USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Topaloğlu: Kuracağımız AVM, Kilislilerin nefes alabilecekleri bir mekân olacak

İyi Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, gazetemize verdiği özel mülakatta açıklamalarda bulundu:

Topaloğlu: Kuracağımız AVM, Kilislilerin nefes alabilecekleri bir mekân olacak
18-11-2023 10:03
18-11-2023 00:20
KİLİS
Google News

AVM fikrinden hoşnut olmayan Yasin Topaloğlu, neden Kilis Belediye Başkanı olması hâlinde Kilis’e bir AVM inşa etmeyi tasarlıyor?

Doğrudur, şahsım adına AVM fikrini pek sevmezdim. AVM’ler benim nazarımda şehirleri beton yığınlarına çeviren, neredeyse insanların nefes almak için şöyle bir kafalarını kaldırdıklarında gökyüzünü görmelerini engelleyen, asık suratlı ailelerin çocuklarını peşlerinden sürükledikleri, boğucu ve daha da önemlisi şehir esnafının işlerini kesen yapılardı. Lakin Kilis’teki eksiklikleri gözden geçirdiğim zaman, o boğucu dediğim AVM’lerin büyükşehirlerde ne kadar fayda sağladığını ve Kilis’in esasında bundan mahrum olduğunu gördüm.

Kilisliler; ailece eğlenebilecekleri, kaliteli vakit geçirebilecekleri, bunlarla birlikte alışverişlerini yapabilecekleri ve günümüz dünyasının revaçta olan markalarının ürünlerini temin edebilecekleri bir merkeze ihtiyaç duymaktalar.

Kilisli gençler, arkadaşlarıyla birlikte kaliteli vakit geçirip çeşitli aktivitelerde bulunabilecekleri alanlardan yoksunlar. Çocuklar, özensiz sokak arası parkları dışında oyun alanları bulamamakta; aileler de çocuklarının gelişimlerini teşvik edici mekânlar seçmekte zorlanmaktalar.

Kilis’in duyduğu bu ihtiyaç beni, “Neden sıradan bir AVM yapmak zorunda olalım ki?” sorusuna yönlendirdi ve böylece Kilis3000 projemizde yer alan AVM projesini hazırladık.

Kilis’e inşa edeceğimiz AVM, tüm bu olumsuz yargıların ötesinde olacak.

 

Kilis’e kuracağınız AVM’nin sıradan olmayacağını söylüyorsunuz. Peki Kilis AVM’nin diğer AVM’lerden farkı ne olacak?

 

Öncelikle Kilis’imize kuracağımız AVM; küçücük dükkânlardaki mağazaların sıralandığı, nefes almayı zorlaştıran bir beton yığını olmayacak. Kilis AVM, her şeyden önce Kilislilerin nefes alabilecekleri bir yaşam alanı olacak!

AVM’mizin giriş katında yer alan dükkânların ön cepheleri caddeye bakarken diğer tarafları AVM’nin içerisine açılacak. Bu dükkânlarda; Türkiye’de ve dünyada ün kazanmış markalara, bankalara yer verilecek. Konfeksiyon, beyaz eşya ve benzeri ürünlerin satıldığı prestijli dükkânlar da yine burada bulunacak.

Bunların yanı sıra giriş katı, tam anlamıyla “eğlence katı” olacak. Türkiye’deki AVM’lerde pek fazla rastlanmasa da giriş katında büyük bir buz pateni pisti bulunacak; Kilisli çocuklar ve gençlerimiz burada gönüllerince eğlenebilecekler. Yine giriş katında buz pateni pistinin yanı sıra çocuk oyun alanları, çeşitli etkinlikler ve çocuklarımızın eğlenirken öğrenebilecekleri küçük aktivite alanları olacak.

Kilis’imizin meşhur yemeklerinin yapıldığı lokantalar da özellikle gençlerin daha çok rağbet gösterdikleri yemek dükkânları da AVM’nin giriş katında bulunacak.

Birinci kata geldiğimizde burada marka giyim ve ayakkabı mağazaları olacak. Kilisliler, diledikleri tüm markaların ürünlerine erişim imkânına kavuşacak.

AVM’mizin ikinci ve son katı ise şirket merkezleri, prestijli iş yerleri ve hukuk büroları için ayrılan ofis katı olacak.

Kısaca Kilis’e kuracağımız AVM; Kilislilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, içerisinde her yaştan Kilisliye hitap edebilecek bir alanın muhakkak bulunduğu, nefes alabilen ve betona gömülmeyen bir yaşam merkezi olacaktır.

 

Kilis’e kuracağınız AVM, şehir esnafını ve şehir esnafının işlerini olumsuz önde etkileyecek mi?

Aksine; Cumhuriyet Meydanı ile Murtaza Camisi arasındaki alana kuracağımız bu AVM, Kilis esnafının işlerine cansuyu olacak!

Hiçbir koşulda esnafı mağdur etmeyecek, onlar için çalışacağız!

Zira AVM bünyesindeki dükkânlar, ilk olarak Kilisli esnaflara verilecek.  Kilisli esnaf, bugün bir köşede kalmış ve kaliteli ürünlerinin reklamını yapamaz, ticari alanda varlık gösteremez hâldeyken Kilis AVM vesilesiyle Türkiye’nin ve dünyanın ünlü markaları ile yan yana olan dükkânlarda satış yapma fırsatı yakalayacak. Esasında Kilis AVM, Kilis esnafının ticari alanda daha aktif rol almasını sağlayacak.

Dahası, özellikle bir tarafı caddeye bakan dükkânlarımızıünlü markalara tahsis ederken Kilisli vatandaşlarımızın bayilik alarak bu yerleri açmalarını sağlayacağız.

Biz, AVM yapmış olmak için AVM yapmayacağız; Kilislilerin faydasını gözeten bir yaklaşımla, yeni bir yaşam alanı kuracağız!

 

AVM, Cumhuriyet Meydanı ile Murtaza Camisi arasındaki alana kurulurken bu bölgede iş yeri yahut evi bulunan vatandaşlar mağdur olacak mı?

 

AVM’mizi Cumhuriyet Meydanı ile Murtaza Camisi arasında bulunan, bir yönü de Şehitler Abidesi’ne bakan alana kuracağız. Esasında attığımız her adımda ve giriştiğimiz her yenilikte Kilislilerin faydasını gözetiyoruz. O sebeple, vatandaşlarımızı mağdur etmek bir yana dursun; kendilerine daha fazla nasıl fayda ve hizmet sağlayabileceğimizi düşünerek hazırladık projelerimizi.

Cumhuriyet Meydanı ile Murtaza Camisi arasındaki alanda iş yeri ve evi bulunan Kilisliler, kurulacak olan AVM’nin öncelikli işverenleri sayılacaklar.

Aynı zamanda, AVM’nin Murtaza Camisi tarafına çok katlı rezidanslar yapacağız. Yine bu alanda iş yeri yahut evi bulunan vatandaşlarımız, öncelikli konut sahipleri sayılacaklar.

 

KİLİS AVM, Kilis için neden gerekli?

 

En başta anlattığım üzere, Kilislilerin böyle kapsamlı bir merkeze ihtiyacı var. Kilisliler, rahat ve ferah bir alana sahip olan AVM’lerinde ailece keyifli vakit geçirme imkânı bulacaklar.

Biz, Kilis’i Orta Doğu’nun en gelişmiş ve zengin şehri yapmak için kararlıyız.

Kilis’e kuracağımız AVM de bizi, bu kararımıza götüren adımlarımızdan bir tanesi olacak.

 

Kilis esnafı AVM içerisindeki dükkânlarda yerlerini aldıklarında, yani büyümeye gittiklerinde şirketlerinin giderleri ile başa çıkma konusunda zorlanacaklar mı?

 

Elbette bunu da düşünerek yepyeni bir proje tasarısına daha imzamızı attık.

Kilis’e kuracağımız AVM, kendi elektiriğini kendisiüretecek ve işletme sahipleri, en büyük giderlerden biri olan elektirik masrafından kurtulacaklar. (Haber Merkezi)

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ