USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

ÖMER YABANCI; “1,5 SENENİN ARDINDAN ÖĞRENCİLERİMİZ ÖĞRETMENLERİNE KAVUŞUYOR”

Geçtiğimiz dönem Milliyetçi Hareket Partisi Kilis Belediye Başkan Adayı olan Ömer Yabancı 2021-2022 Eğitim ve Öğretim sezonu öncesi bir basın açıklaması yaptı.

ÖMER YABANCI;  “1,5 SENENİN ARDINDAN ÖĞRENCİLERİMİZ ÖĞRETMENLERİNE KAVUŞUYOR”
05-09-2021 13:57
05-09-2021 14:03
KİLİS
Google News

ÖMER YABANCI;

“1,5 SENENİN ARDINDAN ÖĞRENCİLERİMİZ ÖĞRETMENLERİNE KAVUŞUYOR”

KİLİS

Geçtiğimiz dönem Milliyetçi Hareket Partisi Kilis Belediye Başkan Adayı olan Ömer Yabancı 2021-2022 Eğitim ve Öğretim sezonu öncesi bir basın açıklaması yaptı.

Öğrencilerimiz 1,5 yıl sonra öğretmenleri ile buluşuyor diyen Ömer Yabancı yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

 “ Covit-19 gölgesinde başlayan yeni eğitim ve öğretim yılımızın, geleceğimizin aydınlık günleri olan çocuklarımıza, salgın sürecince büyük zorluklarla görevini aşkla yapan öğretmenlerimize, çocuklarımızın ilk eğitimlerini veren kıymetli ailelerine ve eğitim camiasının tüm özverili çalışanlarına hayırlı, uğurlu  ve en önemlisi sağlıklı olmasını diliyorum.

Kilis’imizde binlerce öğrenci 1,5 senenin ardından nihayet sınıflarını doldurup ders başı yapacak. Salgın dönemindeki en olumlu gelişme bu olsa gerek… Bu olumlu gelişmenin sürekliliği güvenilir şartlarda gerçekleşen eğitime ve bu eğitime destek veren sosyal sorumluluğunu yerine getiren Türk halkının duyarlılığına bağlı. Güvenilir okul ortamını hep beraber dayanışma içinde sağlayabiliriz. Yollarda, okullarda fiziki mesafeyi her şartta koruyup temastan kaçınmalı; maskelerimize ve temizlik kurallarına dikkat etmeliyiz.Yüz yüze başlayan eğitimin uzaktan/online eğitime dönüşmesini istemiyorsak; canımızdan öte olan çocuklarımızın okullarında, sıralarında derslerini işlemelerini istiyorsak tedbiri elden bırakmamalıyız. Kilis’imizde, memleketimizde, eğitime başlayan 30 binin üzerindeki öğrencimizin eğitim haklarına zarar vermemeliyiz. Aşımızı olup tedbiri elden bırakmamalıyız.

 Biliyorsunuz salgının hızla yayılması ve çok çeşitli varyantlara dönüşmesiyle beraber2020 yılı mart ayının ikinci haftasından berineredeyse  tüm dünyada okullar kapatılmış ve uzaktan eğitime geçilmiştir.UNESCO’nun yaptığı açıklamaya göre  salgın dünyada 190’dan fazla ülkede 1,6 milyardan fazla çocuğun eğitimini olumsuz yönde etkilemiştir. Bu sayı dünyadaki çocukların yüzde 90’ını ifade ediyor. Üzülerek söylüyorum ki okulların kapanmasıyla uzaktan eğitime geçilmesi eğitim sisteminde büyük öğrenme kayıpları ve eşitsizlikler yaratmıştır. Sosyoekonomik olarak daha avantajlı olan aileler çocuklarına teknolojik imkanlar sunarken onlarla daha yakından ilgilenirken, yoksul ailelerdeki çocuklar teknolojik imkanları yetersiz olduğundan uzaktan yapılan derslere erişimde zorluklar yaşamış ve yeterli aile desteği görememiştir. Dersleri takip edemeyen, ailesinden yeterli  destek alamayan çocukların ise  okullarıyla bağları azalmış hatta bazı çocuklarda o bağ kopmuş ve okul terki yaşanmıştır.

Yine okulların  kapanmasıyla beraber, çocuklarımız arkadaşlarından ve öğretmenlerinden, akrabalarından mahrum kalmış;hastalanma kaygısı,stres, korku çocuklarda duygusal ve bilişsel sağlık sorunlarına neden olmuştur.

 Çocuklarımızın o izole günlere dönmesine izin veremeyiz.. Bunun için okullarımız ve evlerimiz güvenilir, sağlıklı, hijyenik ortamlarolmalı,

 Okulların açılmasıyla beraber öğrencilerimizin bilgi ve beceri düzeyleri ölçülmeli, böylece öğrencilerin öğrenme kayıpları tespit edilip  ülke çapında telafi eğitim programları başlatılmalı,

  Ayrıca çocuklarımız için toplu halde bulunacakları etkinlikler düzenlenmede acele edilmemeli,

  Ve en kötü ihtimallere hazırlıklı olunmalı. Uzaktan eğitim ihtimali dikkate alınarak tablet ve bilgisayara erişimi olmayan öğrencilere bu tür araçlar sağlanabilecek şekilde planlama yapılmalıdır.

Sevgili öğrenciler!

Asla ümidinizi kaybetmeyin, sizler bizim geleceğimizsiniz, vatanımızsınız, toprağımızsınız. Bu zor günleri maskelerimizi takarak, fiziksel mesafeyi koruyarak ve temizlik kurallarını göz ardı etmeyerek birlikte aşacağız. Bizler sizleri sabırsızlıkla bekledik, sağlıklı günler hepinizin hakkı…

Sevgili Veliler!

Biz öğretmenler, Bilge Kuan Tzu'nıın çok bilinen  dizelerinde anlattığı gibi"Bir yıl sonrasını düşünüp tohum ekmiyoruz; on yıl sonrasını düşünüp ağaç dikmiyoruz; bizler geleceğimizi yüz yıl sonrasını düşünüp insan eğitiyoruz. Öğretmenler olarak çocuklarımıza ve eğitimlerine çok değer ve emek verdikvermeye de devam edeceğiz. Gelin bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz çocuklarınızı,hep beraber sağlıklı yarınlara hazırlayalım. Yollarda, marketlerde tedbiri elden bırakmayalım, kalabalık ortamlardan uzak duralım. Vakaları yükseltmeyelim sağlıklı okul ortamını bozmayalım.

Sevgili öğretmen arkadaşlarım!

Kilis’imizdeki çocuklarımızın geleceğini belirleyen onları gerçek mutluluğa kavuşturacak olan  irfan ve kültür ordusu sizlersiniz. Bu yüzden değerli meslektaşlarım hepimiz birlik ve beraberlik içindesalgın sürecinin ortaya çıkardığı tüm olumsuzlukları, fırsat eşitsizliklerini, öğrenme kayıplarını hep beraber kararlılıkla aşacağız. İşini aşkla yapan fedakar öğretmenlerimizin, özverili okul yöneticilerimizin ve eğitim çalışanlarımızın hakkı asla ödenmez. Salgın sürecinde en çok yıpranan kesimlerden biri olan öğretmenlerimizin moral ve motivasyonunun düşmemesi için her türlü iyileştirme ve tedbir alınmalı. Öğretmenlerimizin ihtiyaçlarına kulak verilmeli, yeterli destek ve mesleki gelişim imkanı verilerek  her zaman yanında olunmalı.

2021-2022 eğitim ve öğretim yılının Kilis’imize , ülkemize ,insanlığa hayırlı olması dileğimle saygı ve sevgilerimi sunar,sağlıklı bir eğitim ve  öğretim yılı dilerim” dedi.

Haber Merkezi

 

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ