USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
SAĞLIK

Kilis’te soğuk hava hasta sayısını arttırdı

Kilis’te yaşanan aşırı soğuklar nedeniyle Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi, hasta vatandaşlarla dolup taşmaya başladı.

Kilis’te soğuk hava hasta sayısını arttırdı
14-12-2023 22:57
KİLİS
Google News

GÜNDE 5 BİN HASTA MUAYENE EDİLİYOR

Uzman doktorlar,  Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’nde, polikliniklerde günde ortalama 4 bin, acil serviste ise bin hastanın muayene edildiğini söylediler.

Kilis’te ortalama hava sıcaklıklarının 10 ile 20 derece arasında değişmesi nedeniyle, özellikle grip ve nezle vakalarında artış olduğu gözleniyor.

Gün içerisinde aniden değişen hava şartları hastalıkları tetiklerken, Kilis Devlet Hastanesi’ne ve sağlık ocaklarına muayene olmak için başvuru yapan kişi sayısı da günden güne yükseliyor.

Uzman doktorlar, soğuk-sıcak dengesinin sürekli değişmesinin üst solunum yolu hastalıklarına adeta davetiye çıkardığını belirtirken, alınacak bazı basit önlemlerle hastalıklardan korunmanın mümkün olduğunu dile getirdiler.

Uzman doktorlar vatandaşları uyararak, ellerin sıklıkla yıkanmasını, değişen havalara göre tedbirli giyinmesini, ortak eşya (bardak, fincan vb.) kullanılmamasını, hapşırma esnasında mendille ağzın kapatılmasını ve odaların belirli aralıklarla havalandırılmasını istediler. Haber: Mehmet REYHANLI

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ