USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, SÖZÜNDE DURDU

İyi Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, gerek 31 Ocak 2024 tarihinde ve gerekse sonraki yaptığı basın açıklamaları ve katıldığı canlı yayınlarda 15 Şubat tarihinde Hasan Kara ile ilgili bir basın açıklaması yapacağını belirtmişti.

İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, SÖZÜNDE DURDU
15-02-2024 16:38
15-02-2024 18:11
KİLİS
Google News
Günlerdir halkın ve özellikle basın mensuplarının büyük bir sabırla beklediği gün olan 15 Şubat 2024 tarihinde Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması yapan Yasin Topaloğlu, herkesin merakla beklediği Hasan Kara dosyasını kamuoyu ile paylaştı.
Saat: 14.00’da Kilis Cumhuriyet Meydanı’na Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan geldiğini belirten İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, “Buraya maalesef Höllüklü’den gelmiyorum, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan geliyorum. Sizlere biraz önce örneklerini dağıttığım Hasan Kara dosyasını, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbar eden Yasin Topaloğlu, ihbar edilen Hasan Kara olarak dosyadaki bütün delilleri teslim ettim. Bu Hasan Kara'nın suç dosyasının bir bölümü. Ben Hasan Kara gibi blöf yapmam, Cumhuriyet Meydanı’nda basının ve bütün Kilislilerin önünde yapacaklarımı söyler ve yerine getiririm. Kilis'te daha önce müteattit kereler belirttiğim gibi, harami düzen yıkıldı, kırk haraminin düzeninin tamamının da yıkılması için 40 günlük bir zaman kaldı. 40 gün sonra aziz ve muhterem Kilisliler bu konuda kırk haramilere cevabını verecektir. Elbette harami başı Hasan Kara da gerekli cevabı alacaktır. Hasan Kara bir televizyon programında “Ben hiç ticaret yapmadım” diyor. Doğru söylüyor, ben de bunun olmadığına inanıyorum. Çünkü hayatı boyunca alın teriyle para kazanmaktan çok uzak bir yerde duruyor. Şimdi sizlerdeki dosyayla da ortaya koyduğum gibi soruyorum, sadece basit bir soru bu. Hasan Kara 2002 yılındaki ve şimdiki mal beyanının açıkladı mı? Elbette açıklamadı, açıklayamayacakta. Ben ona bir kendisinin, birinci ve ikinci dereceden yakınlarının mal varlığını açıklamaya davet ettim. Yine AK Parti'nin adayı küpürcü Reşit Polat'ın da mal varlığını açıklamaya davet ettim. Yine dördüncü ve terör sevici partinin adayının herhangi bir mal beyanını açıklamasına gerek yok. Zaten malının kaynağını nereden olduğunu herkes biliyor. Şimdi ticaret yapmadıysan, Cumhuriyet Meydanı’ndan haykırıyorum, Kilislilerin sessiz çığlığı olacağım demiştim. O çığlığın gereğini yerine getiriyorum. Edremit'te, Tekirdağ'da, İstanbul'da, Ankara'da, Çorlu'da, Çubuk'ta 50 parsel gayrimenkulü nasıl edindin? Kimden çaldın? Nasıl çaldın? Belgeleri ile orada. Hangi değerle kime ne yaptığını her şeyiyle ortaya koydum. Yaptığı açıklamasında bu dosyalardan aklandığını iddia ediyor. Hasan Kara seni aklayacak deterjan üretildi mi bu memlekette? Seni aklayacak herhangi bir vicdan var mı? Ben Karataş'ım, ben Höllüklüyüm, ben Deveciler Mahallesiyim, ben Ekrem Çetin Mahallesiyim, ben Bölük Mahallesiyim, ben Kilis'im, ben Kilisliyim. Sen bu halkı fukaralaştırdın. Bunların malını çaldın. Bunların hakkı olan herşeyi aldın götürdün. Kendine 100 milyon doları aşkın bir servet edindin. Hayatın boyunca tek bir gün vergi mükellefliği yapmadın. Hayatın boyunca bir tek gün vergi ödemedin. “Ben tacir değilim” diyorsun. Ama sen almayı da bilirsin, adam satmayı da bilirsin. Sen almasını da bilirsin, ama bütün tacirler senin gibi birini aralarından çıkartamazlar.” diye konuştu.
“280 Tır şekeri ne yaptın?”
Hasan Kara’ya hitaben “Sen 7 bin ton şekeri, 280 tır şekeri ne yaptın?” diye soran İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, “280 tır, Gaziantep'ten Kilis’e yola çıksa bir ucu görünmez. 280 tır şekeri ne yaptın söyle. İşte naylon faturası ortada, fatura dosyada. Ben belgesiz konuşmam. Adam öyle bir harami ki benim mahkemeye vermiş. Benden alacağı tazminatla da önce seçim masrafını karşılayıp, sonra da Cumhuriyet Meydanı’nda Kilislilere döner yedirecekmiş. Bak bak, hırsıza bak, önce kendini düşünüyor. Lan oğlum senin anan cebine parayı koymuş, akrebi koymuş, ondan sonra toplu iğne ile de dikmiş, fermuar dikmiş, her şeyi dikmiş. Sen hayatımda kime çay ısmarladın? Her yaptığın işin mutlaka bir sponsoru yok mu? Kardeşin Ökkeş yok mu? Ben bu kırk haraminin hesabını soracağım. Buraya bu haki renkli elbise ile geldim, bu güneşte botla geldim ve beyaz gömlekle geldim. Bunlar anlayanlar için bir mesajdır. Gömleğimin yakası da yok. Buyurun gelin, 40 yıl önceki iftiralara, 40 yıl evvelki yalanlara sığınmayın. Ben daha dünkü hırsızlığınızı söylüyorum, dünkü yalancılığınızı söylüyorum, dünkü madrabazlığınızı söylüyorum sizin. 
Şimdi bu arada Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı ile basın toplantısından bir gün sonra Renk Çarşısı’nda karşılaştık. Bu karşılaşma daha sonra orada bir arbede yaşandığı yönünde yansıtıldı. Ben İbrahim Halil beye şunu söyleyeyim. Beni abilerine sorsun, Gaziantep'teki abilerine sorsun, Ankara'da Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış abilerine sorsun. Ben Kilis'te Akıncılar Derneği'nin kurucusuyum. Ben Karataş uşağıyım, öyle bisküvi ile büyümüş dombili adaylara benzemem. Siz gidin dombili adaylarla, 4 partinin adayı dombili aday ile uğraşın. Ben size on numara büyük gelirim. Ben Celal Doğan'a Gaziantep'te kök söktürdüm. Celal Doğan kabus diye beni gördü. Siz bana on numara küçük gelirsiniz. Onun için benim yalanla, dolanla, ahlaksızlıkla işim olmaz. Çatır çatır belgelerini koydum. Ayrıca bu son gün değil Hasan Kara. 31 Mart'a kadar elim yakanda. Sokakta kampanya yürütürken, vatandaş elini sıkarken “hırsızın elini mi sıkıyorum” diyecekler. Çocuklar “bakın hırsız geçiyor” diyecekler. Ben bu kitapçığı 10 bin tane bastırıp Kilis'te ev ev dağıtacağım. Nasıl bir adayları olduğunu, bu şehrin 20 senesine nasıl hakaret ettiğini, zulmettiğini anlasınlar istiyorum.” ifadelerini kullandı.
“Ben çamur siyaseti yapıyormuşum. Siz zaten çamursunuz, nasıl çamur siyaseti yapabilirim ki? Siz çamurun önde gidersiniz.” diyen Topaloğlu, “Benimle ilgili 1 Şubat'ta yaptığı açıklamada arkadaş o kırık Türkçesi ile “kuyruk acısı var” demiş. Evet ben kuyruğuna taş atılan adamım, ama sokulan adam da Hasan Kara. MHP İl Başkanı seviyesizliğimle siyaseti seviyesizleştirdiğimi söylüyor. Siz Hasan Kara'nın hayrını görün 1 Nisan'da görüşeceğiz. Hasan Kara'nın kime bir hayrı olmuş onu bilmem ama umarım bu şehre, bu adamı bir daha getirip iktidarı vermezsiniz. Hasan Kara, hayatını bu şehre adadığını iddia ediyor. Sen hayatını çalmaya adadın, hayatın boyu çaldın, çaldın, çaldın. 2002'den beri doymadın, doymadın, doymadın. Ben hep abartılı ve aslı olmayan iddialar ortaya koymuşum. Şimdiki günah defteri 50 sayfa. İkinci baskıda bu daha da artacak. Çamur atıyorum, izi kalıyormuş. Yahu siz çamursunuz çamur. Temiz siyasetle sizin ne işiniz olur? Bu arada MHP İl Başkanı, Ülkü Ocakları Başkanı iken 2011 yılında Hasan Kara'ya “kandan beslenenler” cümlesine cevap verirken Hasan Kara'ya “sen siyaset uşağısın”diyor. “Her şeyi siyasete alet edersin” diyor. “Kandan beslenenin de kim olduğu belli oluyor” diyor. Yahu siz daha dün hasımdınız, nasıl bu arada hısım oldunuz?” dedi. 
“Ben sadece Allah'tan korkarım”
Seçim çalışmalarında genellikle yanında 4-5 tane insan olduğunu, genellikle tek gittiğini belirten Yasin Topaloğlu, “Ben bu şehirde neredeyse tek başıma geziyorum. Yanımda 4-5 tane insan var. Her yere 50 kişiyle gitmiyorum, çakarlı arabalarla gitmiyorum, göz boyamaya, göz korkutmaya çalışmıyorum. Bu şehre söyleyeceklerimi burada söylüyorum. Benim gittiğim mahallelere siz gitmeye tenezzül bile etmezsiniz. Benim oturduğum sofralara siz oturmaya tenezzül etmezsiniz. Benim o sofrada yediğim yemekleri, içtiğim çayları siz asla ve kat’a yemezsiniz, içmezsiniz. Çünkü siz semirdiniz, çala çala o insanların sofrasındaki bir tek ekmeğe muhtaç ettiniz. Bir tek ekmekleri kaldı, aç bilaç duruyorlar ve yaşıyorlar. 2024/1649 soruşturma numarası ile sizlerde örneği bulunan dosyayı ben Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdim ve şimdi oradan geliyorum. Dolayısıyla benim bu konuda herhangi bir korkup çekineceğim yoktur. Ben sadece Allah'tan korkarım. Onun haricinde hiçbir şeyden korkmam. Allah'tan korkmayanlar da her şeyden ve herkesten korkarlar.” şeklinde konuştu.
“Bu işleri yapabilecek bir adam olmadığın için sana vasi atanmış”
CHP’nin adayı Hakan Bilecen’e de değinen Topaloğlu, “Bu arada bu 4 parti olan terör sevici partinin adayı olan arkadaşla da ilgili bir iki şey söyleyeyim. Bu arkadaş televizyonda babasıyla esnaf gezisi yaptığını söylüyor. Yahu sen babanla zaten CHP İl Başkanlığı’na gidip adaylık başvurusunda bulundun. Çünkü sen aynı zamanda normal şartlarda bu işleri yapabilecek bir adam olmadığın için sana vasi atanmış, şimdilik vasi baban. Bilahire de 3 tane vasinin kim olduğunu açıklayacağım. Belediyeyi sen mi idare edeceksin, yoksa yeni kurulacak harami örgütü mü idare edecek, onu da göreceğiz.” dedi.
Şimdilik söyleyeceklerinin bunlardan ibaret olduğunu lakin final yapmadığını söyleyen İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, “Dolayısıyla benim şimdilik söyleyeceklerim bu kadar ama henüz finalde değiliz. Önümüzdeki Pazartesi veya Salı günü de yine Hasan Kara ile ilgili siz basın mensupları ile bir araya gelmeyi planlıyorum. Orada da bu dosyada yer almayan başka bazı şeyleri açıklayacağım.” ifadesini kullandı.
“4 aday Cumhuriyet Meydanı’nda bir arada hodri meydanında açık oturum yapalım demedik mi?” diye soran Topaloğlu, “Hodri meydan, Cumhuriyet Meydanı ve siz CHP adayı, AK Parti adayı, MHP adayı. Moderatör çok, buradaki seçkin gazeteci arkadaşların hepsi moderatörlük yapabilir. Gelmezseniz ben buraya 4 tane koltuğu koyar, moderatörle orada yarım saat otururum. Aynı zamanda siz de bu vesile ile ulusal basına haber olursunuz, şöhretiniz artar, ne de olsa bu millet sizi unutmayacak. Bu renkli seçim kampanyası 31 Mart'a kadar devam edecek ve bir hayli daha renklenecek. Onun için gazeteci arkadaşların bazılarının bir miktar da göbeği olmuş, onları eritelim istiyoruz.” şeklinde konuştu.
“40 Haramilerin uykusu kaçtı”
Kendisinin halkı tembih etmeye ve aydınlatmaya çalıştığını belirten Yasin Topaloğlu, “Şimdi bu 40 tane haraminin, kırkının da uykusunun kaçtığı belli. Hem yıkılan harami düzeni, hem de kurulacak olan harami düzeni herkesi tam tersine memnun ediyor, ama o çıkarları ortadan kalkacak. İstedikleri gibi belediye başkanına iş yaptıramayacağı için, onların uykusu kaçıyor. Siyaset zaten kirliydi, şimdi beni tahrik edecek bir soru sordunuz.” diye konuştu.
“Hasan Kara, çalma konusunda ihtisas yaptı”
Askerliğini, 41. Piyade Tugayı'nda bandoeri olarak yaptığını belirten İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Topaloğlu, “Ben 20 ayda bir boru çalmayı öğrenemedim. Saz çalmayı öğrenemedim, gitar çalmayı öğrenemedim, içinde çalmak olan hiçbir şeyi öğrenemedim. Onun için çalma konusunda bir ihtisas gerekiyorsa bunun için Hasan Kara büyüğümüzün kapısını çalacağız. O bize çalmanın her türlüsünü öğretecektir, ama ben bir enstrüman bile çalmayı beceremeyen bir adamım. Dolayısıyla zaten para da çalamam. Sizin aklınızda kırk haramileri bile aratacak şeyler var. Belediye, Cumhurbaşkanlığı iznine tabi şirket kurar. O, 7 Aralık şirketini hile yoluyla ediniyor, dolayısıyla bir hile yoluyla geldiği için de adamın nur topu gibi bir şirketi oluyor. 700 bin ton Kilis'in 40 sene olan şeker ihtiyacını karşılar. 4 liraya aldığı bir malı 2,5 liraya satacak bir tacir var mı? Naylon fatura kesiyor Cerablus'ta bir adam, Ahmet Mehmetoğlu. At atabildiğin kadar, nasıl olsa mal gitti. Ben yorgan ihraç ettiğimde Türkiye'yi ayağa kaldırdım, bir tır el işi yorganı ihraç ediyorum diye. 280 tır şeker satacak olsam, bunun 40 gün davulunu çalarım. Ne oldu hiçbir şey yok, çünkü hayaliydi. Gaziantep'te de zaten o şekerler iç pazara sunulamayacak haldeyken, iç edildi. Dolayısıyla ben zaten kirli olan siyasete bir temizlik katıyorum, bir renk katıyorum, bir motif katıyorum. Ben aday olmasaydım ne olacaktı? Körler sağırlar birbirini ağırlayacaktı. Sayın Hasan Kara büyüğümüz, sayın Kuponcu Reşit büyüğümüz, sayın Dombili Hakan diye kendi aralarında çalıp oynayacaklardı. Ben oyunu bozdum, ben bu oyunu bozarım, ben Kilis'in hakkını kimseye yedirmem. Benim kırk haramiye bırakacağım pabuç yok.” ifadelerini kullandı. 
“Ben Allah'tan başka hiçbir şeyden korkmuyorum”
“3-4 kişi ile geziyordum yarından itibaren tek başıma gezeceğim hodri meydan hodri meydan hodri meydan.” diyen Yasin Topaloğlu, “İşte Cumhuriyet Meydanı burada, gelsinler halkın kantarına çıkalım. Halkın kantarı tartmazsa bizi o zaman da söyleneceği söylemiş oluruz. AK parti bana 3 milyon vermiş, benim kellem o kadar ucuz mu? Ben onlara 3 milyon vereyim, onlar kampanyalarını doğru yürütemiyorlar. Kendilerine daha bir beste yaptıramamışlar. Gariban gariban kampanya yapıyorlar, ben vereyim onlara 3 milyonu. Beni satın alacak para henüz tedavide yok. Ben Allah'tan başka hiçbir şeyden korkmuyorum. Beni bu kadar cüretkar kılan şey, arkamda bir bagajımın olmayışıdır. Hasan Kara hakaret davası açmış ne olacak ki. Daha ben geçen yıl Murat Ülker'e hakaretten 3 ay hapis cezası aldım, gittim bir günde yattım paşa paşa. Ben zaten bir müzikte de söylüyorum, “Kilis için her cefaya katlanmaya geliyorum” diye. Kilis için gerekirse cezaevine girmeye de geliyorum. Ne ilk defa vurulacağım, ne de ilk defa hapse gireceğim ben. 12 Eylül'de 2 defa hapis yatmış adamım. İbrahim Halil bunu abilerine sorsun, abileri iyi bilir, kendisi bilmese bile abileri bilir. Allah'tan başka hiçbir şeyden korkum yok. Cumhuriyet Meydanı’nda en az 50 bin kişinin izlediği bir yayın yapıyoruz. 40 yıl evvelki iftiralarla beni yolumdan döndüremeyeceksiniz. Ben bu yola çıkarken yakası olmayan beyaz gömlek giyindim. Askerlik ise savaşsa savaş, ayağımda da botlarım var. Bunları da anlayanlar için mesaj olarak gönderiyorum. Beni tehdit etmeye kimsenin gücü yetmez.” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Haber: NEZİR ÇAĞLAR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ