USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

İYİ Parti Kilis İl Başkanı Mustafa Polat: "AKP iktidarında eğitim, sağlık ve gençlik bitti ekonomi mahvoldu"

İYİ Parti Kilis il başkanı Mustafa Polat İYİ Parti Kilis il başkanlığı toplantısında yaptığı konuşmada AKP Hükümeti ülkeyi bitirdiğinden bahsederek açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Kilis İl Başkanı Mustafa Polat: "AKP iktidarında eğitim, sağlık ve gençlik bitti ekonomi mahvoldu"
15-11-2023 14:45
15-11-2023 14:47
KİLİS
Google News
AKP Eğitim'den Sağlığa, Ekonomiden sosyal yaşantıya kadar her şeyi yok ettiğini söyleyen il Başkanı Polat yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.
KADIN KOLLARIMIZ VE GENÇLİK KOLLARIMIZ SAHADA
"Öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Kadın Kollarımız ve Gençlik Kollarımız sahada çok iyi bir çalışma yürütüyorlar. En zor işi onlar yapıyor ve İYİ Partimiz için canla başla çalışıyorlar.
Sahada canla başla çalışmaya devam ediyorlar. Her haneyi ziyaret ederek herkesle görüşme çabası içerisindeler..Kendilerine İYİ parti Kilis il Başkanı olarak çok çok teşekkür ediyorum. 
UMUDUMUZ GENEÇLER, GENÇLER GELECEĞİNİZ ÇALINIYOR
Gençler, onurumuz olan gençler her taraftan öyle bir şansızsınız ki,işsizlik bir taraftan, Ekonomi bakımından göçlerden dolayı gerçekten çok şansızsınız. 
Eğitim son 7-8 yıldan beri Eğitim sistemimizin artık çivisi çıktı. Hiç iyiye doğru gitmiyor eğitim ve inanın bana daha da kötüsü olacak. Ben size Eğitim ile ilgili bir üzücü haber daha vereyim, önümüzde ki günler içerisinde Elbeyli Kampı boşalacak. Milli eğitim Müdürüne soruyorlar diyorlar ki 
- Müdürüm bununla ilgili olarak Eğitim çalışmalarınızı yaptınız mı? 
Bu ülke de maalesef Kraldan çok kralcılar var biz ne çekiyorsak bu kralcılardan çekiyoruz. Diyor ki Sayın Valim Hallettim.. 
Nasıl hallettin? her sınıfın mevcudunu 45 kişi yaparaktan hallettim diyor. Yahu Kilis ayrı bir memleket. Kilis çok zeki bir memleket. 4 tane Kayserili 1 tane Kilisli yapmaz ben bunu biliyorum. Biz son dönemlerde Kilis eğitimde 3 sefer üst üste birinci çıktı. Nüfusuna göre en fazla Profesör barındıran ve çıkaran yine Kilis. 
Ama son zamanlarda Kilis'te Eğitimin turşusunu çıkarttılar bakın arkadaşlar sınıfların sayısı 45 kişi. 
Soruyorum Öğretmen arkadaşlara nasıl olacak? Vallahi biz eğitim veremiyoruz 45 kişilik sınıfın içerisinde 6 tane Türk var diyorlar. Ve çocuklar Türkçe konuşmayı bilmiyorlar. Sen bunlara nasıl Türkçe öğreteceksin sen çocuğunu nasıl aynı sınıfa koyacaksın ve eğitim verdireceksin. 
Biz geleceğimizi körelttik gençler sizlerin geleceğini körelttik. Geleceğinizi elinizden aldılar, çaldılar. Bizim isyanımız buna..
Yine Okulu bitirdiniz, sınava gireceksiniz. Ne kazanacaksınız. Hiç bir şey! Bir ara Kilis'e füzeler yağmaya başladı. Mağdur oldunuz Okullar tatil oldu. En ufak bir meselede zaten Okullar direk olarak tatil oluyor. Ve bunlar bu işlerine çok geliyor. Okulları tatil yaptık. Peki Eğitim! Vallahi umurunda değil.
Fransız bir Yazar diyor ki, Eğitimsiz toplumları yönlendirmek istediğini yaptırmak daha kolay. Bunların eğitim anlayışı insanların işine gelmiyor ki. Ne kadar bilgili insan varsa devlet o kadar iyi yönetilir. Bunlar bilim adamı yetiştirelim, ilim adamı yetiştirelim, doktorlar yetiştirelim, pilotlar yetiştirelim,yazılımcılar yetiştirelim bunların umurunda değil. 
Çünkü cahil bir kesim ortaya çıkacak ve bunlar cahil kesimi yönetmesi çok kolay olacak. Okul okuyamadınız İş hayatına gireceksiniz değil mi gençler.peki iş var mı? Sanayi şehri değiliz. Bir tarafımızda Gaziantep diğer tarafımızda Hatay ikisinin arasına sıkışmış kalmışız. Geriye kalan ise yalnızca kaçakçılık var. Kaçakçılıkta da mayına gittiğiniz zaman Allah muhafaza ya kolunuzu bırakacaksınız ya ayağınızı bırakacaksınız eğer ölmezseniz muhtaç olarak yaşayacaksınız. 
Bizden öncekiler Babalarımız bizlere mal, mülk bırakmışlar. Biz şimdi onların bizlere bıraktığı sermayeyi yemekle uğraşıyoruz üzerine bir çöp koyalım diye bir derdimiz yok. 
Ben şimdi sizlere söylüyorum gençler, Evlenmek ile ilgili bir umudunuz var mı? Yok! Evlenemezsiniz... Bugün bir evlilik en kötü ihtimalle bir milyon lira. İşsizsin nasıl evleneceksin. Yine soruyorum ev alma ihtimaliniz var mı? Yok! şurada 2+1 ev 1,5 milyon lira. İşin yok evde alamıyorsun. Gençsin kardeşim bir kafeye gideceksin kız arkadaşın ile bir kahve içsen 200 tl o da yok. Araba alma ihtimaliniz de yok dolayısıyla gençler sizin geleceğiniz çalınıyor. 
Burada sizin umutlarınız çalınıyor ve banane banane demekle de olmuyor. Kilis'te bir tabir vardır Bana değmeyen yılan bin yaşasın derler o yılan bir gün gelip sizin bacaklarınıza sarılacak. 
EKONOMİDE BERBAT BİR YÖNETİM
Ekonomi bitkin, yok. Her taraftar ekonomik kriz var. Bizim en büyük paramız arkadaşlar 200 tl. Biz bu 200 lira evimiz bir kilo et alamıyoruz. Bir kilo peynir alamıyoruz. Siz manda yoğurdu ile besleniyorsunuz Hazar balı ile besleniyorsunuz altta ki vatandaş asgari ücret ile geçinmeye çalışıyor hadi emeklileri de katalım 7 bin 500 lira maaş ile ev kirası mı ödeyecek çocuğunu mu okutacak, mutfak masrafı, elektrik, su hepsi sıkıntı olarak ortada duruyor. 
Bu zihniyetle devlet yönetilmez eğer yönetilmek isteniliyorsa bizler müsaade etmeyelim. Kimin hakkı yeniliyor sizlerin hakkı yeniliyor. 
Benim canımı acıtan şey AKP'nin söylediklerine ve vaatlerine inanan insanlarımız. Şimdi emekliye, işçiye çiftçiye para dağıtıyorlar. Bunu bir de 31 marttan sonra görelim. 20 yıldan beri aynı şeyleri görmedik mi? 20 yıldan beri aynı şeyleri yaşamadık mı? Bir Müslüman insan aynı yerden iki sefer ısırılmaz. 
Biz İYİ parti olarak halkımıza gerçekleri anlatmak zorundayız. Onlara ekonominin ne kadar kötü olduğunu ve yöneltildiğini açıklamak zorundayız. 
Şimdi çıkmışlar diyorlar ki bizden öncekiler 1 milyon 600 kişiye gıda yardımı yapıyorlardı biz şimdi bu rakamı 23 milyona çıkardık diyorlar. Bir kişide çıkıp demiyor ki, yahu 1 milyon 600 bin kişi bakıma muhtaçmış yapıyormuşsun şimdi bunu nasıl 23 milyona çıkarttın diye soramıyor. Türkiye'nin nüfusu 90 milyon ise 4 kişiden birisi bakıma muhtaç hale gelmiştir demektir. Biz bunu sorgulamıyoruz. 
KÜRECİK RADAR VE İNCİRLİK ÜSSÜNÜ KAPATIN
Çıkıyor diyor ki Gazze. Evet orada bir insanlık suçu işleniliyor. Çıkıyorlar ey İsrail, ey Amerika.. Yav sen çık Kürecik radar üssünü kapatsana. İncirlik üssünü kapat. Kapatın o zaman görelim sizi. Allahın laneti ile İsrail'i lanetliyorum. Filistin'de zulüm var soykırım var çocuklar ölüyor.  Bu bizim hoşumuza mı gidiyor asla hayır. Buna engel olmanın sebebi çıkıp ta İsrail'e parmak sallamak değil gerekeni yaparsın. Malatya Kürecikte ki radar üssü kime karşı kurulmuş. Hepsi yalan. 
ADAYIMIZ YASİN TOPALOĞLU'DUR
Şunu son olarak söylemek istiyorum. Ben İYİ Parti Kilis il başkanı olarak Yasin Toplaoğlu ile devamlı görüşen birisiyim. Diyorlar ki İYİ Parti'de tepkilerden dolayı istifa var. Vallahi yalan, billahi yalan. İşte biz buradayız. 31 Mart seçimlerinde Yasin başkanımızı en yüksek oy ile Kilis Belediye Başkanı seçeceğiz inşallah" dedi.
Haber Mustafa GÜNAL
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ