USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YEREL

HÜDA PAR depremzedeleri yalnız bırakmadı

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, depremin ilk gününden bu yana Gaziantep kent merkezi, Nurdağı ve İslahiye ilçeleri başta olmak üzere Kahramanmaraş ve Adıyaman gibi diğer afet illerine yardım kuruluşları aracılığıyla yardımları ulaştırdı.

HÜDA PAR depremzedeleri yalnız bırakmadı
20-02-2023 12:01
20-02-2023 12:02
GAZİANTEP
Google News

HÜDA PAR depremzedeleri yalnız bırakmadı

Gaziantep

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, depremin ilk gününden bu yana Gaziantep kent merkezi, Nurdağı ve İslahiye ilçeleri başta olmak üzere Kahramanmaraş ve Adıyaman gibi diğer afet illerine yardım kuruluşları aracılığıyla yardımları ulaştırdı.

Depremin yaşandığı anda deprem bölgelerine hareket eden ve depremzedelerin yaralarını sarmak için büyük bir çaba sarf eden HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, binlerce üye ve gönüllüsüyle bir an olsun depremzedeleri yalnız bırakmadı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu öncülüğünde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından Afet Koordinasyon Merkezi oluşturuldu.

Depremin ilk anından itibaren depremzedelerle bir araya gelerek, sorun ve sıkıntılarını yerinde tespit etmeye devam eden HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, acil olarak depremin en çok etkilediği İslahiye ve Nurdağı ilçelerine çıkarma yaptı.

Afet bölgelerindeki sorunları tespit edip çözüm için gerekli girişimlerde bulunan, depremzedelerle bir araya gelen, depremde yaralanan vatandaşları hastanelerde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten ve vefat edenlerin de ailelerine taziye ziyaretinde bulunan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, bölgedeki yetkililerden de yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alıyor.

Afet bölgelerinde incelemelerde bulunarak yaraların sarılması için yoğun bir çaba sarf etmeye devam eden ve bu anlamda çalışmalarını yoğunlaştıran HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, depremin büyük bir yıkıma neden olduğu Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde depremzedelerle bir araya geldi.

Depremin büyük yıkım oluşturduğu Nurdağı ilçesinin kırsal Sakçagözü Mahallesindeki depremzedeleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, mahallede incelemelerde bulunarak, deprem sonucu vefat eden vatandaşların ailelerine ve yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Depremde yıkımların yaşandığı bölgeleri gezen Göçer, depremzede vatandaşları ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerini ileterek depremzedelerin acılarını paylaştı.

HÜDA PAR Gaziantep’te binlerce kişiye ekmek ve yemek dağıttı

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı deprem felaketinin ilk günlerinde fırınların kapalı olmasından dolayı ekmek ihtiyaçlarını karşılayamayan depremzede vatandaşlara ücretsiz ekmek dağıttı.

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli 9 saat arayla meydana gelen depremlerin ardından Gaziantep’te hayatın tamamen durmasından ve artçı sarsıntılardan dolayı birçok fırın kapalı kalınca vatandaşlarda mağdur oldu.

Büyük yıkımların yaşandığı Gaziantep’te vatandaşların iş yerlerini ve binalarını terk etmesiyle günlerce ekmek sorunu yaşandı.

Vatandaşların temel ihtiyacını karşılayan birçok fırın günlerce kapalı kalırken, açık olan bazı fırınlarda da ekmek almak isteyen vatandaşlar yüzlerce metre kuyruk oluşturdu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve Gaziantep’te büyük yıkıma yol açan depremler nedeniyle vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmasıyla HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı kolları sıvadı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği illerden olan Gaziantep’te vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için adeta bir seferberlik ilan eden HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, Gaziantep Umut Kervanı aracılığıyla bir taraftan halkın yaralarını sararken, bir taraftan da  ihtiyaçlarını karşıladı.

Yaşanan depremin ardından acil yardım çalışmaları başlatan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı kentte yaptığı çalışmalar kapsamında yüzlerce kişiden oluşan ekipleriyle depremzedelere başta ekmek olmak üzere sıcak çorba, yemek, su ile çeşitli ikramlarda bulundu.

Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği bölgelerde ve kentin çeşitli noktalarında stantlar kurarak üye ve gönüllüleriyle depremzede vatandaşlara ikramda bulunan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, vatandaşların en temel ihtiyaçlarının karşılanması ve yaraların sarılması için hummalı bir çalışma yürüttü.

Gaziantep Umut Kervanı aracılığıyla üyelerine ait pide fırınlarında ekmek üretimi yapan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, hazırladığı ekmekleri hem fırınların önünde hem de kentin farklı noktalarındaki depremzedelere ücretsiz dağıttı.

Ekmek dağıtımının yanı sıra sıcak çorba, yemek, su ve çeşitli ikramlarda bulunan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, ayrıca gıda, battaniye, giyim, un ve su gibi ürünleri de depremzedelere ulaştırdı.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, birçok bölgede depremzede vatandaşlara ekmek, sıcak çorba, yemek ve su ile çeşitli ikramlarda bulunduklarını belirtti.

İmkanlarının sonuna kadar depremzedelerin yanında olduklarını ve olacaklarının altını çizen Göçer, “HÜDA PAR olarak ülkemize ve şehrimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Üyelerimiz ve teşkilatlarımız Gaziantep Umut Kervanı aracılığıyla halkımızın yaralarını sarmaya ve ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.” dedi.

“HÜDA PAR olarak sivil toplum kuruluşlarımızla irtibat halinde olduk”

Göçer, “Bütün halkımıza geçmiş olsun. Yaralılara acil şifa, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Enkaz altında kalan kardeşlerimizin bir an önce çıkarılmasını diliyorum. Biz depremin ilk anlarından itibaren sahadayız. Yıkılan bölgelerimize gittik, gördük. Maalesef kötü bir durum var. Çalışmalar devam ediyor. Ancak kış şartları çalışmaları zorlaştırıyor. Gaziantep’te doğalgazın kesilmesi ciddi sorunlar oluşturmaya başladı. Fırınlarımız doğalgazla çalıştığı için açılamıyordu. Tedbirler gerekiyor evet ama  ekmek ihtiyacı ciddi sorun olmaya başladı. Depremin ilk günlerinde Gaziantep'in tamamı sokaktaydı, insanlar araçlarında kalıyorlardı. Kış şartları çok zordu. Belediyelere çadırların kurulması gerektiği çağrısında bulunduk. HÜDA PAR olarak sivil toplum kuruluşlarımızla irtibat halinde olduk ve bütün teşkilatlarımızla halkımızın hizmetindeyiz. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bugün birlik günüdür, dayanışma günüdür. Bu mesele 85 milyonundur. Hep birlikte Allah'ın izniyle bu yükün altından kalkabiliriz.” dedi.

“Gün birlik olma günüdür”

Depremin ilk günlerinde pide fırınlarının kapalı olmasından dolayı vatandaşların ekmek konusunda çok mağdur olduğuna dikkat çeken Göçer, “Açık olan fırınların önünde ise ekmek kuyrukları oluştu. Biz bütün teşkilatlarımızla sahadayız, halkımızın yanındayız. Bugün iktidarıyla, muhalefetiyle herkesin birlik olma günüdür. Gıdaysa gıda, battaniyeyse battaniye, barınmaysa barınma halkımız neye ihtiyaç duyuyorsa bu ihtiyacı hep birlikte gidermemiz gerekiyor. Bu acıyı ancak bu şekilde hafifletebiliriz.” diye konuştu.

“HÜDA PAR olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız”

Afetin boyutunun çok büyük olduğunu belirten Göçer, “Vatandaşlarımızın bütün sorunlarına el atmamız gerekiyor. Bizlerde HÜDA PAR olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Çok sayıda bina yerle bir oldu, ölü sayısı artmaya devam ediyor. Enkaz altındakileri kurtarma çalışmaları devam ediyor. Deprem bölgelerine her yerden yardımlar gidiyor.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, birçok bölgede depremzede vatandaşlara ekmek, sıcak çorba, yemek ve su ile çeşitli ikramlarda bulunduklarını belirtti.

Özaslan, “Deprem bütün bölgeyi etkiledi. Bu bölgede çok ciddi hasarlar meydana geldi. Özellikle halkımızın sokaklarda kalmak zorunda olması çok ciddi mağduriyetler oluşturdu. Halkımızda şu anda bir korku hakim ve halkımız gıda ile ilgili ciddi sorunlar yaşıyor. Biz de halkımıza yardımcı olma adına ekmek dağıtımıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Fırınlarımızda gönüllü olarak çalışan kardeşlerimiz aracılığıyla hayır sahiplerinin verdiği malzemelerle halkımıza ücretsiz olarak ekmek dağıtımı yapıyoruz.” dedi.

 Depremzedelere yönelik yardım çalışmalarının devam ettiğini belirten Özaslan, “Halkımız evlerine giremiyordu. Araçlarında, çadırlarda, park ve sokaklarda konaklıyorlardı. Gaziantep'te marketler ve fırınlar kapalıydı. Alış veriş yapabilecekleri bir yerde yoktu. Baktık ki ciddi bir perişanlık ve sıkıntı var. Biz de Umut Kervanı olarak bu sıkıntıların giderilmesi için fırıncılarımızla görüştük, ‘bütün giderleri biz karşılayalım. Gönüllülerimiz fırında ekmek yapsın ve halkımıza dağıtalım’ dedik. Onlar da sağ olsunlar kabul ettiler ve fırınlarını bizlere açtılar. Hayır sahiplerimizin de vesilesiyle halkın ihtiyacını giderme adına halkımıza sıcak ekmek dağıtımında bulunuyoruz. Ayrıca halkımıza sıcak çorba ve battaniye yardımında da bulunuyoruz. Fırınlarımız aracılığıyla halkımıza ekmek yardımı yaparken kurmuş olduğumuz bir mutfakta yaptığımız çorbayı halkımıza ikram ediyoruz. Halkımızın gıda ve battaniye anlamında yardıma ihtiyacı var. Bizlerde Umut Kervanı olarak imkanlarımızın sonuna kadar halkımızın yanında olduk ve olacağız.” ifadelerini kullandı.

Haber Şükrü Uncuoğlu

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ