USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YEREL

Şehitkamil Belediyesinden Keyfi Uygulama! “ İşletme Belediye tarafından keyfi olarak kapatıldı”

Gaziantep’te faaliyet gösteren bir işletme Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından keyfi olarak kapatılmasının sıkıntısını yaşıyor.

Şehitkamil Belediyesinden Keyfi Uygulama!  “ İşletme Belediye tarafından keyfi olarak kapatıldı”
29-09-2022 18:19
29-09-2022 20:48
GAZİANTEP
Google News
Şehitkamil Belediyesinden Keyfi Uygulama!
“ işletme Belediye tarafından keyfi olarak kapatıldı”
Gaziantep
Gazintep’te faaliyet gösteren bir işletme Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından keyfi olarak kapatılmasının sıkıntısını yaşadı.
İşyerinde kanuna uygun bir şekilde satış gerçekleştiren Esnaf maalesef belediye tarafından yasal olmayan bir şekilde kapatılarak iş yapması engellendi.
İşyerinin hızlı trafiğinden dolayı kimler tarafından şikayet edildiği belli olmayan iş yeri Şehitkamil belediyesi Zabıta ekipleri  ve Gaziantep il tarım müdürlüğü tarafından denetlendi.
Hiç bir usulsüzlüğün olmadığı iş yerinde şifalı bitkiler ile ilgili tutanaklar tutuldu ve işyerinin kapatılmasına ve mühürlenmesine belediye encümen kararı alınarak Zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.
İş yeri genel müdürü derdini anlatan yasaklı olmayan ürünlerin ve faturasının olduğunu beyan eden ve sözlü olarak söylemesine rağmen maalesef kapatılmaktan kurtulamadı.
İşletme genel müdürü Osman Zahteroğlu Şehitkamil Belediyesinin bu haksız kapatma olayını protesto ettiğini Hakkı ve Adaleti savunan Şehitkamil Belediye Başkanının yapılan bu yanlış uygulamanın altında imzasının olduğunu dile getirirken yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Gaziantep’te yıllardan beri baharat kahve toptancılığı yapan firmamız . İstihdama ve KDV’ye katkı sunduğumuz gibi Gaziantep ekonomisinin kalkınması için var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak yapılan yanlış bir uygulama sonucunda iş yerimiz Şehitkamil Belediyesi yetkilileri tarafından KEYFİYET ARZEDEN bir şekilde geçtiğimiz günlerde kapatılmıştır. Bu durumda şikayetimizi dile getiriyoruz. Bizler Gaziantep’te Ticaret yapan ve işimizi doğru yapan Tacirleriz. Yıllardan beri esnaflık yapıyor ve sektörümüz bizi çok iyi tanıyor. Şehitkamil belediyesi yetkililerine derdimizi anlatmaya çalışsakta maalesef anlamamak için ciddi gayret sarf ettiler.
Bizler yaklaşık 10 yıla varan esnaflık hayatımız boyunca hiç bir yanlış işin altına imza atmadık. İşyerimizde yanlış iş yapıyoruz diye suçlandık ve iş yerimiz kapatıldı. Eğer ben yanlış bir iş yapmış olsaydım bugün bu açıklamalarda bulunmaz gazetelere demeç vermezdim.
Buradan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu bey’e seslenmek istiyorum.
Belediyenin yetkilileri geçtiğimiz günlerde iş yerimize gelerek Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından satışı yasak olmayan ürünleri toplayarak yasaklı ürün statüsünde olduğunu belirterek ellerinde hiçbir resmi belge olmadan keyfi muamele yaparak iş yerimizi kapattılar. Bizler Gaziantep ve Türkiye ekonomisine katkı sunmak için var gücümüzle çalışırken Belediye yetkililerinin keyfi muameleleri sonucunda iş yerimizi kapatmaları bizleri derinden üzmüştür. Eğer satışını yaptığımız ürünlerin ve belediye tarafından hukuksuz bir şekilde imha edilen ürünlerimizin Bakanlık tarafından satılması yasak ürünler olduğunu belirten bir resmi yazı göstersinler ben o zaman esnaflık yapmayı bırakıyorum. Lütfen görmezlikten gelmeyin ve esnafın sesine kulak verin demek istiyorum” dedi.
İşletmenin genel müdürü Osman zahteroğlu da açıklamasında şunlarıda kaydetti . Şehitkamil belediyesi çalışanlarıyla görüşmeler sırasında hangi çalışanın yanına gittiysek veya telefonla konuştuysak bu işin içinde farklı işlerin olduğunu söyleyen yetkililer bizlere bu farklı işlerin ne olduğunu sorduğumuzda bizlere söylemekten kaçındılar. Şehitkamil  Belediye başkan  yardımcısı olduğu bilinen M.Ali Korkmaz bey le telefon konuşmamızda işletmemizden alınarak imha edilen zeytin yaprağının yasaklı ürün olduğunu söylemesi üzerine bende zeytin yaprağının satımı, kullanımının yasak olmadığını ve zeytin yaprak içerikli bakanlık onaylı ürünlerin piyasalarda satıldığını kendilerine söylemem üzerine başkan yardımcımızın bu olayları kabul etmediğini söyledi. Başkan yardımcısından kendisine telefonda vermiş olduğum bilgilerin sert konuşma olarak nitelendirdiğini kendisi her şeyin farkında olduğunu söyledi. Halbuki başkan beyin bizleri suçlayıcı bir  dil ile değilde bizlerin mağduriyetimizin giderilmesi konusunda yardımcı olmasını temenni ederdik. Bugün burada firmamızın yükselişini çekemeyenlerin sözlü dolduruşuna gelen yetkililer bizleri anlamadan dinlemeden işletmemizi kapattılar yani deyim yerindeyse yargısız infaz yaptılar. Hatırlatmak isterim ki halkın oyu ile seçilen kişilerin halkın sorunlarına çaresizlik yerine  bir çare bulmak için seçildiklerini unutmamaları gerektiğini söyledi.
Haber Merkezi
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ