USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YEREL

OSB Başkanı Mehmet Algın "Kilis OSB yatırımcıların gözdesi olacak"

Kilis Organize Sanayi başkanlığına seçildiği günden itibaren Sanayiciyi ve yatırımcıyı Kilis'e çekmek için canla başla gayret gösteren Başkan Mehmet Algın yatırımcı ve iş insanlarımız ile görüşmelerimiz devam ediyor en büyük hedefimiz cazibe merkezi olan Kilis'i yeni yatırımcılar ve sanayiciler ile buluşturmaktır dedi.

OSB Başkanı Mehmet Algın "Kilis OSB yatırımcıların gözdesi olacak"
20-07-2022 15:28
20-07-2022 15:29
KİLİS
Google News

OSB Başkanı Mehmet Algın "Kilis OSB yatırımcıların gözdesi olacak"

Kilis

Kilis Organize Sanayi başkanlığına seçildiği günden itibaren Sanayiciyi ve yatırımcıyı Kilis'e çekmek için canla başla gayret gösteren Başkan Mehmet Algın yatırımcı ve iş insanlarımız ile görüşmelerimiz devam ediyor en büyük hedefimiz cazibe merkezi olan Kilis'i yeni yatırımcılar ve sanayiciler ile buluşturmaktır dedi.

Çok büyük firmaların Kilis'e gelmek istediğini dile getiren Başkan Mehmet Algın inanıyorum ki Kilis'in geleceği OSB ile daha da güzelleşecek. Sanayisi olmayan bir şehir üretemeyen bir şehirdir. İnanıyorum ki Kilis ileri'de bir sanayi şehri olacaktır dedi.

Vizyon Havadis gazetesine açıklamalarda bulunan Kilis OSB Başkanı Mehmet Algın yaptığı açıklamalarda şunları söyledi.

İş İnsanları ve Yatırımcılar ile görüşüyoruz

Kilis'in cazibe merkezi olduğu kaçınılmaz. Burada ciddi bir iş yükü ve çalışma potansiyeli var. Sanayicilerimizin daha fazla yatırım yapmalarını sağlamak için görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah kısa süre içerisinde yeni yatırımcıların Kilise gelmesini sağlamış olacağız. Kilis OSB yatırımcının gözdesi olacak.

Birinci Bölgede Kurulu olan fabrikalarımız harıl harıl çalışıyor

Kilis'te OSB kurulduğundan itibaren yapımı tamamlanan ve faaliyete geçen fabrikalar harıl harıl çalışmaya üretmeye devam ediyor. Birinci OSB 'de pek fazla bir sıkıntımızın olduğu söylenemez. Fabrikalarımız birinci bölgede istihdama katkı sunduğu gibi KDV'ye de katkı sunmaya devam ediyor.

İkinci Bölgede Fabrikalarımız kuruldu Alt yapı ve yol çalışmaları devam ediyor

Organize Sanayi bölgemizin  birinci bölgesinde yer olmadığı için ikinci bölgede fabrikalarımız kurulmaya başladı yapımı biten fabrikalarımız ve yine yapımı devam eden fabrikalarımız mevcut. ikinci bölgede ve birinci bölgenin bazı yerlerinde yol sıkıntımızın yanı sıra ikinci bölgemizin alt yapı çalışmaları aralıksız bir şekilde sürüyor. İnşallah çalışmalar bittikten sonra ikinci bölgemiz çok daha güzel bir şekil alacak ve fabrikalarımız burada üretmeye devam edecekler.

Üçüncü Bölgede Kamulaştırma çalışmaları sürüyor

Kilis'te organize Sanayi Bölgemize talebin olduğu aşikar. Bunu görmezlikten gelemeyiz. İkinci bömlge planından sonra üçüncü bölgede kamulaştırma çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. yatırımcılar ve iş insanlarımız kaybedecek bir dakika bile vakitleri söz konusu değil. Kamulaştırma bittikten sonra iş insanlarımız ve yatırımcılarımız burada fabrikaların ı kuracaklar. Kamulaştırmada çok önemli bir sıkıntımız kalmadı.

Dördüncü bölge için yer teminine bakıyoruz

Kilis'in bir sanayi şehri olacağını az evvel söylemiştim. Kilis'e fabrika kurmak isteyen sanayiciler için dördüncü bölgenin yer teminine şimdiden bakıyoruz. Dördüncü bölge planlarımızı Yönetim Kurulu üyelerimiz ile istişare ediyoruz. En kısa süre içerisinde yer teminin yaptıktan sonra orada kamulaştırma çalışmalarına inşallah başlayacağız.

Tekstil Kent yıl sonuna kadar işçi istihdam edecek

Yapımı bir süreden beri devam eden en önemli faaliyetlerimizden birisi olacak olan Tekstil Kent çalışmaları. Tekstil Kentin yıl sonuna kadar faaliyete geçmesi en büyük hayalimiz. Yıl sonunda faaliyete geçtiği anda ilk etapta bin 500 belki de 2 bin kişi hemen burada istihdam edilecek. Çalışmalar burada tüm hızıyla devam ederken Tekstil Kentin yapım sürecini hızlı bir şekilde takip ediyoruz.

İşsizlik Kilis'in kaderi olmayacak! Kilis OSB Kilis'in yükünü çekecek

ilerleyen zaman dilimi içerisinde istihdam konusunda Kilis OSB'nin Kilis'in yükünü çekeceğine inanıyorum. Şu an itibariyle Kilis Organize Sanayi bölgemizde 3 bin kişiden fazla istihdam gerçekleştiriyoruz. İnşallah Tekstil Kentin katacağı diğer fabrikalarımızın da katkısı ile bu sayının yıl sonuna kadar 5 bin 6 bin civarında olmasını bekliyoruz. işsizlik Kilis'in kaderi olmayacak. Kilis OSB Kilis'in yükünü çekecek.

Haber Merkezi

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ