USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu: “Kilis, potansiyelinin açığa çıkarılmasıyla bir marka şehir olacaktır!”

İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, Kilis’in potansiyelini açığa çıkarılarak marka şehir yapacağını belirtti.

İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu:  “Kilis, potansiyelinin açığa çıkarılmasıyla bir marka şehir olacaktır!”
09-02-2024 17:34
09-02-2024 17:36
KİLİS
Google News
“Kilis, bir marka şehir olabilir mi?”
Kilis’in, bir marka şehir olmaya elverişli olduğunu belirten Yasin Topaloğlu, “Yalnızca potansiyelinin dışarıya aktarılmasına ve bunun tanıtılmasına ihtiyaç duymaktadır. 
Sahip olduğu konum, mimari, tarih, altyapı, ulaşım, ticaret, kültür gibi özellikler ile rakip şehirlerden olumlu yönde ayrılarak çekim merkezi hâline gelmeyi başaran şehirler, marka şehir olarak adlandırılmaktadır. 
Her ne kadar “marka şehir” kavramı hayatımıza son dönemde girse de geçmişten bugüne şehirler, bulundukları coğrafyada güvenlik, ticaret ve ulaşım gibi birçok farklı sebeple markalaşmış, cazibe merkezi hâline gelerek insanları kendisine çekmiştir. 
Kilis; saydığımız tüm bu mimari, tarih, kültür vb. unsurlara sahip bir şehirdir. Bu sebeple marka şehir olmaya adaydır. Hatta Kilis’in bir marka şehir olması gerekliliktir. Çünkü marka hâline gelen şehirler, orada yaşayan insanlara daha iyi imkânlar sunmakta ve yaşam standartlarının yükselmesine vesile olmaktadır. Kilis de bu imkânlara kavuşmalı, vatandaşlarına yüksek yaşam standartları sunmalıdır.” ifadelerini kullandı. 
“Nasıl marka şehir olunur?”
Marka şehir olmanın, şehrin potansiyelini dışarıya aktarmak ve tanıtmakla ilgili olduğunu beyan eden Topaloğlu, “Bu noktada benim kendime sorduğum ve marka şehir olma yolunda muhakkak sorulması gerektiğini düşündüğüm bazı sorular vardır. 
Bunlardan ilki, “İnsanlar Kilis’te yaşamayı neden istesinler?” olmaktadır. İkincisi, “İnsanlar Kilis’i neden ziyaret etsinler?” ve üçüncüsü, “İş insanları Kilis’e neden yatırım yapsınlar?” sorularıdır. 
Aslında bu sorulara cevap vermeye başladığınızda marka şehir olmak için gerekli olan neredeyse her şeyi de sıralamış sayılabilirsiniz. 
“Nasıl marka şehir olunur?” sorusuna gelirsek, sözünü ettiğimiz markalaşma süreci şehir yöneticilerinin ve sakinlerinin verdikleri emek ve zamanı kapsamaktadır. 
Aslına bakarsanız her şehrin bir marka değeri taşıdığını lakin bunun, yöneticiler yahut halk tarafından fark edilemediğini görebilirsiniz. Bunun farkına varabilmek ve açığa çıkarabilmek için güçlü bir vizyona sahip olmak gerekmektedir.
Marka şehir olma sürecindeki en önemli unsurlardan biri de algı (imaj) yönetimidir. Bir şehir yöneticisi kendisine muhakkak, “Şehrimiz Türkiye’de ve dünyada doğru tanınıyor mu?” diye sormalıdır. Bu soruya verilen cevap, zaten şehir yöneticisini doğru hamleleri yapmaya yönlendirecektir. 
Şahsım adına, belediye başkanlığım hâlinde hayata geçireceğim tüm projeleri hazırlarken bu sorularla ilerledim.” diye konuştu.
“Kilis’in marka şehir olması için siz neler yapacaksınız?” 
“Tüm şehirler gibi Kilis de canlı organizmalara benzeyen bir yapıya sahiptir.” Diyen İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Bu organizmanın en temel ihtiyacı ise paradır. Üretimin durması, bu organizmalarda komplikasyonlar yaşanacağı manasına gelmektedir. Bu nedenle biz, şehrimizin adıyla anılacak ve Türkiye’ye yaygınlaştırılacak yeni istihdam imkânları ortaya koyabilecek markalar üretmeliyiz. Bunu yaparken yalnızca Kilis’te bulunan işsiz vatandaşlarımızı değil, tüm Türkiye’de yaşayan Kilislileri düşünerek hareket etmeli ve yeni iş imkânları ortaya koymalıyız. 
Bu doğrultuda hazırladığımız ilk projemiz, Kilis’ten tüm Türkiye’ye ve dünyaya yayılabilecek bir çiğ köfte tesisi kurup “franchising” yöntemiyle ülkemizin her yerinde “Kilis Çiğ&İçli Köfte” markasıyla varlık göstermektir. 
Bir diğer projemizde ise Tansaş modeli perakende sektöründe Kilis’e taze kaynak girişi sağlamak için “Kilis Pazarı” isimli market zincirini kuracağız. 
McDonald’s modeliyle Türkiye’de ve dünyada Kilis damak zevki ile estetiğinin yansıtılacağı “Kilis Sofrası” isimli bir lokanta zinciri hayata geçireceğiz. 
Şehrimizde ve ülkemizde eğitimin yetersizliği sebebiyle dershane ve özel kurslara talep hızla artmaktadır. Bu açığı ortadan kaldırmak için de “Kilis Dershaneleri” adında bir zincir dershane kurulmasına öncülük edeceğiz.
Her yıl milyonlarca tarih ve sanat meraklısı nasıl Roma’yı ziyaret ediyorsa, Las Vegas konumuna rağmen nasıl ki eğlencenin merkezi olarak rağbet görüyorsa Kilis’te öncüsü olacağımız projeler ile adından söz ettiren bir marka şehir olacaktır.”
“Tüm projelerinizi Kilis’in ve Kilislilerin faydasına olacak şekilde hazırladığınızı her fırsatta belirtiyorsunuz. Peki Kilis’in marka şehir olması, şehrimize ne gibi artılar sağlayacaktır?” 
Bir şehrin marka şehir olmasının yapılabilecek yatırımlar arasında geri dönüşü en yüksek olanlardan bir tanesi olduğunu belirten Yasin Topaloğlu, “Öncelikle bir marka şehir, şehre büyük oranda turist çekmektedir. Kilis’in bir marka şehir hâline gelmesi, başta turizm potansiyelini büyük ölçüde artıracaktır. 
Diğer bir yönden baktığımızda, marka şehirlere yapılan yerli ve yabancı yatırımların daha fazla olduğunu görebiliriz. Kuracağımız markaların Türkiye ve dünyaya açılmasını sağlayarak bir marka şehir olan Kilis’imizi yerli ve yabancı yatırımcıların da cazibe merkezi hâline getirmiş olacağız. 
Marka şehirlerde mevcut işletmelerin iş hacimleri büyümektedir. İş hacminin büyümesi, beraberinde birçok olumlu gelişmeyi getirmektedir; dolayısıyla marka şehir olmasıyla birlikte Kilis’te iş hacmi büyüyecek, şehirdeki istahdam artacak ve ekonomik gelişmeler sağlanacaktır. 
İş hacminin artması, beraberinde ihracatın da artmasını sağlayacağı için Kilis, uluslararası ticarette daha aktif varlık gösterecektir. 
Tüm bunlarla birlikte Kilis’te şehir nüfusu artacak ve şehir, nicelik bakımından hızla büyüyecektir. Kilis, marka şehir olmasıyla birlikte büyükşehir statüsüne kavuşacaktır.  
Bir şehir “marka şehir” olarak anılmaya başladığında insanların zihninde doğrudan farklı ve özel bir konuma oturmakta; diğer şehirlerden hızla sıyrılmaktadır. 
Nasıl ki Paris, aşkın ve romantizmin en önemli merkezi olarak kabul ediliyorsa Kilis’te oluşturacağımız markalar ile “lezzetin merkezi” olarak anılacak ve hafızalara kazınacaktır.” dedi. Haber Merkezi
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ