USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

"Yeni dönemde Kilis'e daha büyük hizmetler sağlamaya devam edeceğiz"

A. Salih Dal AK Parti'de Bayramlaşma Programında konuştu!

"Yeni dönemde Kilis'e daha büyük hizmetler sağlamaya devam edeceğiz"
30-06-2023 13:53
30-06-2023 13:55
KİLİS
Google News

A. Salih Dal AK Parti'de Bayramlaşma Programında konuştu!

"Yeni dönemde Kilis'e daha büyük hizmetler sağlamaya devam edeceğiz"

Kilis

AK Parti Kilis il Başkanlığında Bayramlaşma programı Kurban bayramının 2. günü saat 11.00'de AK Parti Kilis il başkanlığında gerçekleşti.

Bayramlaşma Programına AK Parti Kilis il Başkanı M. Metin Karakuş, AK Parti Kilis Milletvekili, A. Salih Dal, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, Kilis il Genel Meclis Başkanı Şıhmehmet Yalçın, ilçe Belediye başkanları, ilçe başkanları, Yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Kilis il Başkanı M. Metin Karakuş Bayramlaşma programına gelen partilileri yönetimi ile birlikte Parti binasının kapısında karşıladı.

Bayramlaşma programında ise bir konuşma yapan AK Parti Kilis il başkanı M. Metin Karakuş şu ifadelere yer verdi.

"Bugün Kurban bayramımızı idrak ediyoruz. Bu vesile ile tüm hemşerilerimin ve sizlerin kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramlar birlik ve beraberliklerin dargınlıkların,küskünlüklerin unutulduğu müstesna günlerdir.

Malumunuz olduğu üzere 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde iki tane seçim yaşadık. Partimizin Kilis'te sağladığı başarıdan dolayı hepinizi kutluyorum. Tabi sizler öyle bir başarı sağladınız ki Türkiye'de derece yaptınız. Şimdi artık rehavete kapılmadan önümüzde çok önemli olan yerel seçimler var.Sandık müşahidinden il başkanı milletvekilimize kadar sahada canla başla çalışacağız ve başarımızı perçinleştireceğiz. AK Parti'nin bayrağını zirveye taşımaya devam edeceğiz.

Kilis'te hizmet denilince akla tabiki AK Parti geliyor. Bugün yapılan hizmetlere şöyle bir bakın. Kilis AK Parti sayesinde hizmete kavuştu. Kilisliler olarak bu hizmetin devam etmesini istiyoruz" dedi.

Yeni hal Binasının temelini sizlerle birlikte attık diyen Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan ise yaptığı konuşmada;

"Kilis Belediyesi gece gündüz demeden hizmetlerine devam ediyor. Bugün sokak sağlıklaştırmadan, cephe giydirmeye, temizlikten, alt yapıya kadar her alanda hizmetlerimizi Kilisli hemşerilerimiz için sınırsız bir şekilde yerine getiriyoruz. En büyük projelerimizden birisi olan Yeni hal binamızın temelini sizlerle birlikte atmıştık. İnşallah yıl sonuna kadar Yeni hal binasını bitirmeyi planlıyoruz. Bu vesile ile hepinizi Kurban Bayramını tebrik ediyorum" dedi.

Kilis için yeni dönemde çok büyük projeler yapılacağının müjdesini veren AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ise yaptığı konuşmada Kilis için dezavantajlı olan şeyleri avantajlı duruma getireceklerini söyleyerek yaptığı konuşmada şunları söyledi.

"Öncelikle buraya kadar gelerek Kurban bayramı bayramlaşma programımıza iştirak eden herkesin Kurban Bayramını en içten dileklerimle bir kere daha tebrik ediyorum.

Malumunuz Kurban Bayramının ilk günü İçişleri bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ile birlikteydik. Sayın bakanımız ile toplantılar yapma fırsatı bulduk. Bakanımızın Kilis'imize özel bir ilgisinin olduğunu çok iyi biliyoruz. Sayın bakanımız malumunuz olduğu üzere Kilis'ten evli. Kilis'imizin sorunlarının ve sıkıntılarının çözümünde elbette kendisi ile yakından görüşme fırsatı bulacağız.

Tabi Sayın İç işleri bakanımız ile yaptığımız görüşmelerden sonra Kilis için önemli kararlar aldık ve almaya da devam edeceğiz.

Kilis'i,n dezavantajlı gibi görünen bazı meselelerini avantajlı durumu getirmek için çalışacağız. Önümüzde ki dönemde hedeflerimiz Kilis'i bir Turizm şehri yapmak, Tarım şehri yapmak ve Sanayi şehri yapmak için çalışacağız.

Turizm şehri nasıl olacağız? Hemen söyleyeyim. Kilis bildiğiniz gibi Sahabeler şehri. Gastronomisi ile Kültürü ile Tarihi ile medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kadim bir şehir. Turizm alanında geri kalmışlığımız söz konusu olsa da yeni dönemde Kilis bir Turizm şehri olacak.

Yine Kilis'imiz bir tarım şehri. tarım ürünlerinin ön plana çıkarılması için geçtiğimiz dönemde yaptığımız çalışmalara yenilerini sahaya süreceğiz. Bugün Kilis'in verimli ve elverişli toprakları var. Ancak sulamada eksikliğimizin olduğunu çok iyi biliyoruz. Mesela Elbeyli ovasında sulu tarıma geçildi. Ancak Polateli ve Musabeyli ve Kilis Merkez'de bir çok yerde hala sulu tarıma geçemedik.  Hububat hasat sezonundayız. Elbeyli ovasında sulu tarımda hububatta dönüme bir ton'a yakın ürün alıyorsunuz. tarım susuz yapıldığı zaman bu ürün yarı yarıya fark ediyor.

Yine Kilis'te bir çok ürün verimli topraklarımızda yetişiyor. Her ürünün yetiştirilmesi konusunda Partimizin desteklerini çok iyi biliyoruz.

Kilis'i bir sanayi şehri yapacağımızı hep söylemiştik. Bunun için adımlar atmaya devam ediyoruz. Kilis'in bir Sanayi şehri olması için yeni dönemde ciddi ve gayretli adımlar atmaya devam edeceğiz. 2005 yılında Kilis Organize Sanayi bölgesinde yalnızca 500 kişi çalışırken bugün 7 bin 500 den fazla insan orada çalışarak evine ekmek götürüyor. Tekstil Kentle ilgili çalışmaların yanında Kilis Osb'de 5'nci,6'ıncı etap için yer aranmaya başlanılmış bulunmakta. Sanayici yatırımcı Kilis'in biz cazibe bölgesi olduğunu bilerek yatırımını Kilis'e yapmak için Kilis'i tercih ediyor. Polateli organize Sanayi Bölgesinde de yine çalışmalar aralıksız bir şekilde sürüyor.

Bizler AK Parti ailesi olarak çalışacağız, çalışacağız ve yine çalışacağız. Kilis'e getirilen hizmetlerin altında hep AK Partimizin imzası var. Seçim çalışmaları sırasında bana birisi demişti ki Kilis-Gaziantep yolunu biz yaptık. Kardeşim siz o yolun 3-5 kilometresine ancak mucur dökmüştünüz. Bugün Kilis- Gaziantep karayolu duble yol olmuştur ve bunu da AK Parti yapmıştır" dedi.

Haber Merkezi

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ