USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman: "Cumhurbaşkanının aile ile ilgili açıklamalarını destekliyoruz"

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman “Millet-Vekili Türkiye Buluşmaları” kapsamında Kilis'i ziyaret etti. Kilis'te Sezer Pastanesinde basın mensupları ile bir araya gelen Karaman, Genel seçim sonrası iktidarın tutumunu değerlendirdi.

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman: "Cumhurbaşkanının aile ile ilgili açıklamalarını destekliyoruz"
24-09-2023 11:54
24-09-2023 11:57
KİLİS
Google News
Millet-Vekili Türkiye Buluşmaları kapsamında il il dolaşarak çalışmalarına devam eden Saadet Partisi milletvekilleri basın mensuplarıyla bir araya geliyor. Bu kez Kilis'te gerçekleşen basın toplantısına Saadet Partisi Samsun milletvekili Mehmet Karaman katıldı. Karaman, İktidarın seçim sonrasındaki tutumunu değerlendirerek birlik mesajı verdi. 
Toplantıya ayrıca Saadet Partisi Gaziantep il Başkanı Mehmet İslam, Saadet Partisi GİK üyesi Mehmet Karalar, Cumhuriyet Halk Partisi Kilis il Başkanı Emre Gündüz, İYİ Parti Kilis il Başkanı Ağa Gündoğmuş, Zafer Partisi Kilis il Başkanı Emin Ertuğrul, CHP'den Milletvekili Adayları M. Akif Perker, M. Yavuz Yedilioğlu, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı ile partililerde katıldı.
Saadet Partisi Kilis il Başkanı şerif Karakurt kısa konuşmasında;
"Millet-Vekil buluşmaları kapsamında Saadet Partimizin Samsun Milletvekili Sayın Mehmet Karaman bugün Kilis'imize teşrif etmiş bulunuyorlar. Kendilerine hoş geldiniz diyorum" dedi.
"AİLE'Yİ KORUMA EN ÖNEMLİ HÜKÜMLÜLÜĞÜMÜZDÜR"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulundan dönerken uçakta Aile ile ilgili yaptığı açıklamayı çok önemsediklerini dile getiren Karaman,
Cumhurbaşkanımız Birleşmiş Milletler Genel kurulundan dönerken uçakta Ailenin korunması ile ilgili çok güzel açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi olarak biz bunu destekliyoruz hatta altına imza atıyoruz. Ailenin korunması en önemli hükümlülüğümüzden birisidir. Aileyi koruyamazsak, ülkemizi vatanımızı koruyamayız. 
"EMEKİLİLERE VERİLMESİ GEREKEN ZAM ORANINI REDDETTİLER"
Karaman, iktidar partisini iyi işler yaparlarsa destekleyeceklerini milletinin aleyhine işler yaparlarsa ise hayır diyeceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı;  "Körü körüne iktidar partisinin getirdiği her teklife hayır deme gibi bir lüksümüz yok. Çünkü biz millet için çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız dün Amerika'dan dönerken 3 tane önemli meseleye temas etmiş, Aileyi korumak vatanı korumaktır. İşte tam burada diyoruz ki aile küçük bir devlettir. Aileyi bozarsanız devlet ortadan kalkar. Bu durumu destekliyoruz. Emekli maaşı düzenlemesini 2024'e girerken yapacağız. Yalnız bu biraz geç kalıyor. Bugün Türkiye'de 16 milyon emekli var. 7 bin 500 alan yüzde 70 oranındadır. Türkiye'de bu kadar emekli varken bu 2024'e ertelenemez. En azından memurlara verilen 8 bin TL'nin emeklilere de verilmesi noktasında elimizden gelen gayreti gösterdik. Ama mecliste çoğunlukta oldukları için reddettiler".
"SEÇİMDEN SONRA ÜLKEDE GERGİNLİK ARTTI"
Karaman seçimden sonra yapılan zam oranlarını değerlendirerek şu ifadeleri kullandı; "Seçimden önce milli gelir artacak dediler. Seçimden sonra ülkede gerginlik arttı. Kiracılar ev sahibiyle kavga ediyor. Nasıl ki iş yerlerinde enflasyona göre artırma zarureti varsa evlerde de bu şekilde bir kanun çıkarsalar yüzde 25 sınırını koymasa hiç kimse itiraz etmeyecek birbiriyle kavga etmeyecek. Memura işçiye zam yapacağız dediler daha zamları ilan edip ödemeden vergilere zam yaptılar."
"TÜRKİYE BU MASADA EN ZAYIF EKONOMİK ÜLKEDİR"
Karaman, "Cumhurbaşkanımız G20 toplantısına katıldı. Bu toplantıda gündemin adı tek dünya tek aile tek gelecek bu cümle çok önemli bir cümledir. Irkçı emparyalizmin siyonizmin hedefi dünyayı tek devlet yapmaktır. Şimdi 20 ülke dünyayı tek devlet yapıp ırkçı emperyalizmi dünyaya sokmak isterken Türkiye'nin burada yeri yoktur. buraya katılması doğru değildir. Bütün muslukların G20'ye akıtılmasının yoludur. Fakat Türkiye bu masada en zayıf ekonomik ülkedir. Burada tahsildar durumundadır. Bunun önüne geçmek mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.
"CUMHURBAŞKANI PARTİLİ OLMAMALIDIR"
Karaman, İktidar ve muhalefet partileri aynı masada oturmak zorunda olduklarının altını çizerek şu ifadelere yer verdi; " Hepimiz birbirimizle konuşacağız. Birbirimizi suçlamayacağız. Bize pkklı ve lgbtli dediler. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 2002'den bu güne kadar lgbt ile ilgili yaptığı kanunları sözleşmeleri tüzük değişikliklerini önüne koysanız bunu yapan sensin bizi suçluyorsun. Bari iftira atmayın . Bu kadar kolay mı iftira atmak. Cumhurbaşkanı yüzde 52 oyla gelmiştir fakat yüzde yüzün cumhurbaşkanıdır. Hepimize eşit davranması gerekiyor. İşte bir siyasi partinin genel başkanı olmasından dolayı Bu tarafsızlığını koruyamıyor. Bir ile gidiyorsunuz vali cumhurbaşkanının temsilcisi. Ak Parti il başkanı da cumhurbaşkanının temsilcisi orada bir yetki karmaşası oluyor. Böyle bir şey olamaz. Biz baştan beri cumhurbaşkanının partili olmaması gerektiğini söyledik ve söylemeye devam edeceğiz" dedi.
Haber Merkezi
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ