USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
POLÄ°TÄ°KA

Nurettin Canikli Şehir Buluşmaları programı için Kilis'e geldi "Hedefimiz Öncüpınar sınır kapısının açılması"

Milli Savunma eski bakanı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli şehir Buluşmaları programı için Pazartesi günü Kilis'e geldi.

Nurettin Canikli Şehir Buluşmaları programı için Kilis'e geldi  "Hedefimiz Öncüpınar sınır kapısının açılması"
19-12-2022 17:22
19-12-2022 17:24
KÄ°LÄ°S
Google News

Nurettin Canikli Şehir Buluşmaları programı için Kilis'e geldi

"Hedefimiz Öncüpınar sınır kapısının açılması"

Kilis

Milli Savunma eski bakanı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli şehir Buluşmaları programı için Pazartesi günü Kilis'e geldi.

Canikli ile birlikte, MKYK Üyeleri Cüneyt Yüksel , Emre Ete , Resul Kurt , Burhan Sakallı , AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel , AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve Celalettin Güvenç , AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, AK Parti Kilis Milletvekilleri M. Hilmi Dülger, A. Salih Dal, Kilis İl Koordinatörü Abdurahman Döğücü, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, AK Parti Kilis il Başkanı Av. Murat Karataş düzenlenen şehir buluşmaları programına iştirak ettiler.

Milli Savunma eski Bakanı AK Parti Genel başkan Yardımcısı Nurettin Canikli yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Kilis İlimiz konusunda neler yapılabilir, hangi beklentiler ve yöntemler kullanılarak bu beklentiler ortadan kaldırılabilir bunları istişare etmek hem de yeni döneme ilişkin olarak Kilis'in gelecekle ilgili mesajlarını Ankara'ya götürmek adına burada bulunmaktayız.

Tabi Kilis Anadolu'muzun güzel coğrafyalarından birisi. Kilis'in Türkiye ekonomisine katkısı son derece önemli. Kilis halkının aynı şekilde Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne fedakarca yaptığı destekler son derece önemli. Bütün bunların farkında olarak bizler bütün arkadaşlarımız ile birlikte toplumun bütün kesiminin sesini dinlemek için yapacağımız ziyaretlerin çok önemli olduğunu söylemek istiyorum.

Kilis'in bütün sorunlarını ve sıkıntılarını biliyoruz. Teşkilatımız ile birlikte devamlı koordinasyon halindeyiz. Ama bir kez daha kaynağında yerinde görmek adına muhataplarından dinlemek adına yine buradayız.
Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile her zaman insanlarımız ile birlikte olacaksınız her zaman onları dinleyeceksiniz, doğrudan vatandaşımızın kendisi ile görüşeceksiniz, ilk kaynağından sorunları ve sıkıntıları öğreneceksiniz ayrıca varsa eleştirileri yönetimimiz tarzı ile ilgili bu konuda önerileri ve beklentileri varsa onları da elbette alacaksınız şeklinde.

Bizlerde Cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu ilkeler çerçevesinde çalışıyoruz.
AK Parti olarak bizler vatandaşımız ile hiç kopmadan hizmetlerimizi yaptık. Her zamanda vatandaşımızın onayına sunarak hizmetler gerçekleştirdik.

Tabi yeni dönem Türkiye'nin ayak seslerinin ortaya çıkmaya başladığı bir dönem olacak. Çünkü Türkiye artık 20 yıl öncesinin Türkiye'si değildir. 20 yıl önce uğraştığımız ilgilendiğimiz sorunlar bugüne göre kıyaslanamayacak kadar küçük ölçekli ve dar kapsamlı idi. Ama bu gelişime doğal olarak ve paralel olarak bugün halkımızın beklentileri ve aynı zamanda sorunları çözmek içinde beklentileri değişmiştir, büyümüştür çok daha üst noktalara çıkmıştır.

Yani 20 yıl önce sadece veya büyük oranda kullanabilecekleri ve gidebilecekleri yollar talep edilirken bugün artık buna benzer sorunlar gündemde değildir. Artık Türkiye'yi dünyanın en güçlü, en saygın ülkeler arasına sokacak, Türkiye'nin o ligde yer almasını sağlayacak sürecin başlangıcında olduğumuz talebi ile karşı karşıyayız. Bugün artık uzayı konuşuyoruz, bugün artık teknolojiyi konuşuyoruz. Başta savunma sanayi olmak üzere o teknolojiyi konuşuyoruz. Bugün artık insanlarımızın kendi tarafından sağlanan hizmetlerin çok daha fazla ileri götürülmesini konuşuyoruz. Çok daha fazla ayarında ve yerinde olmasını konuşuyoruz. Avrupa bile bu aşamaya gelebilmiş  değil. Özellikle devletin vatandaşlarına sunduğu hizmetlerin, imkanların, kalitesini ve ulaştırmak işi konusunda biz şu anda Avrupa'dan, batı ülkelerinden, gelişmiş ülkelerden daha ileri noktaları konuşuyoruz ve tartışıyoruz. Belki son dönemlerde yaşadığımız farklı problemlerin kaynağında da bu var. Ama Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı olarak tanımladığı   bu hakikaten Türkiye'nin önemli hem de göz alıcı yıldız olarak öne çıktığı, çıkmaya başladığı bir parlak dönemin işaretidir. Önümüzde ki yüzyıl hedeflerimizin gerçekleşeceği yüzyıl olacaktır.

Tabi ilk önce çok büyük hayaller olması gerekiyor ve sonra bu hayalleri gerçeğe dönüştürecek bir ailenin ortaya çıkması gerekiyor ve aynı zamanda bu hayalleri geçmişte ete kemiğe büründürmüş yürütmeyi,idareyi bir yönetimi de ortaya koymuş olması gerekiyor. Bu konuda tecrübe ortaya koymuş olması gerekiyor. Bu konuda herhangi bir tecrübesi olmayan siyasi partilerin ve organizasyonların önümüzde ki yüzyılaTürkiye'yi hazırlaması mümkün değildir.

Bugün hala sadece normal olmayan yöntemler ile senaryolarla kendi aralarında kişisel mücadelenin ötesine geçemeyen bütün hayalleri ve senaryoları sadece gelecekte yönetime gelmeyi umdukları daha çok güç kullanmayı daha çok yetki kullanmayı hedefleyecek şekilde kendi arkadaşlarına kendi ortaklarına senaryo yazmak ve arkadan hançerlemek ile meşguller. Bütün mesailerini, bütün zihinlerini buna hazır hale getiriyorlar. Böyle bir anlayıştan böyle bir birikimden kesinlikle Ülkemize hizmet çıkmaz. Ülkemizi yeni yüzyıla taşıyacak kararların alınması bunlardan hiç bir şekilde beklenemez. Çünkü onların  uzmanlık alanı, fitne, senaryo ve en yakın arkadaşına en yakın dostuna güya kader birliği yaptığı arkadaşlarına dostlarına onların rızası hilafına fitneler yapmak uzmanlık alanları bu. Bizim uzmanlık alanımızda bu milletin hayallerini hayata geçirecek hizmetler üretmektir" dedi.

Bakan Nurettin Canikli sorulan sorular üzerine şu açıklamalarda bulundu.

Suriye konusunda somut politikalar ürettik

"İlk olarak Suriyelilerden başlayalım. Suriyeliler ile politikamızı Sayın Cumhurbaşkanımız zaten kamuoyu ile paylaştı. Suriyeli kardeşlerimizin sonuç itibariyle kendi evlerine dönmeleri ve hayatlarını orada devam ettirmeleri esastır. Türkiye bugüne kadar kardeşlerimize bağrımıza bastık benzer politikaları hayata geçirdik. Suriyeli kardeşlerimizin de bizden talepleri kendi topraklarında yaşamak istediği şeklinde. Tabi orada yaşanabilir bir Suriye'nin oluşması gerekiyor.  O şartlar oluşturulmadan o kardeşlerimizin oraya gönderilmesi doğru değil. Bu konuda her somut politikaları Türkiye hayata geçiriyor. Şu ana kadar 500-600 bine yakın Suriyeli kardeşimiz orada yaşam imkanları oluşturularak Suriye'ye kendi istekleri ile gitmeleri sağlanmıştır. Bu politikamız devam edecek" dedi.

Hedefimiz Öncüpınar sınır kapısının açılması

"Kilis'e gelirken Öncüpınar sınır kapısını arkadaşlarımız ile görüştük. Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş bey'i telefonla aradık.  Ankara'ya döndüğümüzde Öncüpınar sınır kapısını daha kapsamlı bir şekilde görüşme fırsatı bulacağız. Hedefimiz Öncüpınar sınır kapısının açılması. Tabi sınır kapısı açılırken Türkiye ekonomisine zarar vermeyecek bir şekilde burada ki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak bir formül bulacağız ve sorunu çözmüş olacağız. Ne zaman olur şu anda bir şey söyleyemiyorum. Her türlü durumu masaya yatıracağız" dedi.

Duble yol yapımı devam ediyor gecikme gibi bir durum yok

" Duble yol ile ilgili aslında bir gecikme söz konusu değil. Yolda köprü menfez ve dolgu işi bitti. inşallah bu hafta içerisinde asfaltı dökülecek. Parça parçada iklim şartları elverdiği takdirde hızlı bir biçimde yolu trafiğe açacağız. Bizim başlatmış olduğumuz bir yatırım Allah'ın izni ile sonuçlanır. Şimdiden bu yol için ben hayırlı olsun diyorum" dedi.

Amanos tüneli 7 km uzunluğunda olacak

"Amanos tüneli 7 kilometre uzunluğunda olacak. Projesi hale edildi ve onaylandı ve şimdi yatırım aşamasında. Bu sene şöyle bir karar alındı. 2023 bütçesinde çok büyük yatırımlar olduğu için bu projenin esas itibariyle yatırımda olacağının bilinmesini isterim. Bu yolu elzem kılan Kilis Polateli Organize Sanayi bölgesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuda talimatları var. Birinci önceliğin Hassa tüneli üzerine verilmesi ile ilgili" dedi.

Haber Şükrü Uncuoğlu

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4BaÅŸakÅŸehir FK3452+7
5BeÅŸiktaÅŸ3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20Ä°stanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ