaflarımıza süpürge ve çöp kovası dağıtmamıza rağmen yine çöpler dışarı atılmaya devam ediliyor.
Bilinç oluşturmamız lazım
Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tohumcu Kilis'te temizlik anlamında bilincin oluşturulması için güç birliği yapılması gerektiğini vurgulayarak Kilis Esnaf ve Sanaatkar Odalar Birliği başkanları ile bir araya geldiklerini toplumun her kesiminden insanlar ile toplantılar yapacaklarını Suriyeli kanaat önderleri ile görüştüklerini ve görüşmeye devam edeceklerini belirtti.
Tohumcu açıklamalarına şöyle devam etti; Mesela Piknik alanlarımıza insanlarımız gidiyor, pikniklerini yapıyor ancak çöplerini herkes için demiyorum bazıları çöplerini çöp kutuları yerine dışarıya atıyor. 
Yine parklarımızda ki çocuk oyun alanlarında veya oturma guruplarında durum farklı değil. parklarımıza çöp kutuları yerleştirdik. Dışı ahşap olan için demir olan. Adam gelmiş tekme ile o çöp kutusunu kırmış. Çöp kutusundan ne istiyorsun neden kırıyorsun yazık günah değil mi?
Yine oturmak için parklara konulan bankların adam tahtalarını kırmış ve yakmış fotoğrafları ile bizde mevcut. Yani insanlar geliyorlar orada dinleniyorlar o bankları ne diye kırıyorsun ve yakıyorsun anlamak mümkün değil. 
Okullarda Eğitim camilerden vaaz yapılacak
Her şeyden önce bu şehir bizim. Biz bu şehirde yaşıyoruz ve yaşadığımız şehri temiz tutmak hepimizin görevi. ben kirleteyim gerisi ne olursa olsun anlayışı doğru bir anlayış değildir. 
Kilis Belediyesi olarak Okulların açılması ile birlikte Ana sınıflardan ilkokullardan başlayarak temizlik konusunda eğitimlerin verilmesini sağlamak istiyoruz. Yine Camilerimizde Cuma namazlarından önce vaazlarda ve hutbelerde temizlik alışkanlığı konusunda bilinç oluşturulması için çalışmalarımızı olacak" dedi. Mustafa Tohumcu Temizlik kampanyasına desteklerinden dolayı KEOB Başkanlığına teşekkür etti.
Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği başkanı Şevket Memiler ise yaptığı açıklamada; "Öncelikle Kilis Belediye Başkan yardımcımız Sayın Mustafa Tohumcu Bey'e Odamıza yaptığı anlamlı ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum. 
Evet Kilis'te bu konuda ciddi bir sıkıntı var gibi gözüküyor. KESOB olarak bizler sizlerin yanında yer aldığımızı ve kampanyanıza sonuna kadar destek vereceğimizi söylemek istiyorum. Aslan yattığı yerden belli olurmuş Bizler şehrimizi ve çevremizi temiz tutmak durumundayız. Esnaflarımızın bilinçlenmesi konusunda odamız gayretli bir çalışma içerisine girecektir" dedi.
Haber Merkezi
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ