USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

“MHP’siz Türkiye olmaz, iktidarlar olmaz, Türkiye yönetilmez”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım Gaziantep’te, “2024’e Doğru, Diyar Diyar Anadolu” Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantısında konuştu.

“MHP’siz Türkiye olmaz, iktidarlar olmaz, Türkiye yönetilmez”
05-11-2023 15:45
05-11-2023 15:47
Google News

Yıldırım, Allah bize bir an önce bölgede yaşanan depremin yaralarını sarmayı nasip etsin. Depremde ölenlere Allahtan rahmet diliyorum” diyerek konuşmasına başladı. 

“MHP’siz Türkiye olmaz, iktidarlar olmaz, Türkiye yönetilmez. MHP seçmeni bunun mesajını verdi” sözleriyle Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel seçimlerden başarıyla çıktığına dikkat çeken Yıldırım, yerel seçimlere de Cumhur İttifakı olarak gireceklerini söyledi.

Yaşar Yıldırım konuşmasında:

“Önümüzde bir seçim var. Geçtiğimiz seçimi hayırlı bir şekilde sonuçlandırdık. Türk basınında MHP’nin iki tane Fatih diye düşmanı vardır. Bunlardan bir tanesi Fatih Altaylı diğeri ise Fatih Portakal’dır. Bu iki isim seçimin sabahı 15 Mayıs’ta çıktı dedi ki Türkiye’de seçimin galibi MHP’dir. Biz düşmanımıza bile bunu söyletebildik. Dostumuzun söylemesi önemli değil, önemli olan düşmanımız bizi nasıl değerlendiriyor. MHP kurumsal kimliği ile şahsiyeti ile adam gibi seçime girdi, kapı kapı gezdi ve Türkiye’nin üçüncü partisi olarak seçimden çıktı. Bu süreçte Cumhur ittifakının anlayışına ters düşecek bir şey yapmadı. Tabiri caiz ise zillet ittifakı gibi ortaklarına kazık atmadı. Adam gibi girdi, kendine verdiği oyu sayın Cumhurbaşkanına da verdi. MHP’siz Türkiye olmaz, iktidarlar olmaz, Türkiye yönetilmez. MHP seçmeni bunun mesajını verdi. Önümüzde bir seçim daha var yerel seçimler. Bu yerel seçimlerle ilgili ittifakların çalışmaları var. Malım iki ittifak halinde genel seçime girdik, şu anda da yerel seçime Cumhur ittifakı olarak inşallah birlikte gireceğiz. Heyetler arası görüşmeler devam ediyor. Ak parti ile genel prensipleri heyetlerimiz konuşuyor. Bu kriterlere göre nasıl bir ittifak olacağı en kısa zamanda ortaya çıkacak.”

“15 TEMMUZ GECESİ CUMHUR İTTİFAKI KURULDU”

15 Temmuz gecesi yüzlerce şehit, binlerce yaralı verildi ve bu ülke hiç kimseye teslim edilmedi. İşte bu geceden itibaren siyasetçiler bir araya geldi ve Cumhur İttifakı kuruldu. O geceden bugüne kadar Türkiye’de gelişen, oluşan, eksiği gediği fazlasıyla ne varsa hepsinden MHP’li görevliler baştan aşağıya kadar, delegesinden milletvekiline kadar hepimizin sorumluluğu var. Günahıyla sevabıyla biz varız. İşimize gelmediği zaman biz oynamıyoruz olamaz. Enflasyon yükseliyor biz karışmıyoruz yok, biz buradayız, içindeyiz. Elbette ki ittifakları yürütmek kolay değil. Karşımızdaki ittifakı görüyorsunuz, darma duman oldular. Herkes birbirine sövüyor, masa altından birbirine tekme atıyor. Bir siyasi partiyi bile yönetmek zorken, iki siyasi partiyi bir araya getireceksiniz ve yönetmeye çalışacaksınız. Bu süreç içerisinde başınıza pandemi gelecek, deprem gelecek, savaşlar gelecek, kuraklık gelecek, o zaman bu tür problemler tabi ki olacak. İstediğimiz arzu ettiğimiz şeyler tabi ki olmuyor ancak bu ülkenin bugüne kadar olan yönetim biçiminden biz sorumluyuz.

“CUMHURBAŞKANINI İKİ KEZ BİZ SEÇTİK”

Cumhurbaşkanı’nı iki kere biz seçtirdik. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi MHP’nin teklifidir. Dolayısıyla biz vebal sahibiyiz. Biz geçtiğimiz sekiz senelik süreç içerisinde neler yaptık. Ne kadar sevap işledik ne kadar günaha girdik. Bunları da görmemiz, bilmemiz lazım.

“ÜÇ STRATEJİK ÜRÜN VARDIR: BUĞDAY, SİLAH, ENERJİ”

Hangi ülke olursa olsun, hangi devlet olursa olsun, yönetim biçimi ne olursa olsun bir ülkede üç tane stratejik ürün vardır. Bu üç stratejik ürünü kendiniz üretmiyorsanız orada egemenlikten, bağımsızlıktan, refahtan bahsedemeyiz. Bu üç stratejik üründen birincisi buğdaydır, ikincisi silah, üçüncüsü ise enerjidir. Eğer bunların üçünü de siz üretiyorsanız, kimseye ihtiyacınız yoksa o zaman egemensiniz, bağımsızsınız ve insanların güvenlikli bir ortamda rahat huzurlu bir şekilde yaşıyor demektir.

Biz Cumhur İttifakı olarak bugüne kadar Çiftçimize dört elle sarıldık. Son iki senedir çiftçimizin ürünü para etmeye başladı. Şu anda buğday diye bir problem yok. Ukrayna’dan buğday alıyor muyuz, alıyoruz. Ne yapıyoruz? Makarna yapıp, yurt dışına satıyoruz. Bu hususta Cumhur İttifakı olarak gayet başarılıyız. Açlık, gıda anlamında bir problemimiz yok.

Sınırımızdan bin kilometre aşağıda ve yukarıda savaş devam ediyor. Ukrayna dünyanın en fazla refah seviyesine ulaşmış, mavi gözlü, sarı saçlı slav ırktan, Hiristiyan aleminin en güzel yerlerinden birisi. Herhangi bir sıkıntıları yoktu. Yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarındaydı. Ne güzel yaşıyorlardı. Rusya geldi bir gün dedi ki, bu topraklar benim dedi ve yüzde yirmisine el koydu. 5 milyon Ukraynalı buradan Avrupa’ya geçti. Ukrayna savaşabildi mi? Savaşamadı. Neden, çünkü silahı yok. Silahı kim veriyor Amerika. Amerika diyor ki sana silah gönderiyorum, Fransa diyor ki sana füze gönderiyorum, Almanya tank gönderiyorum diyor. Elden gelen öğün olmaz o da aradığında bulunmaz. Netice itibariyle memleketin yüzde yirmisi gitmiş. Peki Rusya haklı mı? Dünyada hak haklının değil. Hak güçlünün. Kim güçlüyse o haklıdır. Şimdi İsrail’e kimse haksız diyor mu? Demiyor. Diyenin de sesi gür çıkmıyor. Çünkü dünya İsrail’in yanında. Bunun için silahınızı da kendiniz üretmek zorundasınız. Hiç kimse size parayla dahi olsa silah vermez. Gün gelir ihtiyacınız olduğu anda kimse size parayla silah vermez. 74 savaşından sonra biz uçaklarımızı yerden kaldıramıyorduk çünkü lastiği yoktu. Lastiği dahi yapamıyorduk.

“BİZİM GÜVENLİKTEN BAŞKA SİYASETİMİZ YOK. GÜVENLİK OLMAZ İSE SAĞLIK, EĞİTİM, EKONOMİ OLMAZ”

MHP sürekli olarak eleştirilir, güvenlikçi bir siyaset uyguluyorsunuz diye. Sürekli olarak bize sizin güvenlikten başka bir siyasetiniz yok derler. Güvenlik mi sağlık mı derseniz güvenlik. Güvenlik mi ekonomimi derseniz güvenlik. Güvenlik mi eğitim mi derseniz eğitim. Güvenliğin olmadığı yerde siyaset, ibadet, sağlık, eğitim hiçbir şey olmaz. Ukrayna’da, Irak’ın kuzeyinde, Suriye’de oluyor mu? Tabi ki olmuyor çünkü güvenlik yok. Suriyelilerin buraya gelenlerinin hepsi fakir, fukara mı? Suriyelilerin önce buraya zenginleri kaçtı geldi. Çünkü hem canını hem de parasını kurtarmak istedi. 40 odalı konağın olur ancak güvenlik olmadığı sürece orada sana ne yemek getirirler ne soğanlı ekmek ne de etli ekmek yiyebilirsin. Cumhur ittifakı olarak savunma sanayinde geldiğimiz nokta yüzde 85’ler dedir. Hatırlarsanız sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Teknofest’te bir fotoğraf verdi. Bir tarafından Azerbaycan devlet başkanımız bir tarafından Libya Başbakanı vardı. Bütün dünyaya pozları verdik” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)  
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ