USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Topaloğlu: “Kilis, sunduğumuz imkânlar ile gençlerimizin gözde üniversite şehri olacaktır!”

İyi Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, gazetemize verdiği özel mülakatta açıklamalarda bulundu.

Topaloğlu: “Kilis, sunduğumuz imkânlar ile gençlerimizin gözde üniversite şehri olacaktır!”
27-03-2024 11:35
27-03-2024 11:38
KİLİS
Google News

Kilis’in bir üniversite şehri olabilmesi için öğrencilerin şehre çekilmesi gerekmektedir. Bunu nasıl yapmayı planlıyorsunuz? Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler, neden üniversite okumak için Kilis’i tercih etsinler?

 

Yapacağımız yeni yurtlar, tüm Türkiye’deki öğrencilerimizin şehrimizde var olan ve kuracağımız üniversitelere gönül rahatlığı ile kaydolmalarını sağlayacaktır.

Kilis’te üniversite kazanan gençlerimiz; kalacak yer, sosyal aktivite mekânları, yeme-içme, giyim, kırtasiye gibi birçok ihtiyacını karşılayamama kaygısı ile şehrimizde üniversite okumaktan vazgeçmektedir.Bu durumun önüne geçmek için öncelikle en temel sorunlarını, yani kalacak yer sıkıntılarınıçözeceğiz. Öğrencilerimizin, ailelerinden ayrılıp geldikleri şehre kısa sürede uyum sağlayabilmeleri için tüm ihtiyaçlarının karşılanması gerektiği bilinciyle hareket edeceğiz.

“Gençleri şehrimizdeki üniversitelere nasıl çekeceğiz?” sorusunu kendimize sorarak ilerlediğimizde aslında Kilis’e kazandıracağımız diğer projeler de şekillenmektedir.

Öncelikle üniversitelerimiz iyi bir eğitim vermeli, gençlerimiz için yeterli donanıma sahip olmalı ve dünyaya açılan bir kapı görevi görmelidir. Kuracağımız Mercidabık Üniversitesi projemizde de bunlardan söz etmiştik.

Daha sonra;şehrimizin erişilebilirlik ve ulaşımı kolaylaştırılmalı, eğlence ve kültürel aktiviteleri çoğaltılmalı, gençlere araştırma fırsatları sunulmalı, öğrencilerin rahat vakit geçirebilecekleri yeşil alanlar artırılmalıdır. Tüm bunlar birbiri ile bağlantılı olarak şehrimizde gelişecek ve Türkiye’nin, hatta dünyanın dört bir yanından öğrencilerin yükseköğrenimleri için Kilis’i tercih etmelerine imkân sağlayacaktır.

Kuracağımız üniversite ve sunduğumuz yurt gibi çeşitli imkânlar ile Kilis, gençlerin gözde üniversite şehri olacaktır.

Her projenizin temeline Kilis’in ve Kilis halkının faydasını aldığınızı belirtiyorsunuz. Yapacağınız yeni yurtların Kilis halkına faydası ne olacaktır?

Yapacağımız yeni yurtlar, daha önce de belirttiğim gibi Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilerin eğitim için Kilis’e gelmelerini kolaylaştıracaktır. Yurtlarımız, Kilis’in bir üniversite şehri olmasına katkıda bulunacağı gibi çevresel birçok etkiyi de beraberinde getirecektir.

Öncelikle şehrin nüfusu artacak, öğrenci ve öğretim üyelerinin sayısı hızla yükselecektir. Nüfustaki bu artış, mevcut artıştaki gibi olumsuz etkilerinin aksine arz-talep dengesi içerisinde Kilis’imizdeki yeni girişimleri tetikleyecektir.

Yapacağımız yurdun civarında yeme-içme mekânlarının, giyim mağazalarının, kafelerin, kırtasiyelerin ve daha birçok farklı sektördeki işletmenin bulunması bir gereklilik olacaktır.

Kuracağımız yurtlarda kalan öğrencilerimizin ihtiyaçları kolayca giderilirken Kilisli esnafımızın da işlerinin hareketlenmesi ile yüzü gülecektir. Şehrimize bir üniversitenin kurulması, ekonomiyi doğrudan etkilerken yapacağımız yurtlar,üniversiteye olan rağbetin artmasını sağlayarak dolaylı bir katkıda bulunacaktır.

Bu bağlamda Kilis’te yapacağımız yeni yurtlar ile istihdam imkânları çoğalacak, işsizlikle başa çıkma gücümüz artacaktır.

Yurtların istihdam sağlaması da çok yönlü bir yapıya sahiptir zira bünyelerinde çalıştıracakları personelin haricinde çevresindeki işletmeler ve hizmet sektörü için de istihdam potansiyeli oluşturacaktır.

 

Kilis’e kazandırılacak olan yeni yurtlarda gençlerin faydasını göz önüne alacak mısınız?

 

Bizim için önemli olan, insanımıza hizmettir. Bu sebeple her projemizin temelinde memleketimizin insanlarına hizmet etme esası yer almaktadır.

Kuracağımız yurtlar, ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla emanet edebilecekleri şekilde üstün güvenlik hizmetlerine sahip olacaktır. Güvenlik kameraları, kapalı devre alarm sistemleri gibi modern güvenlik önemleriyle donatılacak ve içerisinde 7/24 güvenlik görevlileri bulunacaktır.

Yurt odaları, gençlerimizin üst üste konulan ranza tarzı yataklara mahkûm edildiği görüntülerin çok uzağında; rahat ve en kullanışlışekilde tasarlanacaktır. Gençlerimiz için oluşturacağımız bu konforlu yaşam alanları, onları sosyalleşmeye de teşvik edecek ortak alanlara sahip olacaktır.

Temizlik ve hijyen, yurtlarımızda özen göstereceğimiz diğer bir husus olacaktır. Ortak kullanım alanları, banyo ve mutfak gibi bölgeler düzenli aralıklarla temizlenecek ve dezenfekte edilecektir.

Yurtlarımızda öğrencilerimiz için sağlıklı ve dengeli beslenme programları uygulanacaktır.

Modern bir öğrenci yurdunda olması gerektiği üzere internet ve teknoloji altyapısı gelişmiş düzeyde olacaktır.

Yurtlarımızda sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenecek, inşa edildiği bölgedeki çevresel faktörler de dikkate alınacaktır. Zira öğrenci yurtları, güvenli ve yaşanabilir bölgelerde bulunmalıdır. (Haber Mustafa GÜNAL)

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ