USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YEREL

Nihayet Sonunda Sebze Halinin Temeli atıldı!

temel atması adeta yılan hikayesine döne Sebze Halinin temel atma töreni kalabalık bir gurup ile gerçekleştirildi.

Nihayet Sonunda Sebze Halinin Temeli atıldı!
25-05-2023 16:02
25-05-2023 16:03
KİLİS
Google News

Nihayet Sonunda Sebze Halinin Temeli atıldı!

Kilis

temel atması adeta yılan hikayesine döne Sebze Halinin temel atma töreni kalabalık bir gurup ile gerçekleştirildi.

Eski sebze Halinin artık Kilis'in ihtiyacına cevap verememesinden dolayı Rahmetli Belediye Başkanı Av. M. Abdi Bulut'un projeleri arasında yer alan yeni Sebze Halinin temel atma töreni gecikmelide olsa yapıldı.

Yeni Sebze Halinin temel atma törenine Kilis Valisi Recep Soytürk, AK Parti Kilis Milletvekili A. Salih Dal, MHP Kilis Milletvekili Mustafa Demir, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan Siyasi partilerin il Başkanları Daire amir ve müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Temel atma törenin bir konuşma yapan Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan;

Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Protokolümüzün Sayın Üyeleri, Değerli Hemşerilerim,

Hepiniz Yeni Sebze Hâli Kompleksi Temel Atma Töreni’ne hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Gelişen ve hızla büyüyen Türkiye’de, Anadolu’nun güneye açılan kapısı olma vazifesini gören Kilis, büyüyen sanayisi, gelişen tarımı ve hayvancılığı, genişleyen yerleşim alanları ve her geçen gün adeta bir cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen; tarihi dokusu ve enfes gastronomi kültürüyle, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde geleceğe doğru emin adımlarla ilerlemektedir. Bizler de bugün burada,bu vizyon çerçevesinde, şehrimizin uzun yıllar boyu ihtiyacını karşılayacak, dev bir kompleksin temel atma törenini gerçekleştirmenin sevinci ve gururu içerisindeyiz.

Bildiğiniz üzere eski sebze hali 5000 m² alan üzerine kurulu ve artık memleketimizin de gelişmesiyle talebi karşılayamayacak durumda. Şehir dışından gelen üretici, şehir merkezinden geçerek hâle ulaşmak zorunda kalıyor ve aynı zamanda mevcut alanın yetersizliği sebebiyle ürünlerini hâle bırakması saatlerini alıyor.Mevcut kapasitenin yetersizliği, hemşerilerimizin sağlıklı ve yeterli meyve ve sebze tüketimini olumsuz etkiliyordu.

Bugün temelini atacağımız bu sebze hâli kompleksi ise; 23.000 m² alan üzerine kurulacak ve biri 2600 m², diğeri 2400 m² olmak üzere 2 hâl binası, 250 m² Pazar alanı, 4 balıkçı dükkânı, 300 m² idari bina, 1 mescit, 1 kantar, 8 dükkândan oluşan 450 m² sosyal tesis ve hâl kompleksinin ihtiyacını karşılayacak 1 su deposundan oluşacaktır. Mevcut hâl binasının yapımından 60 yıl sonra memleketimize kazandıracağımız bu tesisle birlikte, üreticilerimiz ve perakende satıcılarımız şehrin trafiğine girmeden ürünlerini hâle rahatlıkla getirebilecek, burada ki geniş nakliye alanları sayesinde kısa bir süre içerisinde ürünlerini satabileceklerdir. Bu sayede ciddi oranda yakıt ve zaman tasarrufu sağlamış olacağız. Ayrıca burada bulunan diğer tesislerle birlikte, hemşerilerimiz üreticiden tüketiciye rahatlıkla alışverişlerini yapabilecekve eski binadan kaynaklanan sorunlarında giderilmesiyle, daha ferah ve daha geniş bir ortamda ticaretlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Şehrimizin artan nüfusuyla birlikte oluşan merkez yoğunluğunu bir nebzede olsa azaltmak üzere inşa edeceğimiz bu kompleks; perakende satıcıların, üreticilerin ve tüketicilerin yaşadıkları sıkıntılara son verecek, hemşerilerimizin daha kısa sürede, daha kaliteli ve daha sağlıklı ürünlere ulaşabilmesinin önünü açacaktır. İnşası tamamlandığında ülkemizdeki mevcut hâl binaları içerisinde en modernlerinden biri olacak bu projemizin;Kilis’imize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Bu projenin gerçekleşmesinde başından sonuna emeği geçen; Sayın Valimize, Milletvekillerimize,Önceki Dönem İl Başkanımıza ve Şu an ki İl Başkanımıza, Belediye Başkan Yardımcımıza, İl Tarım Müdürümüze, Proje Müdürlüğümüze, Fen İşleri Müdürlüğümüze ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu projenin gerçekleşmesi en büyük hayali olan Merhum Belediye Başkanımız Av. Mehmet Abdi Bulut’u rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Mekânı cennet olsun inşallah.

Bu temel atma törenimize katılıp bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Hayırlı Uğurlu Olsun" dedi

Altını özellikle çizmek istiyorum gecikmeli bir şekilde Yeni Sebze halinin temelini atıyoruz diyen AK Parti Kilis Milletvekili A. Salih Dal yaptığı konuşmada;

"Kilis'e yeni, bir sebze hali kazandırmak için merhum Belediye Başkanımız Av. M. Abdi Bulut Bey ile Ankara'da aşındırmağımız Bakanlık kalmamıştı. en büyük hedeflerinden ve projelerinden birisi Kilis'e yeni sebze Hali kazandırmaktı. Altını çizerek söylüyorum gecikmelide olsa Allah'a şükürler olsun bugün sebze halinin temelini atıyoruz" dedi.

Merhum Belediye Başkanı Av. M. Abdi Bulut'tan övgü ile söz eden Kilis Valisi recep Soytürk yaptığı konuşmada;

"Kilis bir tarım şehri. Zeytin ve üzümü ile öne çıkan şehrimiz artık sanayisi ile de gündeme geliyor. Bundan beş yıl önce Organize Sanayi Bölgesinde 5 yüz kişi çalışırken bugün elhamdülillah 7 bin kişi çalışıyor. Polateli organize Sanayi Bölgesi de devreye girdiğinde o zaman 70 bin kişinin üzerinde insan çalışacak.

Tabi bugün Yeni Sebze halimizin temel atma töreninde hep beraber bir aradayız. Rahmetli belediye Başkanımız Av. M. Abdi Bulut Bey yeni Hal binası için çok mücadele etti. Bugün babası, kardeşi evlatları aramızda. Şunu söylemek istiyorum ki Abdi Bulut, çok vefalı bir dost, çok iyi bir insan, Kilis için yapabileceği ne varsa yapmaya çalışan bir insandı. Babası, kardeşleri ve evlatları Abdi Başkandan iftihar edebilirler. Rahmet ve minnetle kendisini anıyorum. yeni Sebze halimizin temeli şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Kilis Valisi Recep Soytürk'ün konuşmasının ardından Kuranı Kerim tilaveti ile dua yapıldı.

Programın son bölümünde ise Yeni Sebze halinin temeli butona basılarak atıldı.

Haber Şükrü Uncuoğlu

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ