USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Kim neyi boykot ediyor?

Kim neyi boykot ediyor, nasıl boykot ediyor, siz inanıyor musunuz?

Kim neyi boykot ediyor?
14-01-2024 09:43
14-01-2024 09:44
KİLİS
Google News
Bilindiği üzere Filistin’de 7 Ekimden bu güne kadar gerçek bir soykırım yapılmaktadır. Sivil toplum kuruluşları, insani değer taşıyan herkes tarafından boykot çağrısı yapılmaktadır. Bu çağrılara bazı insanlarımız tarafından destek açıklamaları yapılırken, bazıları da boykot olsa nolur olmasa nolur diyenler var. 
Kilis`te gerçekten boykot var mı!
Kilis`te yapılan gözlemlere göre, bir miktar boykot var ama bu oran çok düşük.
Neden mi, geçtiğimiz günlerde üç harfli bir ulusal firma tarafından x bir çamaşır ilacında indirime gidildi. X ürün için sabah başlayan indirim inanılmaz bir şekilde 1 firmanın önünde yüzlerce olmasına rağmen öğleye kadar sürmeden tükendi. Hatta saat üç civarı bir arkadaş geldi aynen şunu söyledi, abi yav üç harfli 6-7 firma dolandım bir ilaç bulamadım ürüne yetişemedim dedi. Bende naçizane ustam hani o ilaca boykot vardı sanırım dedim. Ne boykotu abi bulabilsem 2-3 tane alacaktım keşke boykot olsaydı bizde kalırdı dedi. Sanırım biz boykotu anlamışız yada ne için yapmamız gerektiğini bilmiyoruz. Sanırım siyasilere ve diğer yetkililere sormamıza gerekte yok.
Suriyeliler boykotun neresinde!
Kilis`te yaşayan Suriyelilerde yıllarca zulüm gören bir millet. Ama yaşadıkları onca zulme, onca işkencelere, ölümlere ve sürülmelerine rağmen boykotun neresinde olduklarını anlayamadık. Görüştüğümüz esnaflardan bazılarına neden Suriyelilerin boykota katılmadıklarını sorduk. El cevap, başka alacak ürün var mı ki! Yok, mu diye sorduk, var ama iyi değil insanlarımız kaliteli ürün istiyor onların (İsrail) ürünleri kaliteli vatandaşlarda onu istiyor bizlerde satmak zorundayız. Sizlerde aynı Filistinliler gibi zulüm gördünüz neden destek olmuyorsunuz dedik. Aynen cevap şu oldu biz bilmek.
Dernekler boykotun neresinde?
İHH Kilis Temsilcisi Orhan Aydın yaptığı açıklamada, “Muhtemelen insanlık tarihinin en acımasız katliam ve soykırımının yaşandığı Filistin’de akan kan ve gözyaşı, onlarca yıldır durmuyor. Zalim İsrail, bulduğu her fırsatta kadın-çocuk demeden katliamlarına devam ediyor. Bu mezalime sessiz kalamayan dünya halkları İsrail aleyhinde protestolar düzenlerken, dünya çapında peş peşe İsrail mallarına karşı boykot çağrıları yapılıyor. Bizlerde Kilis`te elimizden gelenin en iyisi olarak insanlık için boykota devam etmemiz olacaktır. İzzetimiz, gururumuz, haysiyetimiz ve geleceğimiz için boykot diyoruz. Bilindiği üzere Türkiye`de bu işin içerisinde tüm komşularımıza bu ateş sıçramakta gün gelecek bizlere de sıçrayacak. Bunun önüne geçmek için var gücümüzle boykota devam etmeliyiz. İsrail mallarını almaz isek ölmeyiz ve kirli kalmayız. Alternatif ürünler kullanarak hayatımıza devam edebiliriz. Bu sadece Gazze’de yaşanan katliam için değil kendimiz ve insanlığımız adına yapmamız gerekir. Son olarak Gazze direnişinin sembolü olan Ebu Ubeyde şöyle diyor, Dünya ikiye bölündü yarısı bizi öldürüyor diğer yarısı da izliyor. İzleyenler den olmamız için bugün elimizden gelen Boykotsa onun hakkını vermeli düşmana karşı asil duruşumuzu bozmamalıyız” dedi.
Peygamber Sevdalıları Derneği temsilcisi Ali Kiriş, Filistinlilerin haklarını hiçe saymakta ısrar eden ve 1948’den beri yüzlerce Birleşmiş Milletler kararını çiğneyen İsrail’in uluslararası dokunulmazlığı nedeniyle. Soykırımcıların ekonomik ihtiyaçlarını karşılamaya koşan firmaları kendi alın terimizin karşılığıyla kuruş kuruş desteklemeye devam ediyoruz. Bizimle yeterince ilgilenmeyen bir esnaftan bile alışverişi keserken, çocuklarımızın parçalanmasına alkış tutup finansör olan firmaları beslemekten geri durmuyoruz. Şirketlerin bu aleni pervasızlığını dengelemenin en önemli yolu işte bu akışı kırmaktan geçiyor. Mesele, İsrail’i insancıl hukuka saygı duymaya ikna etmek yahut zorlamak için şiddet içermeyen cezai tedbirler almak ile ilgilidir; insan haklarına saygı gösterin, Filistin halkının işgaline ve zulmüne son verin demek için. Esasen ekonomik yaptırımdan başka imkânımız yok. En azından millet olarak Gazze’de yaşanan soykırıma destek olmamak için boykot etmeliyiz. Maksadımız Gazze de yaşanan katliama dur demek için boykot etmeliyiz. Gazze de yaşanan vahşete insanlıktan çıkmış bir ülkeye destek olmamak için boykot etmeliyiz” dedi. (Haber Mehmet REYHANLI)
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ