USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Ekrem İmamoğlu hakkındaki karara Kilis’te Millet İttifakından tepki!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’na iki yıl yedi ay 15 gün hapis ve siyasi yasakla cezalandırılmasına tepki göstermek için Kilis’te Millet İttifakından tepki geldi.

Ekrem İmamoğlu hakkındaki karara Kilis’te Millet İttifakından tepki!
15-12-2022 15:32
15-12-2022 15:35
KİLİS
Google News

Ekrem İmamoğlu hakkındaki karara Kilis’te Millet İttifakından tepki!
Kilis

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’na iki yıl yedi ay 15 gün hapis ve siyasi yasakla cezalandırılmasına tepki göstermek için Kilis’te Millet İttifakından tepki geldi.

Millet İttifakının Kilis İl Başkanları, yöneticileri ve üyeleri Cumhuriyet Meyda’nında bir araya gelerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezaya tepki göstermek adına ortak bir basın açıklaması yaptılar.

1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan basın açıklamasında konuşan Millet İttifakının ortaklarından olan İYİ Parti Kilis İl Başkanı Ağa Gündoğmuş şunları kaydetti. ‘’Dün Türk Ceza Hukuku İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na vermiş olduğu çağ dışı bir cezayı öncelikle kınıyoruz. Sanmasınlar ki bu ceza bir ceza bir ceza değildir. Bu ceza Ekrem İmamoğlu’na verilmiş bir ceza değildir. Bu ceza Türk Ulusuna, Türk Milletine ve Türk Kanununa verilmiş kara bir lekedir. Şunu söylüyorum iyi günde, kötü günde, her zaman, her ortamda sayın İmamoğlu’nun yanındayız. Buradan da AKP Genel Başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir olayı hatırlatmak istiyorum. Sayın Tayyip Erdoğan size de yıllar önce böyle bir ceza verildiğinde bu halk sizi Cumhurbaşkanı yaptı. Ne demek istediğimi anlayın bu halkta ilk sandıkta taraflı olarak verilen bu yargıya gerekli cezayı verecektir kiminde Cumhurbaşkanı olduğunu en yakın zamanda göreceksiniz. Ve bu cezayı da kınıyoruz her zamanda sayın Ekrem İmamoğlu başkanımızın da yanındayız’’ dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (Deva Partisi) Kilis İl Başkanı Mustafa Yavuz Yedilioğlu ise yaptığı açıklamasında ‘’Bugün burada sesimizi gür çıkar için geldik. Hak için, adalet için, özgürlük için geldik. Niye böyle başlıyorum sözlerime bakınız ‘’Ahmak’’ kelimesinin Türk Dil Kurumu’ndaki eş anlamı ‘’Bunak’’ anlamındadır. Bundan dolayı dün bu kelimenin karşılığı olarak 2 yıl 7 ay 15 gün cezaya verildi. Aslında bu sembolik bir ceza, kasıtlı verilen bir ceza neden böyle söylüyorum geçmişe döndüğümüz zaman eğer adaleti, yargıcı satın alırsanız adalet ölür adaleti satın alırsanız devlet ölür anlayışı vardır bizim geleneğimizde. Bakınız kısa bir not olarak şunu da söylemek istiyorum. Bugün burada sesimizin gür çıkması lazım neden? Nazi Almanya’sında bir Papaz bakıyor ki Almanya’da komünistleri topluyorlar sesimiz çıkmadı diyor. Niye çünkü ben kominist değildim diyor. Bir süre sonra sosyalistleri topladılar yine sesimiz çıkmadı. Çünkü ben sosyalist’te değildim diyor. Bir süre sonra Yahudileri topladılar yine sesimiz çıkmadı çünkü ben Yahudi de değildim diyor. Bir süre sonra Sendikacıları topladılar. Yine sesimiz çıkmadı. Neden Sendikacı da değildim diyor. Ama bir gün geldi beni aldılar mahallede kimsenin sesi çıkacak durumu kalmamıştı. Arkadaşlar bugün sesimizi çıkarmak için buradayız. Siyasi nedenle, şu nedenle, bu nedenle ne olursa olsun bir  ‘’Ahmak’’ kelimesine üstelikte muhatabı tarafından değil de başkalarına evrilerekten açılan dava sonucunda sayın Ekrem İmamoğlu’na  2 yıl 7 ay 15 gün cezaya verilmiştir. Her ne olursa olsun en geç önümüzdeki Haziran ayı’nda 6’lı masa Cumhurbaşkanlığı adayını belirleyecek ve o kişi de Cumhurbaşkanımız olacaktır’’ diye konuştu.

Saadet Partisi (SP) Kilis İl Başkanı Şerif Karakurt ise yaptığı konuşmasında ‘’Sayın Ekrem İmamoğlu’na verilen karar hukuki ve vicdani değildir. Biz bu kararı adalete uygun görmüyoruz. Adalet herkese lazım olan bir mefhumdur. Adaletin olmadığı yerde devletten bahsetmek mümkün değildir. Daha önce mağdur edilen insanlar aynı kanunlar ile yargılanmıştır. Bugün de aynı kanunlar ile bazı insanlar tekrar görevinden alınmak üzere mahkum ediliyor. Biz bu kararı hukuka, adalete, hakkaniyete uygun görmüyoruz. Bu kararın tekrar gözden geçirilmesini yüksek yargı mercilerinden bekliyoruz. Türkiye’ye sürülen bu kara lekeden ülkemizin kurtulması gerekiyor.  Biz her zaman haktan, adaletten, insan haklarından, özgürlükten yanı olan bir parti olarak milli görüşün temsilcisi olarak 6’lı masanın bir neferi olarak  bu kararın tekrar göz geçirilmesini temenni ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Kilis İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tilki ise yaptığı konuşmasında ‘’Fazla söze gerek yok; Bir arkadaşımız Hacca gitmiş. Herkes niyet etmiş. Demişler Hasso sen neden niyet etmiyorsun? Hasso demiş ki Rabbim neden burada olduğumuzu biliyor ya demiş’’ diyerek konuştu.

Son olarak ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kilis İl Başkan Yardımcısı Akif Onur ise yaptığı konuşmasında ‘’İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yargılanması ile ilgili karar dün açıklandı. Hakaret suçunun oluşmadığına ilişkin açıklamalar, kanıtlar, bilimsel bilir kişi raporlarına rağmen ne yazık ki cezai bir hüküm verilmiştir. Özellikle siyaset yasağı halkın oyları ile seçilmiş bir başkan için üzücü ve yok etmeye yönelik bir karardır. Bu kararı kabul edilemez. Bu kararı biz kabul etmiyoruz. 2019 yılında ilk önce 13 bin oy farkla seçilen belediye başkanlığı seçimleri iptal edilmiş sonra 900 bin oy farkıyla yenilenen seçimde Sayın Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu unutulmamalıdır. Bugün bu yasaklarla  ellerini ovuşturup sevinenler kısa bir süre sonra hüsrana uğrayacaktır’’ dedi.

Haber : Şükrü UNCUOĞLU

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ