TARIM

Kilis Tarım ve Orman Müdürü Küçük: Hasanceli köyü biber üretiminde önemli bir yere sahip

Kilis İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Züleyha Pamukoğlu, Musabeyli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Yıldız ile birlikte Kilis'in biber, biber salçası, toz biber üretimi ve işlemesinde önemli bir yere sahip olan Musabeyli İlçesine bağlı Hasanceli köyünü ziyaret etti.

Kilis Tarım ve Orman Müdürü Küçük: Hasanceli köyü biber üretiminde önemli bir yere sahip
05-07-2024 14:05
05-07-2024 14:06
KİLİS
Google News
Hasanceli köyünün Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı 1450 dekar alanda yaptığı biber üretimi, 20 baharat biber işletmesi ve 1 salça fabrikası ile ilimiz tarımsal üretiminde önemli bir yer tuttuğunu belirten Küçük; köy muhtarı ve çiftçilerimiz ile TARSİM, Tarımsal Üretimin Planlanması, Sözleşmeli Üretim, Orman Yangınlarının Önlenmesi, İklim Değişikliği ve su verimliliği, Tarımsal Desteklemeler, Yeni Çeşitlerin Denenmesi, Su Tasarrufu ve Damla Sulama Sisteminin Avantajları konularında sohbet etti, üreticilerin sorunlarını dinledi.
Hasanceli köyünde biber üretimimizin bir adım daha ileri götürülmesi amacıyla; mevcut çeşit ve tohumla ekim, yağmurlama sulama sistemi kullanılarak biber üretimi yapılan parseller ile yeni denenecek çeşitlerin fidesiyle sıraya dikim ve damla sulama sisteminin kullanıldığı deneme parsellerinin yan yana ve aynı miktarlarda kurularak deneme yapılmasını, bu denemeler ile verim, kalite, su ve enerji kullanım miktarlarının karşılaştırmalı olarak net bir şekilde ortaya konulması tavsiyesinde bulundu.  
Kurulacak olan bu deneme parsellerinde hedefe ulaşmak için Hasanceli çiftçilerimize gerekli teknik bilgi ve her türlü desteğin sağlanacağını belirten Küçük, çiftçilerimize bol ve bereketli bir hasat dileğinde bulundu. Haber Mustafa GÜNAL
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ