USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
POLÄ°TÄ°KA

İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu basın açıklamasında hedefine Ecz. Reşit Polat'ı koydu

Bir süreden beri yaptığı basın açıklamaları ile adından söz ettiren İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu son olarak 1 Mart Cuma günü Doğanhan Resturantta Kilis'teki basın mensupları ile bir araya gelerek gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu basın açıklamasında hedefine Ecz. Reşit Polat'ı koydu
01-03-2024 18:02
01-03-2024 18:05
KÄ°LÄ°S
Google News
Önceki toplantılarında MHP Kilis Belediye Başkan Adayı Hasan kara ile ilgili iddialar ortaya koyan Yasin Topaloğlu bu sefer gündemine AK Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Ecz. Reşit Polat'ı koydu.
Reşit Polat'a sorular soran İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu cevaplanmasını istediği soruların olduğunu dile getirdi.
Yaptığı açıklamalar ile Kilis'te ses getiren Yasin Toplaoğlu şu ifadelere yer verdi;
"İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı sıfatı ile zaman zaman Kamuoyunu aydınlatmak ve belediyecilikle ilgili söylemlerde bulunmak adına basın aracılığı ile Kilisli hemşerilerimizin huzuruna çıkıyorum. 
Bu arada hemen şu duyuruda bulunmak istiyorum. Önümüzde ki hafta Salı günü saat 11.00'de Kilis belediye binasının önünde basının huzurunda Hasan Kara ile ilgili iddialarımı seslendirmeye ve ispat etmeye devam edeceğim. 
Her basın açıklamamda Hasan Kara'ya mal beyanını açıkla davetime icabet etmedi. 2002 ile bugünlerde ki mal varlığını açıklamadı. Onun mal varlığını ben 15 Şubat tarihinde açıkladım. Şimdide onun ikinci derecede yakınlarının, akrabalarının mal varlıklarını açıklamaya davet ediyorum. Bu davetimin de sonuçsuz kalacağını elbette biliyorum. 
Şimdi geçmişte AK Parti Milletvekilliği yapan Kilis Belediye başkan Adayı olan Reşit Polat'ı da mal varlığını açıklamaya davet ettim. Ordan da bir şey olmadı. 
2024 yılından bu yana Adalet ve Kalkınma Partisinin 4 dönemden beri kontrol ettiği Kilis Belediyesi 2004 tarihinde itibaren neler yaptıklarını ve neler yapmadıklarını anlatmak noktasındayım. 
Evvel emirde şehir bir ur gibi büyümeye devam ederken en büyük günah olarak ta tarım arazilerinin başta Şeyh Muhammed ve Gaziantep yolu olmak üzere ve yine yeni beş evler dediğimiz alanı imara açılmasıyla başlayan rant dönemi Hasan karanın Belediye Başkanlığı döneminde tavan yapmıştır. Bununla ilgili olarak 15 Şubat tarihinde yaptığım basın toplantısında kimlere ihale verdiğini Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu olarak vermiştim. 
Şimdi bu faaliyet raporlarının yarısı İmar tadilatları mevzi imar planları ile ilgili. İmar tadilatı ve Mevzi imar planı şu demektir? Bir Belediye Başkanı kendi kafasına göre istediği yere istediği adama istediği rakama rant üretmesi demektir. Kilis'te tüm belediye Başkan Adaylarına sesleniyorum. Siz göreve başladığınızda Belediye Başkanı seçildiğinizde Şehrin imar planını yapacakmısınız? Kaotik ve karmaşık olarak sürgit bir türbülansın içerisinde Kilisliler sersefil caddeler yürünemez, şehirler yaşanamaz alt yapısı olmayan bir hal devam mı edecek?
Ben Merkezi idarenin Kilis'e ne yaptığını anlatacak değilim. Zaten yapılan bir şey yok. Kilis'e 2002 yılından beri Kilis'e Bin 500 kişilik bir cezaevi bir Adliye bir Emniyet binası yapmıştır. Bunlarda şu anda elverişsiz. Gaziantep karayolunu trafiğe kapatan orada ki emniyet mensuplarının görevlerini layıki ile yapmasına bihhakın mani olan bir durum. Halbuki şehrin daha değişik bölgelerinde daha elverişli daha efektif bir şekilde bu binalar yapılabilirdi. Bunu yapmadılar. Şu anda 10 yılda Adliye binası Adliyeye yetmez bir hale geldi. ben Ak Partililere Kilisliler adına bir teşekkür ediyorum yaptıkları cezaevi en azından Resul Osman dağının arka tarafında gözümüzün önünde ve şehrin içerisinde değil.  
Bu arada bu AK Parti'de şöyle bir akıl ve zihin vardır. Günah keçisi üretmesini severler. Belediyecilik ile ilgili söylediklerimde kesinlikle 3 tane günah keçisi ilan edecekler. Bunlardan birisi Rahmetli Abdi Bulut. vefat ettiği için zaten cevap veremez. İkincisi Servet Ramazan. Servet ramazan meclis kararı ile seçilmiş olan bir belediye başkanı. üçüncüsü de İl Başkanı. İl Başkanı zaten göreve başlayalı 6 ay olmuş. Bunların günah keçisi olmadıklarını düşünen bir yerde duruyorum. Bunlara elbette taksirat yüklenemez. Esas baş harami kirişi kırdı karşı kampa geçti. Kilisin 20 yılını karartan soyadı gibi Kilis'i içinden çıkılmaz ve yaşanmaz hale getiren 2002 den itibaren ki evvelinde de il başkanı olarak burada bir irade sergilemişti. Esas büftan esas sorumlu esas suçlu odur. Bu kaotik ortamın o arkadaşımızın aymazlığı cehaleti zihin dünyasının farklı çalışması ve haramiliği üzerinden olmuştur. 
Şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi Adayı diyor ki Gerçek belediyecilik yapacakmış yeni halk otobüsleri kuracakmış? 
İnanılmaz bir inovasyon inanılmaz bir başarı. Atomu parçalamaktan sonra ki en önemli şey. Yani buradan da rant yiyeceksiniz. 
Hakeza diyor ki Karataş alan taraması, Ya bunlar Türkçe özürlü yada bu millete hakaret etmekten keyif alıyorlar. Yani Karataş'ta seçmen ziyaret etmiyor adam. Karataş'ta insanlara gidip derdini sormuyor. Alan tarıyorlar. Bu tıbbi bir terimdir. Alan taraması demek işte gidersiniz oralarda hastanız var mı? Çünkü bunlar mütekebbir müstekbir, kibirli insanlara taaccüb ediyor ve tepeden bakıyorlar. Ve insanlara diyorlar ki bize oy vermek zorundasınız. 
Yine gerçek belediyecilik yapacaklarmış eee şimdiye kadar yalan belediyecilik mi yapıyordunuz?
Şimdi bu arkadaşımız beynamazdır ama Cuma günleri bir ayet sallayıverir. Bakara, makara suresinden bir ayet sallayıverir. 
Açık AVM yapacaklarmış! Kapalısını yaptık şimdide açığını yapacaklarmış. 
Gençlik merkezleri kuracaklarmış. Tebrik ediyorum kendilerini bu başarılarından dolayı. 
AK market kuracaklarmış! bizim marketlerimiz kara. Yahu siz diyordunuz ki devlet ticaret yapmaz. Belediyeler ticaret yapıyor mu olacak? Türpraş'ı, Petkimi, Sekayı bunun için sattınız. 100 yıllık 250 yıllık kuruluşları sırf bu sebeple satıp da ona buna peşkeş çekmediniz mi. Arsa fiyatına demirbaşı fiyatına hurda fiyatına siz bu milletin 250 yıllık zenginliğini Tanzimat'tan bu yana bazı kuruluşların tarihleri oraya kadar gider siz bunları sattınız şimdide diyorsunuz ki biz marketçilik yapacağız. Evet tebrik ediyoruz marketçileri. 
AK Kart çıkaracaklarmış? Bu da rantın farklı bir unsuru rant,rant, rant. Şurada bir karış bir bina yıkıldı. Bütün partiler üşüştü oraya. Bir tanesi diyor ki barbarlığa bak efendim Emirganı da yıkacağız. Eeee orada 50 yıllık 100 yıllık ağaçlar var. Yıkarsınız zaten siz hayatınızda neyi yaptınız.  Bence 7 Aralık parkını da Ayşecik parkını da yıkın. bence bütün yeşilleri de sökün. Siz sadece doların yeşilini seversiniz. Yahu Ekrem Çetin'in 70 li yıllarda 3 dakka da yaptığı parkı adı Millet parkı olan parkında kaç müteahhidin kaçtığını sayı olarak bilmiyor insanlar. Çöpü toplayamayan bir belediyeden alt yapıyı kuramayan bir belediyeden Ana arterleri off road yarışmaları için hazır hale gelmiş bir durumda adamlar diyorlar ki biz bu şehri yeniden inşa ve ihya edeceğiz diyorlar. 
Oto galericileri sitesi kuracağız diyorlar! Şimdi şunu anlamıyorum. ben ilk defa Kilis halkının huzuruna aday sıfatı ile çıkıyorum. benim bir şeyi yapacağız deme hakkım var. Ben iktidar ve elinde mühür olan bir adam değilim ki. 20 yıldır belediyecilik yapan adamlar diyorlar ki  AK parti gerçek belediyeciliği kamuoyuna sunan arkadaş bir dönem belediye meclis üyesi. Bu işlerin içerisinde bir dönem Milletvekili bir dönem il başkanı. Bilahare aday oluncaya kadar doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinde başarılarından ve üstün yeteneklerinden dolayı üstün görevlendirme koordinatörlüğü verilmiş. Dolayısıyla 20 yıldan beri yapmamışsın şimdi yapacağım dersen Kilisliler sana gülerler. 
Zaten benim görüştüğüm konuştuğum ziyaret ettiğim yerlerde bana söylenen ikisine de oy yok diyorlar. 
Diyor ki göreve geldiğim andan itibaren şehrin yeşil alanını artıracağım. ben bunları kendisinin sosyal medya hesaplarından alıntılayarak söylüyorum. 
Karavan severler içinde Kilis'te 5 tane karavan var. 5 tane karavan için sorun yok karavan parkı kuruyoruz. Gerçek belediyecilik anlamında icraatlarımızdan birisi de bu.
Ya bir de tutturdular Bungolav  ev Bungolov ev. Bungolav için Kilisli hemşerilerimizi Resul Osman dağına tatile gönderelim. Çok hasrettik ya Resul Osman dağına. 
Semt spor sahaları kuracakmış? Arkadaş eski milli futbolcu ya. 
Sayın Reşit Polat'a sorularım var?
-Sizin Ahmet Zorlu'nun Yeşilay Başkanlığına atanmasında bir müdahaleniz dahliniz oldu mu?
-Ahmet Zorlu bir Kamu görevlisi olarak Aralık ayının 20 si günlerinde Şanlıurfa'da Gaziantep'e dönerken 800 gram uyuşturucunun yakalandığı ve bu sebepten dolayı tutuklu bulunan Ahmet Zorlu AK Partili bir yöneticinin Şanlıurfa'ya gidişinde hangi sıfatla orada konvoyda bulunuyor idi? 
-Uyuşturucu ile yakalanan bu arabayı siz mi kullanıyordunuz?
-Ahmet Zorlu Benim danışmanım değil diye Sözcü Gazetesinden veli Toprak'a 250 bin liralık tazminat davası açılıyor. Kilis'te Ahmet Zorlu'nun reşit Polat ile olan münasebetini inkar edebilecek biri var mı?
-Reşit Polat diyor ki, Bize komplo kuruldu. Peki bu nasıl bir komplo ki siz aday oldunuz?
-Kilis'te faaliyet gösteren Amerikan Kültür Merkezi olan bu eğitim kurumları sizin mi?
-Buradan Kilis il Milli Eğitim Müdürüne sesleniyorum Bu Amerikan Eğitim kültür Merkezinin ruhsatı var mı? İkinci Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazana sesleniyorum. Bu Dershanelerde kolon kesildi mi?
-Şayet bu dershaneler sizi değilse neden Kilisliler bu dershanelerde indirim yapılması için sizi arıyor ve siz bu konuda bir tavassutta bulunuyorsunuz?
-Şimdi Ahmet Zorlu Kilis'te diyor ki,i Bu dershaneye dokunan Reşit Polat'a dokunmuş olur gerçekten böyle bir şeyin aslı var mı? 
-Gaziantep'te ilk ifadesinde Ahmet Zorlu şöyle bir cümle kuruyor. Diyor ki benim aylık gelirim 500 bin lira. Amerikan Kültür dershaneleri olarak kaç insanı icraya verdiniz?
-Şu anda Okul sahibesi olan hanımefendi daha önce sizin eczanenizde çalıştı mı?
- Ahmet Zorlu ile tam olarak nasıl bir ilişkiniz var? Ticaret ilişkisi mi? Akrabalık ilişkisi mi? Siyasi bir birliktelik mi? 
-Uyuşturucu yakalanan araba ki bu arabayı sizin kullandığınız rivayet ediliyor, bu araba kiralık idiyse arabayı kiralayan şirketin herhangi bir yetkilisi ve yöneticisi neden tutuklanmadı?
-Sizin uyuşturucu ticareti yapan herhangi bir akrabanız bunlar tutuklu serbest veya gözaltında kalmış herhangi bir akrabanız var mı?
-Osmaniye Düziçinde ortağı olduğunuz iddia edilen ve alem yaptığınız bir restoran var mı?
-Kilis'te bombalar yaÄŸarken sehven Alanya'da bir barda diskotekte eÄŸleniyor olabilirmisiniz?
-Siz AK Partinin ilk döneminde yani 2002-2007 yılları arasında sahte küpürle SGK'yı dolandırdınız mı?" dedi. (Haber Merkezi)
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4BaÅŸakÅŸehir FK3452+7
5BeÅŸiktaÅŸ3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20Ä°stanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ