USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YEREL

MİRAÇ KANDİLİ KİLİS'TE Kİ CAMİLERDE DUALARLA İDRAK EDİLDİ

Recep ayının 27. gecesi olarak bilinen Miraç Kandili dolayısıyla Kilis’teki tüm camilerde kandil programları düzenlendi. Vatandaşların camilere akın ettiği gece, ibadet ve dualarla idrak edildi.

MİRAÇ KANDİLİ KİLİS'TE Kİ CAMİLERDE DUALARLA İDRAK EDİLDİ
28-02-2022 15:56
28-02-2022 15:57
KİLİS
Google News

MİRAÇ KANDİLİ KİLİS'TE Kİ CAMİLERDE DUALARLA İDRAK EDİLDİ

KİLİS

Recep ayının 27. gecesi olarak bilinen Miraç Kandili dolayısıyla Kilis’teki tüm camilerde kandil programları düzenlendi. Vatandaşların camilere akın ettiği gece, ibadet ve dualarla idrak edildi.

Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin Hacı Faruk Kayabaş Camii’nde düzenlenen ‘Kandil Özel Programı’na katıldı.

Din Görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlahilerin okunduğu programda konuşan İl Müftüsü Şahin, Miraç Gecesi’nin İslam alemi için hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

Müftü Şahin, İslam tarihinde Miraç Gecesi’nin hemen öncesinde Hazreti Peygamberin ve Müslümanların çok zor zamanlar yaşadığını ifade ederek, müşriklerin Müslümanlara baskı ve boykot uyguladığını, aynı dönemde Hazreti Peygamberin amcası Ebu Talip ile eşi Hazreti Hatice’nin vefat ettiğini söyledi.

Şahin, Hazreti Peygamberin Mescidi Haram’dan Mescidi Aksa’ya oradan da semaya yükseldiği bu kutlu yolculuğun pek çok hikmetler ve mesajlar taşıdığını ifade ederek, “Miraç bir erdem, bir fazilet yolculuğudur. Miraç, bir bereket, bir ümit ve diriliş yolculuğudur” dedi.

“Günde beş vakit Rabbimizin huzuruna durarak, adeta ruhen yükselmiş oluyoruz”

Hazreti Peygamberin miraçtan ümmetine ve insanlığa hediyeler getirdiğini dile getiren Şahin, bunların başında beş vakit namazın geldiğini belirterek,  “Peygamberimiz, “Namaz müminin miracıdır” buyuruyor. Nasıl ki Allahrasulü Efendimiz Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradan göklere yükseldiyse müminlere de öyle bir hediye getirdi ki, günde beş vakit Rabbimizin huzuruna durarak, ona niyaz ederek adeta ruhen yükselmiş oluyoruz” diye konuştu.

Şahin, Miraç Gecesi nazil olan Bakara suresinin son iki ayetinde Allah’ın bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü tutacağını buyurduğunu hatırlatarak, Hazreti Peygamberin Miraçtan getirdiği bir diğer hediyenin de müminlerden şirke düşmeyen herkesin sonunda cennete gireceği müjdesi olduğunu kaydetti.

“Anne-babaya iyi davran”

Miraç hadisesinin anlatıldığı İsra suresinde Allah’ın bütün müminler ve insanlık için emrettiği bazı ilkeler olduğunun altını çizen İl Müftüsü Şahin, şöyle konuştu:

“Bunlardan birincisi Allah'tan başka ilah edinmemek gerektiği hususudur. İsra suresinden alacağımız ikinci ders ana-babaya iyi davranmaktır. Rabbimiz buyuruyor ki, “Rabb'in sadece kendisine kulluk etmenizi ve anne-babanıza iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlanırsa, onlara ‘of’ bile deme. Onları azarlama. İkisine de gönül alıcı güzel sözler söyle.” İsra suresindeki üçüncü ilke, akrabaya ve muhtaçlara iyilik etmektir. Rabbimiz, aynı zamanda israftan uzak durmamızı da istiyor ve buyuruyor ki “Akrabaya, yoksula ve yolcuya hakkını ver. Gereksiz yere de saçıp savurma, çünkü savurganlar, israf edenler şeytanların dostlarıdır, şeytan da Rabbine karşı çok nankördür.”

“Mescid-i Aksa özgür değilse Müslümanların ruh ve gönül özgürlüğü de yok demektir”

Miracın müminlere hatırlattığı en önemli değerlerden birisinin Mescid-i Aksa olduğuna vurgu yapan Müftü Şahin, “Mescid-i Aksa özgür olmalı. Mescid-i Aksa özgür değilse Müslümanların ruh ve gönül özgürlüğü de yok demektir. Bu gece bu hakikati yeniden tefekkür etmeli, yeniden düşünmeliyiz. Bütün İslam alemi ve tüm Müslümanlar olarak bu gerçeğin farkına varmalıyız” dedi.

“Bu mukaddes gecenin Mescid-i Aksa bilincini, özlemini ve gayretini artırarak miracın mabedinin selametine, işgal ve zulmün bertaraf edilmesine vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum” dileğinde bulunan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kullukta ve insani değerlerde en yüce mertebelere yükselişi simgeleyen Miraç Gecesi’nin zihinlerimize berraklık, kalplerimize ferahlık, akıllarımıza genişlik ve hayatımıza huzur getirmesi dileğiyle, aziz milletimizin ve bütün İslam aleminin Miraç Gecesi’ni tebrik ediyor, bu gecenin bütün Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine ve insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”

Program, namaz sonrası hayırsever vatandaşların cami cemaatine yaptığı ikramlarla sona erdi.
Mehmet Karakuş

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ