USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı!

Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 2022-2023 Akademik yılı 9. dönem mezuniyet töreninde mezun olmaya hak kazanan 166 öğrenci düzenlenen tören ile belgelerini aldı. Dört yıllık eğitimin ardından mezun olan öğrenciler, diplomalarını alarak meslek hayatına ilk adımlarını attı.

Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı!
02-09-2023 13:02
02-09-2023 13:04
GAZİANTEP
Google News

GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde gerçekleştirilen mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra “Dünden Bugüne Hukuk Fakültesinde Mezuniyet” konulu sunum ile devam etti.

Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Metin Kahraman törenin açış konuşmasında mezun öğrencilere seslenerek, Gaziantep Üniversitesi gibi çok önemli bir üniversiteden mezun olduklarını söyleyerek, mezun öğrencileri kutladı. Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Kahraman konuşmasının devamında mezunlara tavsiylerde bulunarak şunları söyledi: “Tarafsızlık ilkesinden lüften taviz vermeyin ve kendinizi ön yargılardan kurtarın. Hukukun sembolünde teraziyi tutan kişinin gözünün kapalı olmasının nedeni ön yargılardan uzak olmak içindir. Adalet anlayışımız bölgelere, mezheplere, meşreplere göre olmamalı. Adalet herkese lazım. Kürsünün neresinde olursanız olun lütfen adaleti savunun, adaleti ve hakkı üstün tutan kişiler olun. Böyle yaparsanız çok saygın olursunuz, uzun vadede kazanan siz olursunuz.”

Mezun öğrencilere Necip Fazıl’ın ‘Reis Bey’ kitabını okumalarını tavsiye eden Gaziantep Vali Yardımcısı Dr. Salih Altınok, her yargıcın, her savcının, mutlaka okuması gereken bir kitap olduğunu belirterek, bir ağır ceza reisinin insani dönüşümünü anlatan çok değerli bir eser olduğunu söyledi. Gaziantep Vali Yardımcısı Dr. Salih Altınok konuşmasının devamında hukuki semboller üzerinden mezunlara örnekler sunarak şunları söyledi: “Hukuksal semboldeki kişinin gözü bağlı, elinde terazi olan kadın figürüdür. Bu rastgele bir terazi değildir. Bir kuyumcu terazisi olarak düşünüyorum. Bundan sonra seçeceğiniz meslek o kadar değerli, o kadar önemli ki, o kadar hassasiyet gerektiriyor ki, adalet simgesi olan kadının elindeki teraziyi bir kuyumcu terazisi olarak düşünün ve alacağınız kararlarda kuyumcu hassasiyeti gösteriniz.”

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık, Gaziantep Üniversitesinin Türkiye’de sayılı üniversiteler arasında, marka üniversiteler arasına girmiş değerli bir eğitim öğretim yuvası olarak gençlerimize eğitim verdiğini belirtti. Prof. Dr. Sarıbıyık, “Hukuk Fakültemizden mezun olan öğrencilerimizin kendilerini iyi yetiştirdiklerini düşünüyoruz. Bizi yaratan yüce yaratıcının en önemli isimlerinden birisi ‘Hak’ ismidir. Hakkı, hukuku ayağa kaldırmak, hakkı, hukuku ikame etmek hukukçularımızın öncülüğünde bütün bir toplumun, bir toplumun bütün bireylerinin  temel görevleri arasındadır. İnsanın en temel yaşam hakkından tutun da alınacak kararlar hukuku ihlal edilirse toplum zedelenir, mutlulukları kaybeder, huzuru kaybeder. Onun için hak ve hukuku ayağa kaldırmak ve ikame etmek sadece hukukçuların değil, belki onların öncülüğünde bütün toplumun bireylerinin görevleridir” şeklinde konuştu. 

ADALETİ EN KÜÇÜK DETAYLARDA DAHİ ARAYAN KİŞİLİĞİNİZ OLSUN

GAÜN Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli ise mezunlara seslendiği konuşmasında şunları söyledi: “Gelecek yollarınızda ilerlerken ışığınız varlığınız olsun, varlığınız çalışkan, dürüst, adaleti en küçük detaylarda dahi arayan kişiliğiniz olsun. Hayata ve sizden adalet bekleyen insanlara tüm emeklerinizle en doğrusunu en içtenini verin ki, onlara açtığınız yol ile sizin de yolunuz açık olsun. Doğruluk yegane rehberiniz, iyilikler üzere yaşamınız hayat anlayışınız olsun, Yarışınız iyilikte ve güzellikte olsun. Bu yolda ve yolculuklarınızda size yol gösteren, eğitim hayatınıza destek sağlayan büyükleriniz olarak güveniyoruz.”

Gaziantep Barosu Başkanı Avukat İskender Kahraman, Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenelen mezuniyet törenlerine Gaziantep Barosu olarak ilk mezuniyet töreninden bu yana davet edildiklerini ve bu törene katılmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade ederek, 1 Eylül 2023 tarihinin yeni adli yıl açılış töreninde yapılmasının da ayrıcı büyük önem taşıdığını söyledi.

Dönem birincisi Cansel Dinçel tarafından isminin yaş kütüğüne çakılması sonrasında mezun öğrenciler adına konuşarak şunları söyledi: “Bundan sonraki süreçte bizim görevimiz ülkemizin en büyük yapı taşlarından olan adalete hizmet etmek olacak. Bu durumda toplumun bizlere her zaman ihtiyacı var. Hukuk Fakültesindeki lisans eğitimimiz bitti ancak öğrenme sürecimiz her zaman devam edecektir” şeklinde konuştu.

Mezuniyet töreninde; Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Hukuk Fakültesi işbirliğinde düzenlenen “Deprem Bölgesinde Hukuk Öğrencisi Olmak” konulu fotoğraf yarışması sunumu yapılarak, fotoğraf yarışmasında birincilik ve ikincilik derecelerini iki farkli fotoğrafla alan Minel Kılınç, üçüncü Cansel Dinçel ve dördüncü Hazal Bahan’a bilgeleri Prof. Dr. Esra Siverekli, Doç. Dr. Tayfun Ercan ve Doç. Dr. Ahmet Bozdağ tarafından takdim edildi.

Dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Metin Kahraman, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, GAÜN Rektör Yardımcsı Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık tarafından verildi. Ayrıca doktorasını tamamlayan öğretim elamanları Dr. Ali Altan Miri ve Dr. Duygu Dağlıoğluna plaket takdim edildi.

Tören, mezun olan öğrencilerin başarı belgelerini alması ve keplerini coşkuyla havaya atmasıyla sona erdi. HABER MERKEZİ

 

 

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ