USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Kilis Valisi Tahir Şahin basın mensupları ile gündemi değerlendirdi: Polateli OSB Bölgenin en büyük OSB'si olacak

Kilis Valisi Tahir Şahin 10 Ocak çalışan gazeteciler günü münasebetiyle Kilis'te yerel ve Ulusal basın temsilcileri ile Kahvaltılı programda bir araya geldi.

Kilis Valisi Tahir Şahin basın mensupları ile gündemi değerlendirdi: Polateli OSB Bölgenin en büyük OSB'si olacak
17-01-2024 13:20
17-01-2024 13:23
KİLİS
Google News
10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde Ankara'da toplantılara katıldığını geçte olsa böyle bir toplantı yapmanın gazeteciler ile bir araya gelmenin anlamlı olduğunu dile getiren Kilis Valisi Tahir Şahin gündem ile ilgili sorulan sorulara cevap verdi.
Eğitim ve Öğretimde çalışmalarımızı yürütüyoruz 
Malum bildiğimiz üzere Deprem nedeniyle Okullarımızda ciddi sıkıntılar söz konusu oldu. Yapımı devam eden Okullarımızın yanında güçlendirme çalışmalarına da devam ediyoruz. Öğrencilerimizin daha konforlu ortamlarda eğitim almalarını sağlamak bizim görevimiz. İkili eğitim de olan Okullarımız elbette mevcut bizler ikili eğitimden tek eğitime düşürmek istiyoruz. Yapımı biten Okullarımızı hizmete açtığımızda böyle bir sorunumuz ortadan kalkacaktır. Ayrıca yaklaşan Ramazan ayı içinde çalışmalarımız var. Okulların giriş çıkış saatlerinde bir ayarlama söz konusu olabilir. 
Ayrıca yaşadığımız Asrın felaketinden sonra Kilis Tekel Suma Fabrikasının 2023 yılında yapılan ve askıya alınan fizibilite ve yer etüt çalışmaları 2024 yılında yeniden yapılarak bu projeyi de hayata geçirmiş olacağız. 
Devletimiz çok büyük! Depremden zarar gören evler inşa ediliyor
Dünyanın hiç bir yerinde ve ülkesinde bu büyüklükte ki depremden sonra hemen ellerini kollarını sıvayarak böyle bir işe kalkışamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız depremin hemen ardından hak sahiplerine evler vermek için çalışmalar başlatıldı. Ekonomik anlamda elbette bir maliyeti var. Depremin verdiği zararın 115 Milyar dolar olduğu biliniyor. İnşaat için bir o kadarda ekonomi lazım. Bakın Daha bir yıl dolmadan Sayın Cumhurbaşkanımız yapılan ve inşaatı biten Deprem evlerinin hak sahiplerine teslim edecek. Bu Ülkemiz için büyük bir olay. Bunu dünyanın hiç bir ülkesi böyle yapamaz. hatta ekonomisi çok güçlü olan ülkeler bile böyle bir depremin altından kalkamaz. Biz Büyük bir milletiz.
Polateli OSB Bölgenin en büyük OSB'si olacak
Elbette Kilis ekonomik anlamda canlılık göstermeye devam ediyor. Kilis Organize Sanayi Bölgesinde Tekstil kent hızlı bir şekilde sürüyor ve bitti diyebiliriz. Tekstil kent yakın zaman içerisinde ciddi bir istihdam sağlayacak. Bunun yanında birinci Organizede 2. Organize de bir sorun ve sıkıntı yok üretim devam ediyor. 3. bölgede inşaatlar yükselirken 4. bölgede arsa kamulaştırma çalışmaları yürüyor. 
Polateli Organize Sanayi Bölgesi için geçtiğimiz günler içerisinde Sayın Ulaştırma Bakanımızın yapmış olduğu açıklama ile Amanos tünellerinin ihalesinin yapıldığını açıkladı. Sizlerde gazetelerinizde bunları paylaştınız. Amanos tünellerinin hayata geçmesi ile birlikte Kilis'in denize olan mesafesi çok büyük bir oranda düşecek. Gaziantep'e bakın belki günde 10 bin tır İskenderun veya Mersin limanına hareket ediyor. Amanos tünellerinin devreye girmesi ile birlikte Milli sermaye o zaman ortaya çıkacak. Yakıt masrafı ne kadar düşecek. 
Polateli Organize Sanayi bölgesinde Fabrikasını inşa eden İş insanlarımız var. Bakın mesela burada Fabrikanın kaynak işlerini Kilis'ten esnafımız yapıyor. Düşünün burada fabrikalar inşa edilirken Kilisli esnaflarımız inşaat işlerini halledecek çalışacak. Bu Kilis'imizin yine ekonomisine büyük bir katkı sunacak. 
Kaçak Göçmenlere anında müdahale ediyoruz
Malum Suriye tarafında yaşanan olaylardan dolayı sınır şehri olmamız hesabıyla kaçak girişler oluyordu. Kaçak girişlerin önlenmesi konusunda Kolluk kuvvetlerimiz gece gündüz demeden teknoloji de kullanarak yakaladığı göçmenlerin geri gönderimlerini  yapıyor. Kaçak yollar ile ülkemize giriş yapamaya çalışan kim olursa olsun gerekeni yaptığımızın bilinmesini isterim. 
Uyuşturucu ve Hırsızlık ile mücadelemiz amansız bir şekilde yürüyor
Dünyanın başına bela olan bir uyuşturucu olayı mevcut. Ülkemizde olduğu gibi Serhat ilimiz Kilis'imizde de Uyuşturucu ile mücadelemizi amansız bir şekilde sürdürüyoruz. Ani baskınlar yapıyor tüm istihbaratları değerlendirdiğimiz gibi Kolluk kuvvetlerimizin bu konuda takdire şayan çalışmaları mevcuttur. Kilis'te böyle bir illeti istemiyoruz. Bizler bunun için varız. Hiç kimse kendi çocuğunun bu illete düşmesini istemez. Satıcılara torbacılara karşı Emniyet birimlerimiz seferberlik ilan etmiş durumda. Yinede Uyuşturucu ile mücadele Aileden başlar. Aile bireyleri fertleri çocuklarını bilinçlendirmesi lazım geliyor. Bizim çalışmalarımız mevcut. Mesela Okul yanlarında bulunan bakkallara gidiyoruz nazik bir dil ile uyarıyoruz çocuklarımızın etkileneceği tane sigara satışının bile olmasını istemiyoruz. Bu konuda duyarlıyız ve kararlıyız. 
Yine şehrimizde Hırsızlık olaylarında ciddi bir düşüşün olduğunun galiba farkındasınız. Yıllık rakamlara baktığımızda geçen yıl ile bu yıl arasında bir düşüş var. Belki asayiş bültenlerinde tek tük hırsızlık olayları gelişiyor ama spesifik bir bakış açısıyla hırsızlık konusunda çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Şunu da söylemek isterim ki şu an aydınlatmadığımız bir hırsızlık olayı söz konusu değildir" dedi. (Haber Mustafa GÜNAL)
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ