USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer:Evlenemeyen gençler için "evlilik fonu" oluşturalım

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, maddi imkansızlık, ekonomik sıkıntılar ve artan pahalılık gibi nedenlerden dolayı evlenemeyen veya evlenmeye çekinen gençlere destek olunması çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer:Evlenemeyen gençler için "evlilik fonu" oluşturalım
05-01-2023 17:43
05-01-2023 17:44
GAZİANTEP
Google News

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer:Evlenemeyen gençler için "evlilik fonu" oluşturalım

Gaziantep

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, maddi imkansızlık, ekonomik sıkıntılar ve artan pahalılık gibi nedenlerden dolayı evlenemeyen veya evlenmeye çekinen gençlere destek olunması çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu'nun evlenmek isteyip de evlenemeyen gençlere yönelik bir fon oluşturulması çağrısı büyük bir yankı uyandırdı.

Altın piyasasındaki yükseliş ve ürünlerdeki fiyat artışı, evlenecek gençlerin önünde set oluştururken, birçok genç, maddi imkansızlık, ekonomik sıkıntıklar ve pahalılık gibi nedenlerden dolayı evlenemiyor veya evlenmeye çekiniyor.

Son zamanlarda altın fiyatlarındaki yükselişle beraber birçok sektörde oluşan pahalılık nedeniyle her geçen gün evlilikler azalıyor.

Evlenemeyen gençler için “evlilik fonu” oluşturalım çağrısında bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, her platformda gençler için bu talebi sık sık dile getiriyor.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “evlilik fonu” talebi her kesimden, özellikle de gençlerden tam not alıyor.

Esnaf ziyaretleri kapsamında geçtiğimiz günlerde Gaziantep’in en eski pasajlarından olan Söylemez Pasajı esnafını ziyaret ederek esnafın sorun ve taleplerini dinleyen HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer’e babasına ait dükkanda çalışan bir genç, evlenmek istediğini ancak ekonomik sıkıntılar ve artan pahalılıktan dolayı evlenmeye çekindiğini söyledi.

“Nasıl evleneceğiz, nasıl ev sahibi olacağız?”

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer’in sorunlarını dinlediği genç, ev fiyatları başta olmak üzere altın fiyatlarındaki yükselişle beraber birçok sektörde oluşan pahalılık nedeniyle evlenmeye çekindiğini ifade ederek, “Her şeyin fiyatı çok yükselmiş. 50 liraya aldığımız ürünün fiyatı 100 lira olmuş. Vallahi nasıl edeceğimizi bizde bilmiyoruz? Geçen yıl ev fiyatları 300 bin liraydı, şu anda bir milyon lira olmuş. Nasıl evleneceğiz, nasıl ev sahibi olacağız?” diye sordu.

“Gençlerimiz ekonomik nedenlerden dolayı evlilik korkusu yaşamamalıdır”

Genç ile bir süre sohbet, sorun ve taleplerini dinleyen HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer ise parti olarak gençleri önemsediklerini belirterek, HÜDA PAR olarak evlenemeyen veya evlenmeye çekinen gençler için “evlilik fonu” oluşturulmasını, hiçbir gencin ekonomik nedenlerden dolayı evlilikten çekinmemesi ve evliliğini ertelememesi gerektiğini ifade etti.

Ekonomik nedenlerle evlenemeyen gençlerin önündeki engellerin kaldırılması için kaynak ayrılması gerektiğini söyleyen Göçer, “Hiçbir gencimiz maddiyat korkusu nedeniyle evlenmeme gibi bir düşünceye kapılmamalıdır. Gerekirse bu manada devlet ciddi manada destek vermelidir. Bunun kaynağı oluşturulabilir. Kaynak oluşturmak çok zor değildir. Eğer gençlerimiz ekonomik nedenlerden dolayı evlilik korkusu yaşıyorsa gençlerimize yardımcı olmamız lazım. Gençlerimiz ekonomik nedenlerden dolayı evlilik korkusu yaşamamalıdır. HÜDA PAR olarak gençler için ‘iş, aş ve eş’ diyoruz. Pek çok kişi gençlere 'iş, aş' diyor, HÜDA PAR ise gençlere ‘iş, aş ve eş’ diyor.” dedi.

“Gençlerimizin önemli bir kısmı ekonomik sıkıntılardan dolayı evlenemiyor”

Evlenmek isteyen ancak ekonomik sıkıntılar nedeniyle evliliği ertelemek zorunda kalan gençler için mutlaka fon oluşturulması gerektiğini belirten Göçer, "Aileyi güçlendirmek için önerilerimizden biri de evlilik fonu oluşturulmasıdır. Şu anda gençlerimizin önemli bir kısmı ekonomik sıkıntılardan dolayı evlenemiyor. Ekonomik sebeplerle evlenemeyen gençlere bir imkân oluşturalım. Geriye mirasçı bırakmadan vefat edenlerin mirası hazineye kalıyor. Onları bir fonda biriktirin. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle evlenemeyen gençler için harcayın. Yetmezse o fona başka kaynaklar bulalım, kaynak aktaralım ve gençlerimizi evlendirelim.” dedi.

Haber Mehmet Ali Zahteroğulları

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ