USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

KTMÜ’den Deprem Bölgelerine AR&VR-LAB Desteği

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nden (KTMÜ) “Birûni VR-LAB” projesi kapsamında 6 Şubat depreminin etkilediği  illerimize “SANAL GERÇEKLİK LABARUVARI” desteği.

 KTMÜ’den Deprem Bölgelerine AR&VR-LAB Desteği
14-07-2023 10:11
14-07-2023 10:14
KİLİS
Google News
KTMÜ’nün dijitalleştirilmesi faaliyetleri kapsamında hayata geçirilen ve Orta Asya’da bir ilk olan projenin tanıtım programı 22 Mart 2022’de KTMÜ içerisinde kurulan “Birûni VR-LAB”’da yapıldı. Bu tarihten sonra bu alana çokça yatırım yapan üniversite iki yıl içerisinde bir çok VR Lab kurulumu yaptı ve daha çok öğrenciyi bu hizmet ile buluşturdu. 
Rektör Prof. Dr. Alpaslan Ceylan'ın Kilis Lisesi okulundaki açılışa uzaktan bağlanarak ata yurtlarımızdan selam iletti. Türkiye’ye bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. 
KTMÜ Üniversitesi 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden sonra bölgedeki illerede eğitim gören öğrencilerin hizmetinde kullanılmak üzere 5 ilde AR&VR Lab.  kurulum desteği verme kararı almıştır. Bu kapsamda programı organize eden Gaziantep Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal BAY çalışmalara başlamış ve Hatay, Gaziantep, Osmaniye’ye kurulumlar tamamlanmıştır. Kilis’te de ilimizin en eski ve köklü okulu olan Kilis Lisesinde bu labarutavarın kurulmasına karar verilmiştir. AR&VR Lab. Yeni bir teknoloji ve gençlerin yakından takip ettiği bir içerik barındırmaktadır. Gençlerin bu dijital yönelimlerini eğitimle buluşturup onlara daha faydalı olma çabasının bir sonucudur.
Öğretim kalitesini çağın imkânlarıyla arttırma…
Herkese açık laboratuvar
Şu anda dijital bir sınıf özelliğini taşıyan laboratuvarımızda üstün nitelikli bilgisayarımız ve bilgisayarımıza bağlı olarak ultra sanal gerçeklik gözlüklerimiz, aynı zamanda etkileşimli tahtamız ve bir televizyon ekranımız  mevcuttur. Burası sadece bir okula ya da sınıfa değil, bütün öğrencilere, bütün öğretmenlere açık bir laboratuvar olacaktır. Bu laboratuvarda sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri, spor bilimleri disiplinlerinde her türlü içerik olacaktır.  Burası geleceğe yönelik planların yapılacağı bir laboratuvar olacaktır. Lise öğrencilerimiz burada deneylerini gerçekleştirebilecek, öğretmenlerimiz projelerini, her türlü uygulamalarını burada gerçekleştirebileceklerdir.
Sanal gerçeklikle etkin ve verimli öğretim
Laboratuvardan ve laboratuvarın öğretime sağlayacağı faydalardan ayrıntılı olarak söz eden Prof. Dr. Erdal BAY, “Tüm bu yapılanları tabii ki öncelikle Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesinin  katkıları ile ve üniversite Rektörümüzün liderliğinde yapabiliyoruz. Şu ana kadar bütün yaptıklarımız aslında bir başlangıçtır. Hocalarımızın desteğiyle daha büyük işler yapacağız.” dedi.
Sanal gerçeklik öğrenme ortamları ile öğrencilere çok farklı ortamların gerçekmiş gibi yaşatılabildiğini hatırlatan Prof. Dr. Erdal BAY, “Eğitim süreçlerine ne kadar çok duyu organı katılabilirse öğrenme o kadar çabuk ve kalıcı oluyor. Sanal gerçeklik araçlarıyla biz öğrencinin görme ve işitme duyusunun yanı sıra koku alma ve dokunma duyusuna da hitap etmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla öğrenci bu süreci adeta yaşayarak gerçekleştiriyor.” diye konuştu.
Prof. Dr. Erdal Bay da “Pek çok alanda dönüşümler gözlemlediğimiz bu çağda, eğitim sistemlerinde de bir dönüşüm olması gerekiyordu. Bu laboratuvarın açılışı hem Manas Üniversitesi’nin eğitim kalitesinin gelişmesine hem de Manas Üniversitesi’nin ‘bir üniversiteden ötesi…’ sloganıyla çıkmış olduğu yolda vizyonuna katma değer katacaktır.” dedi.
Açılış programına katılan il milli eğitim müdürmüz M. Emin AKKURT; “bu güzel çalışma için hem Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesine hem de Prof. Dr. Erdal BAY’a teşekkür etti. Eğitimde yeni teknolojileri takip etmenin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan AKKURT gençlerle ,iletişimimizi ve onların eğitimini doğru şekilde sürdüebilmemiz için onların dünyasını da yakından takip etmemizin, bunu eğitim içerikleri ve okullarımız ile birleştirmenin  gerekliliğini vurguladı.”
Bu labarutavarda hem KTMÜ’nin geliştirdiği sanal gerçeklik içerikleri (eğitim temelli) hem de açık uçlu kaynakların ücretsiz olarak sunduğu arttırılmış gerçeklik içeriklerine ulaşım imkanı olacaktır.
VR-LAB’ın ilimizde kurulmasına destek sunan Kilis Lisesinin yetiştirdiği kıymetli hocamız Prof Dr. Erdal BAY’a, içerikleri üreten ve bizlere ücretsiz olarak sunan NARAXR yazılım firmasına, bu süreçte VR Lab. ın kurulmasına destek olan milli eğitim müdürümüz Sayın M. Emin AKKURT’a, ilimiz valise Sayın Recep SOYTÜRK’e ve açılış programımıza katılan milli eğitim müdür yardımcımıza şube müdürlerimize, okul müdürlerimize teşekkür ediyoruz. İlimizde bir ilk olan “Sanal Gerçeklik Lavaratuvarı” (VR Lab.) bir çarpan etkisi ile bir çok okulumuza yansıtyacak ve eğitim hayatımıza yenilikler katacaktır. Emeği geçen herkese öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına teşekkürler.
(Haber Merkezi)
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ