USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Kilis gündemi gazetecilerle değerlendirildi! Kilis için çalışmaya devam!

Türkiye Büyük Millet Meclisinde çalışmalarından fırsat bularak hafta sonunu Kilis'te geçirmek için Kilis'e gelen  AK Parti Kilis Milletvekili A. Salih Dal, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, AK Parti Kilis il başkanı Serhan Diyarbakırlı ile birlikte Kilis il genel meclisi Başkanı Şıhmehmet Yalçın, Elbeyli belediye Başkanı Süleyman Şimşek ve Polateli belediye Başkanı Hakkı Çelik Kilis Belediyesine ait konukevinde sabah kahvaltısında basın mensuplarıyl

Kilis gündemi gazetecilerle değerlendirildi! Kilis için çalışmaya devam!
13-10-2023 12:32
13-10-2023 12:34
KİLİS
Google News
Gazeteciler ile Kilis'in gündemdeki konuları değerlendiren AK Partinin üst düzey yönetimi yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında basını bilgilendirdiler.
Kilis için çalışıyoruz diyen AK Parti Kilis Milletvekili A. Salih Dal kahvaltı sonrasında basın mensuplarına verdiği bilgilerde şunları söyledi.
"AK Parti iktidara geldikten sonra ülkemizde olduğu gibi Kilis'imizde de ciddi yatırımlar ve projeler ve hizmetler yapmıştır. Kilis hem sanayi kenti olma yolunda hızlı ve emin adımlar ile ilerlerken hem de Tarım şehri olması hesabıyla önemli bir gelir kaynağına sahip. Sanayi iel tarımı birleştirdiğimizde çok önemli işler ortaya çıkarmış oluyoruz. 
Kilis Tarım alanında çok verimli topraklara sahip. Elbeyli ilçemiz su ile buluştu araziler sulanıyor. Mesela bu hasat döneminde dönüm başına bin 200 kiloya yakın buğday alındı. Araziler sulak olursa verim bir o kadar artar. Susuz olan bölgelerimizde mesela Yavuzlu köyümüzde susuz yapılan tarımda yaklaşık dönüm başına 250 kilogram buğday alındı.
O zaman ne yapacağız susuz tarım yapılan köylerimizin arazilerini su ile buluşturacağız. Elbette Ankara'da çok üst düzeyde takip ettiğimiz projelerimiz var. Mesela Seve barajımızdan içme suyumuzun yalnızca %20 oranını kullanıyoruz. Geriye kalan %80 oranında ki su orada öylece duruyor. Ya buharlaşıyor ya da akıp gidiyor. Seve barajımıza yapacağımız bunu en kısa süre içerisinde tamamlamak istiyoruz %80 oranında ki suyu araziler için kullanacağız.
Yine Afrin barajı, Yukarı Afrin barajı, Musabeyli barajı, konak göleti, narlıcanın suyu üzerinde yaptığımız projeler ile arazilerin su ile buluşması için çalışmalarımızı Ankara'da sürdürüyoruz. 
Yol için seçimden önce söz vermiştik hemşerilerimize. Yolun yapımı hızlı bir şekilde sürüyor. Yüklenici firma gece gündüz demeden burada çalışmalarına devam ediyor. Hatta bir seferinde işler ağırlaştırılmış Yüklenici firma Antalya taraflarında bir yola ağırlık vermişlerdi. Konuyu Ulaştırma ve Alt Yapı bakanımıza ulaştırdığımızda hemen yüklenici firmayı aradı ve gerekenlerin Kilis için yapılması talimatını verdi.
En kısa süre içerisinde bu yolun bitirilerek Kilisli hemşerilerimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz.
En çok eleştirildiğimiz konulardan biriside Millet bahçesi. Geçtiğimiz günler içerisinde ihalesi tamamlanan ve yeni yüklenici firma tarafından yapımına başlanan Millet Bahçesini de kısa süre içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Burada ki aksaklık maalesef bizimle alakalı bir durum değil. İhalenin ilkinde Yüklenici firma iflas ettiğini açıklayarak işten çekilmesi oldu ikincisinde ise yüklenici firma sahibinin 6 Şubatta yaşadığımız Asrın felaketi olan depremde hayatını kaybetmesi oldu. 
Hatta şunu söylemek istiyorum. çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Deprem Bölgesinde yatırımlarına devam ettiği için diğer hizmetlerin yapımı konusunu birazdan ağırdan alıyordu. Sayın belediye Başkanımız ve Sayın İl Başkanımız ile birlikte Sayın bakanımıza yaptığımız ziyaret sonrasında Bakanımız talimat vererek buranın bir an önce bitirilmesi konusunda talimatını verdi.
Eski Hastanemizin durumu ve Alaaddin Yavaşça Devlet Hastanesinin Eğitim ve Araştırma Hastanesini yakından takip ediyoruz. Sağlık bakanımız ile yaptığımız görüşmelerde Doktorların Kilis'e gelmesi konusunda bazı sıkıntılar olmuştu. Bunlardan birisi kalacak yer sıkıntısı. Bakanlık Lojman yapmayı uygun görse de bizler kendilerine yapılan yeni TOKİ Konutlarını teklif ettik ve bunu kabul ettiler. Bakanlığımızın bu konuda çalışmaları devam ediyor.
Ayrıca eski devlet hastanemizin zemin etüdü ile karotu konusunda bir çalışma var. Eğer Zemin Etüd sağlam çıkarsa veya zemini güçlendirerek eski hastanemizi bir an önce faaliyete geçirmek ve yeniden burada hastalarımıza hizmet vermek istiyoruz. 
Öncüpınar sınır kapısı ile ilgili olarak seçimden önce ben hiç bir şekilde söz vermedim. hasta pasajlara ziyaretler gerçekleştirdim ve tam olarak durumu izah ettim. 
Öncüpınar sınır kapısında ki durum Güvenlik gerekçesi ile kapalı tutulacağı bilgisi. Devletimizin yetkili organları bu konuda kesin bir tutum sergiliyor. Güvenlik söz konusu olduğu için Öncüpınar sınır kapısı bizim bildiğimiz anlamda yani Valiz ticaretine açılmayacak gibi duruyor.
Elbette nu kapıdan giden araçlar var. Devlet Kurumlarımızın görevlileri yardım kuruluşları geçiyor. 
Bizler Çoban bey sınır kapısına yoğunlaşmış bulunmaktayız. burada ne yapabiliriz. bununla ilgili çalışmalarımız ve projelerimiz var.
Bizler Kilis için çalışıyor ve çalışmaya devam ediyoruz. halkımızın ve Milletimizin menfaatine olan işlerin altına imza atıyoruz. 
Bugün Cumhurbaşkanımız Ülkemizin dünyada en iyi bir şekilde temsili konusunda çalışmaların ı yürütüyor. Halkımızın Milletimizin hakkını savunmak için güçlü bir şekilde irade ortaya koyuyor" dedi.
(Haber Mustafa GÜNAL)

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ