USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

KİLİS 15 TEMMUZ AKŞAMI TEK YÜREK OLDU

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının yıl dönümünde Kilis Valiliği, Kilis Belediye Başkanlığının organize etmiş olduğu Milli Birlik ve Dayanışma günü programı Cumhuriyet Meydanında muhteşem bir şekilde icra edildi.

KİLİS 15 TEMMUZ AKŞAMI TEK YÜREK OLDU
16-07-2022 14:37
16-07-2022 14:42
KİLİS
Google News

KİLİS 15 TEMMUZ AKŞAMI TEK YÜREK OLDU

Kilis

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının yıl dönümünde Kilis Valiliği, Kilis Belediye Başkanlığının organize etmiş olduğu Milli Birlik ve Dayanışma günü programı Cumhuriyet Meydanında muhteşem bir şekilde icra edildi.

Cumhuriyet Meydanının saatler öncesinden dolmasının ardından Program Meydanda Cumhurbaşkanının canlı yayınlanan konuşmasını Kilisliler dev ekranlardan izledi.

Program daha sonra Akşam namazının Hacı Cümbüş Camisinde kılınması ve şehitler için okunan hatmi şeriflerin ardından kortej yürüyüşü ile başladı.

Cumhuriyet Caddesi boyunca Kortejde bulunan Kilis Valisi Recep Soytürk, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, AK Parti Kilis İl başkanı Av. Murat Karataş, MHP Kilis il Başkanı Mustafa Demir, Kilis il Genel meclisi Başkanı Şıhmehmet Yalçın, Daire amir ve Müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kortej yol boyunca vatandaşları selamlarken ellerinde bulunan Türk bayraklarını sallamayı ihmal etmediler.

Birlik ve beraberliğin en yoğun bir şekilde yaşandığı bu saatlerde kortej Cumhuriyet Meydanına ulaştı. Cumhuriyet Meydanında ki program ise Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı.

Program Kuranı Kerim tilavetinin ardından Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan’ın konuşması ile devam etti.

Başkan Servet Ramazan konuşmasında;

“Sayın Valim, Sayın Milletvekilim, Sayın Garnizon Komutanım, İlimizin Çok Kıymetli Protokol Üyeleri, Saygıdeğer Şehitlerimizin Aileleri ve Gazilerimiz, Sayın Muhtarlarım, Basınımızın Güzide Temsilcileri, Kıymetli Hemşerilerim,

 15 Temmuz gecesi vatanımızı, milletimizi, demokrasimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. O gün her şey planlıydı. Ancak unuttukları şey, Türk Milleti’nin bin yıllık şanlı tarihinin gereği olarak, her türlü fikriyle ve farklılıklarıyla, vatanımız söz konusuysa tek vücut halinde canı pahasına vatanını savunacağı gerçeğiydi. Milletimiz o gece hürriyetine sahip çıkarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara çıkmış, tankların ve ağır silahların üzerine adeta şehadete koşarcasına yürümüş ve bir işgal teşebbüsünü tarihi bir zafere imza atarak hezimete uğratmıştı.

O gece aziz ve şanlı milletimiz tüm dünyaya şunu göstermiştir. Al bayrağımız ve vatanımız söz konusu olduğunda, ne hain FETÖ, ne de diğer terör örgütleri bu milletin asla ve asla önünde duramayacaktır. Ve küresel hiçbir operasyon birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Genciyle yaşlısıyla bu millet, ilelebet ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde olacaktır. İstikbalimizi karanlığa boğmak isteyenler hangi isim adı altında toplanırsa toplansınlar yine gereken cevabı misliyle alacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz gecesinde sınır içi ve sınır ötesinde toprağa düşen tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Vatanı için canını ortaya koyan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu toprakların insanları olarak aziz milletimiz ve bizler, şehitlerimizin mirasına daima sahip çıkacağız.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nüz kutlu olsun” dedi.

Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazanın konuşmasının ardından AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Ahmet Salih Dal konuşmasında;

“O gün hainler demokrasimizi ayaklar altına almak için darbe girişiminde bulundular. Ama unuttukları bir şey vardı. O da Milletimizin çelikten iradesiydi. Halkımız o gün şanlı bir direniş gerçekleştirdi. Darbecilere geçit vermedi. Halkımızın demir yumruğu darbecilerin üzerine balyoz gibi indi. 15 Temmuz akşamında şahadete eren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.

Kilis Valisi Recep Soytürk ise yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“6 yıl önce bugün hain bir darbe girişimi oldu. Darbeciler o gece neler yaptı Sayın Cumhurbaşkanımızın olduğu otele gittiler ve orada Sayın Cumhurbaşkanımızın korumalarını şehit ettiler. Ne yaptılar? Zamanın başbakanın aracına silah sıktılar. Gazi Meclisimizi bombaladılar. Helikopterlerle kurşun yağdırdılar. Genel Kurmayın önünde bulunan vatandaşlarımıza kurşun sıktılar. Özel harekatı bombaladılar. Göz bebeğimiz Milli İstihbarat teşkilatımıza helikopterden ateş yağdırdılar.

Peki, bu hain darbe girişimini kim sona erdirdi. Darbeye kim darbe yaptı, Aziz Milletimiz. Aziz Milletimizin başında Sayın Cumhurbaşkanımız Milletine seslenerek sokağa çıkma talimatı verdi. Milleti ona güvendi sokağa çıktı tanklara, helikopterlere, uçaklara meydan okudu canını bile bile verdi ama bu darbeyi engelledi.

Peki, o gece kimleri gördük. Siyasi Partilerin Genel Başkanlarının tamamı demokrasiden yana taraf aldı ve bu darbeyi lanetledi. Bakanlarımız beline silahı koyup TRT’yi işgalden kurtaran Sayın Soylu bakanımız vardı. O gece bütün bu olumsuzluklara rağmen Meclise gidip, meclisi açıp darbeyi lanetleyen Milletvekillerimiz vardı bütün partilerden.

O gün kulaklarımızdan hiç gitmeyen Adalet Bakanımız şöyle bir konuşma yapıyordu. Biz bombalara rağmen bu sığınaklara gidemeyiz. Biz vatandaşı sokağa davet ediyoruz, biz sığınağa gidemeyiz. Ölürsek te burada ölelim diyordu.

Ayrıca o gün basın mensupları olağanüstü bir gayret içerisindeydi. Sayın Cumhurbaşkanımız ile irtibat kurup onun mesajlarını tüm Türkiye’ye vermek için. Yine o gece Ordu Komutanlarımız televizyonlara çıktılar darbenin karşısında durdular. Jandarma Komutanlarımız, Emniyet Müdürlerimiz Valilerini arayarak “Biz Darbenin karşısındayız” Valinin emrindeyiz dediler.

Bizler birlik oldukça her şeyin üstesinden gelebiliyoruz. O gece demokrasi tarihimizin en parlak gecelerinden biriydi. Çünkü ilk defa Millet darbeye karşı sokağa çıkmış tanka, uçağa ve silaha rağmen darbeyi önlemişti.

Buradan şunu çıkarıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi bozmamamız gerekiyor. 15 Temmuz gecesi şahadete eren ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

Kilis Valisi Recep Soytürk’ün konuşmasının ardından Okul öğrencileri Şiirler okudular.

Program 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe kalkışmasının sinevizyon gösterileri ile devam etti.

Kilis Kent Konseyinin girişimleri sonucu kurulan Kilis Mehteran bölüğü gecede mehter gösterisi yaptı. Ardından Konya’dan gelen Mevleviler ilahiler eşliğinde gösteriler yaptı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde 15 Temmuz Milli Birlik gününde yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödül takdiminde bulunuldu.

Gece saat 00.13 olduğunda Kilis’te tüm camilerden sala sesleri yükseldi. Resmi program bu saatten sonra son bulurken Cumhuriyet meydanında nöbet tutan vatandaşlar sabaha kadar nöbette kaldı.

Haber Mehmet Ali Zahteroğulları

 

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ