USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Yasin Topaloğlu: “Abdullah Enveri Kültür Merkezi, Kilislilere hak ettikleri imkânları sunacaktır!”

İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, gazetemize verdiği özel mülakatta açıklamalarda bulundu: 

Yasin Topaloğlu: “Abdullah Enveri Kültür Merkezi, Kilislilere hak ettikleri imkânları sunacaktır!”
05-02-2024 12:56
05-02-2024 12:58
KİLİS
Google News
Kültür merkezleri, bir şehir için olmazsa olmazlar arasında mıdır?
Şehirlere inşa edilen kültür merkezleri, o şehrin kültürünün yeniden canlandırıldığı alanlar gibidir. Yerel kültür ögelerinin tanıtılmasında, ulusal ve uluslararası toplantılarda, çeşitli etkinliklerde, yarışmalarda ve daha birçok faaliyette kültür merkezleri ev sahipliği yapmaktadır. 
Bunların dışında olarak nikâh solanları, yemekli düğün salonları, kurs merkezleri ve kütüphaneleri içerisinde bulunduran kültür merkezleri; şehirler için göz ardı edilemeyecek bir öneme sahiptir. 
Projenizde yer alan Abdullah Enveri Kültür Merkezi’nin içerisinde neler bulunacak?
Abdullah Enveri Kültür Merkezi, büyükşehirlerdeki kültür merkezlerinin gözlemlenmesiyle hazırlanmış bir projedir.
Abdullah Enveri Kültür Merkezi bünyesinde öncelikle halkımızın yaşamını kolaylaştıracak nikâh salonu ve yemekli düğün salonu bulunacaktır. Kilisli çiftlerimizin en mutlu günlerini en güzel mekânlarda geçirmeleri için her türlü düzenlemeyi yapacağız. Bu, esasında fırsat eşitliği ilkemiz ile paralel bir düzenleme olacak. Yüksek meblağlar ödeyerek lüks mekânlarda nikâh ve düğün törenlerini gerçekleştiremeyen çiftlerimiz için en güzel düzenlemeler yapılacak.
Abdullah Enveri Kültür Merkezi bünyesinde çok amaçlı salon, fuayeler ve sergi salonları bulunacak. Çok amaçlı salonda tiyatro, konferans, seminer vb. gibi etkinlikler düzenlenebilecek; Kilis halkının kültürel faaliyetlere daha kolay ulaşabilmeleri sağlanacak. 
Abdullah Enveri Kültür Merkezi bünyesinde çocuklar ve yetişkinler için yüzme havuzları, tenis kortu, halı sahalar ve spor odaları bulunacak. 
Merkezimizde müzik odaları, gastronomi merkezi, kütüphane ve mescit gibi çeşitli alanlarımız da yer alacak.
Kilis’in bir kültür merkezine ihtiyacı var mıdır?
Kilis’in kesinlikle bir kültür merkezine ihtiyacı vardır. 
Bir toplumun gelişmişlik düzeyi, o toplumun eğitimi ile doğru orantılıdır. Lakin eğitim öyle yalnızca okul sıralarında, kitapların başında verilmekle sınırlandırılmamalıdır. Çocuklar, küçük yaşlarından itibaren tiyatro ve nitelikli sinemalar ile tanıştırılmalı, yeteneklerini keşfedecekleri alanlara bırakılmalıdır. 
Örneğin Kilis’teki kaç evde çocukların müzik yeteneklerinin keşfedilebilmesi için tüm imkânlar mevcuttur? İşte böyle imkânsızlıklar nedeniyle keşfedilmeyen her yetenek, zaman içerisinde solmaya ve yok olmaya mahkûmdur. 
Biz, çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerini keşfedebilecekleri alanlar sunmak istedik ve kültür merkezi projemizi hazırladık.  
Çocuklarımız, Abdullah Enveri Kültür Merkezi’nde bulunan müzik odalarında belki de daha önce hiç karşılaşmadıkları müzik aletlerini deneyimleme fırsatı bulacaklar. Kim bilir, bu vesileyle içlerinden belki dünyaca ünlü bir piyanist çıkar.
Abdullah Enveri Kültür Merkezi, Kilis’in en kapsamlı kütüphanesini de içerisinde bulunduracaktır. Kilisliler burada diledikleri gibi araştırmalarını yapabilecek, kitap ödünç alma sistemiyle erişim sağlayamadıkları birçok kitabı hemen yanı başlarında bulacaklardır. 
Abdullah Enveri Kültür Merkezi, Kilis’in ulusal ve uluslarası düzlemde daha aktif olmasını sağlayacak mı?
Kültür merkezinin temel hedeflerinden ilki, şehir halkının ihtiyaç duyduğu tüm donatıları bir araya toplamak ve fırsat eşiliği ilkesi ile tüm vatandaşların denk imkânlara sahip olmasını sağlamak iken ikinci hedefi de sahip olduğu gösteri mekânları, sergi salonları vb. vesilesiyle şehrin ulusal ve uluslararası etkileşimini artırmaktır. 
Abdullah Enveri Kültür Merkezi bünyesinde düzenlenen sergiler, ulusal ve uluslarası yarışmalar, seminer etkinlikleri vb. faaliyetler, ulusal ve uluslarası ziyaretleri canlandıracaktır. Kültür merkezi bünyesinde bulunan gastronomi merkezi, Kilis’in lezzetlerinin daha fazla insana tanıtılmasını sağlayacak ve kültür aktarımını meydana getirecektir. 
Bu sayede Kilis, sınırlarının dışında da adından söz ettirme fırsatı bulacaktır.  
Yerli ve yabancı ziyaretçilerin bu gibi vesileler ile Kilis’e gelecek olmaları; barınma, yeme içme, alışveriş gibi ihtiyaçlarını karşılayacakları birçok alanda Kilis’in faydasına olacaktır. 
Abdullah Enveri Kültür Merkezi, Kilis halkına hak ettiği imkânları sunarken bir taraftan da ulusal ve uluslararası alanda şehrin daha görünür olmasını sağlayacaktır.
Abdullah Enveri Kültür Merkezi Kilis’in her kesimine ve yaş grubuna hitap edecek midir?
Elbette edecektir. Bizim için Kilis’in 7’den 77’ye her bireyi ayrı ayrı kıymetlidir ve her biri sunulan hizmetlerden kendisine uygun olanını muhakkak bulacaktır. Bu vesileyle Abdullah Enveri Kültür Merkezi, ailelerin de bir arada vakit geçirebilecekleri bir alan olacaktır.
Çocuklar kendileri için açılan kurs merkezlerindeyken ebeveynleri sergileri gezebilecek, kütüphanemizi ziyaret edebilecek, gastronomi merkezimizdeşehrimizin lezzetlerinin tadına varabilecektir.
Neden “Abdullah Enveri” ismini seçtiniz?
Abdullah Enveri, Kilis’te doğmuş ve İslami ilimlerin farklı alanlarında eserler vermiş, mantık sahasında ün kazanmış bir zattır. Kendi zamanında, ilmîçalışmaları sebebiyle Sultan Abdülmecid tarafından ödüllendirilmiştir. Enveri, mantık ilminin temel kurallarının Türkçe kavram ve örneklerle açıklanmasına, bu alanda Türkçe telifler yapılmasına öncülük edenlerdendir.
Ben Abdullah Enveri’nin mantık ilmine yaklaşımınıpek beğenirim ve benimserim. Ona göre mantığın eğitimle, inançla, hatta günlük hayatın işleyişiyle sıkı ilişkisi vardır. Mantık bütün ilimlere hizmet etmesi dolayısıyla ilimlerin efendisidir. Mantığın prensipleriyle elde edilen kesin bilgi, ilmin ve aklın ölçüsü olduğu müddetçe akıl insanı gerçeğe, ilim de mutluluğa götürür.
Kilis’imizin bu pek değerli şahsiyetinin adını da kuracağımız kültür merkemizde yaşatmak ve daha çok anılmasını sağlamak istedik. (Haber Merkezi)
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ