POLİTİKA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen, Kilis'te; “Hayalini kurabildiğimiz Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Cumartesi günü sabah saatlerinde Kilis’e geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen, Kilis'te;  “Hayalini kurabildiğimiz Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz”
02-07-2022 20:19
KİLİS
Google News

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen, Kilis'te;

“Hayalini kurabildiğimiz Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz”

Kilis

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Cumartesi günü sabah saatlerinde Kilis’e geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’i CHP Kilis İl Başkanı Mehmet Akif Perker, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Geloğlu, İlçe Başkanları, Kadın Kolları Başkanı Başkanı Nuriye Nuran Andı, Gençlik Kolları Başkanı Emre Gündüz ve partililer karşıladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP Kilis İl Başkanlığını ziyaret ederek partililer ile bir araya geldi.

İlk olarak bir konuşma yapan CHP Kilis İl Başkanı Mehmet Akif Perker ‘’Bugün ilimize Genel Merkezden gelen misafirimiz Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız sayın  Gökçe Gökçen’e şahsım ve yönetimim adına hoş geldiniz diyorum. Genel Merkezimiz Kilis’e çok önem veriyor. Bundan birkaç gün öncede Grup Başkan Vekilimiz sayın Özgür Özel Kilis’e gelerek vatandaşlarımızı, esnaflarımızı ve STK’larını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinlediler. Genel Başkan Yardımcımız sayın  Gökçe Gökçen, bugün burada gençlerle Gençlik Politikaları ile ilgili olarak istişare toplantısı yaparak akabinde köy ziyaretleri gerçekleştireceğiz’’ dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen, daha sonra basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme dair basın açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen, yaptığı basın açıklamasında ‘’Örgütümüzün değerli üyeleri Kilisli yurttaşlarımız ve kıymetli basın emekçileri bugün Kilis’teyiz. Bugün Kilis’te seçim çalışmalarımıza yön vermek için örgütümüzün yapmış olduğu çalışmaları karşılıklı olarak Genel Merkezle paylaşmak için bir aradayız. Biliyorsunuz Türkiye’de şuanda zor bir dönemden geçiyoruz.  Bu çok zaman söylenmiştir ama hiçbir zamanda bugün olduğu kadar zor şartlarda yaşanmamıştır.

Türkiye'de gençler, işçiler, işsizler, kadınlar, aileler ve emeğiyle çalışan herkes ve aileler çok zor durumda. Ay sonunu getirmekte, aileler çocuklarına harçlık vermekte zorlanıyor. Gençler işsiz kalıyor, gençler yarınını düşünemiyor ve planlayamıyor. Yeni açıklanan asgari ücret güncellemesi diyelim onların tabiriyle, asgari ücret güncellemesiyle birlikte aslında şunun itirafı yapılmış olundu. Yıl sonuna kadar asgari ücretle çalışanlar ki Türkiye'de emekçilerin yarısından fazlası asgari ücretle çalışıyor, açlık sınırının altında yaşayacaklar. Bunu aslında itiraf etmiş oldular. Bir başka itiraf daha yapmış oldular yeni geçtiğimiz hafta meclis’te gördük ek bir bütçe geçirdiler yani aslında battığımızın itirafını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden iktidar partisi maalesef yapmış durumda. Bunun bazı sebepleri vardır. İktidarın beceriksizliğinden kaynaklı çünkü ekonomiyi bilmiyorlar, bu iş nasıl yürütülür bilmiyorlar, bunu bilen insanlar ile çalışmanın yöntemlerini aramıyorlar, bu işin uzmanları ile çalışmıyorlar sürekli müdahale halindeler dolayısıyla ekonomi bilimini red eden ve beceriksiz bir anlayış var karşımızda. Her bir gün Türkiye'de yaşayan kadınlar, sokakta yürürken arkalarından duydukları ayak seslerinden korkmaktan son derece sıkıldı. Her geçen gün Türkiye'de kadınlar 'Ben de acaba o öldürülen kadınlardan biri olacak mıyım?' diye korkmaktan sıkıldı. Bu konularda hiçbir önlem alınmamasından kadınlar çok sıkıldı. Uzaklaştırma kararlarının uygulanmamasından, verilen cezaların sürekli hafifletilmesinden, ceza indirimlerinin uygulanmasından çok sıkıldı. İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesinden sonra artan cinayetlerden ve şiddetten son derece sıkılmış durumdayız kadınlar olarak."

Gökçen, partilerinin örgütlenme çalışmalarını yeniden gözden geçirdiklerini belirterek, bu dönemde hiçbir zaman olmadığı kadar çok çalıştıklarını söyledi.

Partilerinin tüm kademesinin bu çalışmalara destek verdiğini anlatan Gökçen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çünkü bu artık bizim toplumumuz için, yarınımızı görebilmemiz için, evimize ekmek götürebilmemiz için, çocuklara harçlık verilebilmesi için, iyi bir eğitim alabilmemiz için ve Türkiye'nin gençleri olarak da Türkiye'de artık yaşamanın hayalini kurabilmemiz için gerekli. Bu yüzden Cumhuriyet Halk Partisi olarak dostlarımızla birlikte iktidarımızda bütün bu sorunların çözümünü sağlayacağız. Öncelikli olarak ekonomiyi düzelteceğiz. Yaşam pahalılığını, hayat pahalılığını kontrol altına alacağız. Ekonomi bilimini reddetmeyeceğiz. Halkın ürettiğini halka dağıtacağız. Kadına yönelik şiddeti bitirmek için gerekli önlemleri alacağız ve gençlerin hayal kurabildiği bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu.

Haber : Şükrü UNCUOĞLU

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ