USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran "İYİ Partimizi Gaziantep'te zirveye taşımaya devam edeceğiz"

Seçim ile ilgili olarak gündemi değerlendiren İyi Parti İl Başkanı Mehmet Başaran başarısız olmadıklarını belirterek İYİ Partimizi Gaziantep'te zirveye taşımaya devam edeceğiz dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran "İYİ Partimizi Gaziantep'te zirveye taşımaya devam edeceğiz"
02-06-2023 13:08
GAZİANTEP
Google News

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran "İYİ Partimizi Gaziantep'te zirveye taşımaya devam edeceğiz"

Gaziantep

Seçim ile ilgili olarak gündemi değerlendiren İyi Parti İl Başkanı Mehmet Başaran başarısız olmadıklarını belirterek İYİ Partimizi Gaziantep'te zirveye taşımaya devam edeceğiz dedi.

Mehmet Başaran il binasında yaptığı açıklamada, "Ülkemizin, kentimizin kısacası hepimizin geleceği açısından son derece önemli bir seçimi geride bıraktık. Milletimizin tecelli eden iradesi başımızın tacıdır. Bu bilinç dolayısıyla sandığa giden her bir vatandaşımıza, sandık başında demokrasinin namusu olan oylara sahip çıkmak için çaba gösteren her bir görevlimize, müşahidimize ve seçim sürecinde gece gündüz bizlerle mesai yapan dava arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.

Demokrasilerde seçim sonuçları ne olursa olsun ortaya çıkan tablo bir yenilenme imkanı sunar. Bu imkanı değerlendiren teşkilatlar, bir sonraki seçime daha hazır hale gelirler. İYİ Parti Gaziantep teşkilatı olarak, bugün bu değerlendirme sorumluluğu ile karşı karşıya olduğumuzun bilinci içerisindeyiz. Seçim sonuçlarını masaya yatırarak, güçlü bir özeleştiri inşa edip, İYİ’nin daha İYİ’sine ulaşabilmek için partimizin ortak akıl mekanizmasını her zamankinden daha hızlı ve etkin bir şekilde çalıştıracağız.

Bizim için sona eren her seçim sonraki seçimin start çizgisidir. Sonuç ne olursa olsun İYİ Parti Gaziantep teşkilatı olarak bu süreçten güçlenerek çıkacağız. Mazeret değil, çözüm üreten yönetimimizle bunu başaracağımıza olan inancımız tamdır.

İYİ Parti Gaziantep teşkilatı olarak, 24 Haziran 2018 Milletvekilliği seçiminde Gaziantep’te yüzde 6.7 ile 69 bin 832 seçmenin oyunu alarak 1 milletvekili çıkartmıştık. Hiçbir parti ile ittifak yapmadan katıldığımız 14 Mayıs seçimlerinde ise yüzde 5.47 ile 61 bin 944 seçmenin oyunu alarak yine 1 milletvekili çıkarttık.

 Elbette hedefimiz daha fazlası idi. Siyasi hayatımda asla mazeretlere sığınmadım. Ancak, teşkilatımızın moral ve motivasyonunu etkileyen bazı faktörleri de görmezden gelmek bu seçimde gece gündüz çalışan teşkilatımıza haksızlık olacaktır. İl kongremizden itibaren başlayan algı operasyonları ve sonrasında oluşturulan tamamen asılsız söylemler propaganda sürecinde en büyük handikabımız olmuştur.

Yaklaşık 25 yıllık siyasi hayatımda makam ve mevki aşkı ile siyaset yapmadım. Siyaset teşkilatlarla yapılır. Bu nedenle bir başkan gibi değil, benden küçüklere abi, büyüklere ise bir kardeş olarak görevimi yaptım. Mütevazi kişiliğimizi ve efendiliğimizi suistimal eden kesimler şunu bilmelidir ki, bütün benliğimle, çıkarlarıyla değil ilkeleriyle siyaset yapan, İYİ Parti’nin fedakar ve samimi kadrolarıyla bugün de buradayız.

Dürtüleriyle değil yüreğiyle yaşayan insanlara has bir şiarla dimdik ayaktayız. Maalesef seçim sürecindeki algı operasyonları ile son günlerde yine karşı karşıyayız. Seçim sonrası bazı ilçe teşkilatlarımızda değişimler yaşanmaktadır.

Bugün birçok şehirde benzer değişimler oluyor. Yenilenmeyi, mental yorgunluğu olan arkadaşların dinlenmek istemesini ve gelecek seçimler için kan değişimi yapılmasını ‘parti içi kriz’ gibi lanse etmek iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Millet iradesinin üstünde hiçbir irade yoktur. Bize düşen mesajı anlamak, anladıktan sonra da gereğini yapmaktır. Şu an tüm ilçe başkanlarımız ve teşkilatlarımızla istişarelerimizi yapıyoruz. İyi Parti seçim ertesi yeni üye kayıtlarına başlamıştır ve inanın çok ciddi bir teveccüh var. Gelecek seçimler ve gelecek nesiller için azimle ve kararlılıkla partimizi Gaziantep’te zirveye taşıyacağız."

Sonuç olarak seçim geride kaldı. Başta İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban olmak üzere kentimizi TBMM’de temsil edecek tüm milletvekillerine başarılar diliyorum. Ancak seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından deprem bölgesi Gaziantep’te konvoylarla abartılı şekilde gerçekleştirilen sevinç gösterilerini doğru bulmadığımın da altını çizmek isterim. İslahiye, Nurdağı ve kent merkezinde binlerce insanını kaybetmiş ve henüz deprem şokunu atlatamamış, depremzedelerin halen çadır ve konteynerde yaşadığı bir kente, davullu zurnalı bir sevinç gösterisi siyaseten etik olmadı. Bizim siyasi ahlakımızda acının üzerinde zafer kutlaması yapılmaz.

Sevgili basın mensupları;

Seçim gündemi ülkeyi çok yordu. Kentimizi ve kentimizdeki vatandaşlarımız da yordu. Birikmiş birçok sorunumuz var. Bu süreçte kentimizdeki sorunların çözümü için birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. İYİ Parti olarak kentimizin yaşamsal alandaki tüm sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Seçim sürecinde halkımıza verdiğimiz tüm sözlerin noktasına ve virgülüne kadar arkasında olacağız.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimler için bugünden itibaren çalışmalarımıza başlıyoruz. Geride bıraktığımız seçimden çıkartacağımız dersler üzerinden çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bizler inanıyoruz. İyi Parti kadroları tarih yazmak için çıktığı bu yolda azimle hedefe ulaşacaktır. ‘’Hep birlikte tarih yazacağız. Her şey İYİ olacak’’ dedik ve sözümüzün arkasındayız.

Haber Merkezi

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ