USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

CHP heyetinden Kilis çıkartması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin yıldönümü münasebetiyle Kilis’e geldiler.

CHP heyetinden Kilis çıkartması
06-02-2024 14:56
06-02-2024 14:58
KİLİS
Google News
CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan ve CHP Antalya milletvekili Aliye Coşar’dan oluşan heyet, depremde Kilis’teki ilk yıkılan binanın önüne giderek basın açıklamasında bulundular. CHP heyetine CHP Kilis İl Başkanı Ahmet Hangillioğlu, CHP Kilis Belediye Başkan Adayı Hakan Bilecen, partililer ve depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar eşlik etti.
“Bu tür felaketlerden korunmayı planlıyoruz”
Kilis’teki ilk yıkılan binanın önünde bir basın açıklaması yapan CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, “Bir yıl önce 6 Şubat 2023'te ülkemizin tarihinde görülmemiş bir felaket yaşandı. Devletin rakamlarına göre bu kayıp 50 bin 700 ama, devleti o gün yönetenlerin ve bakanların bugün söylediklerine göre 130 bin vatan evladını kaybettiğimiz ve 11 ilin etkilendiği büyük depremin bugün birinci yılı. 6 Şubat depreminde Kilis'te yıkılan ilk binanın önündeyiz. Ökkeş bey 2 evladını burada kaybetti. Kilis'te toplam 188 vatandaşımızı yitirdik. Bunları minnet ve rahmetle anıyoruz. Buradan çıkarttığımız derslerle önümüzdeki dönemde dirençli şehirler oluşturarak, bilinçli şehirler ve bilinçli insan nüfusu oluşturup bu tür felaketlerden korunmayı planlıyoruz. Bu akıl ve bilinçle yönetilmeyi istiyoruz. Ayrıştırmadan ötekileştirmeden herkesi kucaklayan bir devlet yönetimine ulaşmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. 
“Akıl ve bilimle birçok şey aşılabilir”
Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olarak depremdeki 11 vilayete dağılmış durumda olduklarını belirten CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, “Burada Ökkeş Bey'in ailesini kaybettiği evin önünde, kaybettiğimiz bütün yurttaşlarımızı anmak için sembolik olarak toplandık. Depremde kaybettiğimiz herkesi rahmetle anıyoruz. Tabii insanlık yaşamı boyunca doğa ile mücadele etmiş. Vekilimin bahsettiği üzere akıl ve bilimle birçok şeyin aşılabileceğini biz Japonya'da, Amerika'da ve Avrupa'da ki deprem ülkelerinde görüyor ve gözlemliyoruz. Elbette bu siyaset üstü bir mesele. Kaybettiğimiz canlar hepimizin akrabaları, bu ülkenin yurttaşlarıdır. Parti ayrımı olmaksızın bu ülkeye vergi ödeyen yurttaşlardır. Bir yıl önce insanlar canlarını ve akrabalarını kaybetti. Evlerini işlerini kaybetti ama biz bir yıl boyunca maalesef 22 yıldır bu ülkede vergi toplayan insanlarından alan iktidarın ve geriye vermediğini gördük. İstihdam yaratmadığını, kaybedilen canlar elbette geri getirilemez ama kaybedilen evlerin yeniden inşa edilmediğini, kaybedilen işyerlerinin yeniden kurulmadığını, istihdam alanlarının yaratılamadığını ve depremi geçiren kentlerin adeta hayalet şehirlere dönüştüğünü ve insanların o şehirleri terk ettiğini gözlemliyoruz. Bu siyaset yapmak değil. Bunlar, vergisini ödeyen her yurttaş gibi siyasette görevli bizlerin söylemek zorunda olduğu gerçeklerdir. Bu iktidarın iddia ettiği gibi toplumu ayrıştırmak değil. Bu ülkeyi yöneten insanların cebinden vergi toplayan iktidar, bunların hesabını vermek zorunda. Vatandaşa hizmet götürmek zorunda bunu buradan tekrar hatırlatıyoruz. Tekrar hepimizin tüm milletimizin tüm ulusumuzun başı sağolsun, Allah rahmet eylesin daha büyük acılar göstermesin.” diye konuştu.
“Deprem bölgelerinde gördüğümüz manzara korkunç”
“Ökkeş beyin acısını paylaşıyor, iki evladına Allah'tan rahmet, kendisine sabırlar diliyorum.” diyen CHP Antalya milletvekili Aliye Coşar, “Geçen yıl bugün sizler de burada bu acıyı yaşadınız. Bu deprem 11 ilimizi etkiledi. Ben de yazın deprem bölgesi olan Hatay'a gitmiştim. Tabii ki gördüğümüz manzara korkunç. Normalde resmi rakam olarak 50 bin açıklanmıştı. 2-3 gün önce bu rakamın 130 bin olduğu söylendi. Normalleşme süreci ile ilgili insanların acısını bir nebze de olsa hafifletmek gerekiyorken, hala deprem bölgelerinde evlerin yapılmadığını gördük. İnsanların bu kış günlerinde hala çadır ve konteynırlarda yaşıyor maalesef. Kayıplarımız çok büyük oldu. Onlara tekrardan Allah'tan rahmet diliyoruz. Ülkemiz çok büyük bir acı yaşadı. Gerçekten bunun telafisi yok ama bundan sonra bu acılardan da ders almak zorundayız. Şimdiden sonraki yapılan yapılaşmalar depreme dayanıklı bir şekilde olmak zorunda. Çünkü deprem ülkemizin bir gerçeği, bunu kabul etmek zorundayız ve bundan ders çıkartmak zorundayız. Ülkemize tekrardan başsağlığı diliyorum. Umarım kısa sürede konteyner kentlerde ve çadırlarda yaşayan tüm vatandaşlarımızın da sıcak yuvalarına kavuşmasını ve kayıplarının da bir an önce bulunmasını diliyorum.” dedi.
“Büyük acılar yaşadık”
Depremde büyük acıların yaşandığını belirten CHP Kilis Belediye Başkan Adayı Hakan Bilecen, “Ben Ökkeş abiye başsağlığı diliyorum. Depremde çok büyük acılar yaşadık. Bu bizim için unutulmaz bir travma olacak ama bundan ders çıkartacağız. Unutmayacağız, unutulacak bir acı da değil zaten. Burada yaşayan insanlar çok yakından hatırlayacaklar bu acıyı.” ifadelerini kullandı. 
“Allah bir daha bu acıları yaşatmasın”
Cenab-ı Allah’tan bir daha böyle bir acıyı ülkemizin hiçbir noktasında yaşatmaması temennisinde bulunan CHP Kilis İl Başkanı Ahmet Hangillioğlu ise, “Bu ilk yıkılan evimizin önündeyiz. Ökkeş abinin acısını paylaşaraktan tekrar başı sağolsun diyorum. Ülkemize ve milletimize Allah bir daha bu acıları yaşatmasın. Bütün vefat eden dostlarımıza, arkadaşlarımıza, hemşerilerimize Allah rahmet diliyorum. Bir daha bugünlerin yaşanmaması temennisini Allah'tan niyaz ediyorum.” diye konuştu. Haber Mustafa GÜNAL
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ