USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Şerif Karakurt "Milli Görüşün Tek Temsilcisi Saadet Partimiz 22 yaşında"

Milli Görüş hareketi için iki tarihi gün bir arada. Saadet Partisi, Milli Görüş hareketinin lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan öncülüğünde 22 sene önce bugün kuruldu diyen Saadet Partisi Kilis il Başkanı Şerif Karakurt Milli Görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partimiz Elhamdülillah bugün 22 yaşındadır dedi.

Şerif Karakurt "Milli Görüşün Tek Temsilcisi Saadet Partimiz 22 yaşında"
21-07-2023 10:07
21-07-2023 10:08
KİLİS
Google News
Kilis
Milli Görüş hareketi 1969 yılından itibaren Türkiye siyasetinde varlığını sürdürmeye devam ediyor. Milli Görüş hareketinin tek temsilcisi Saadet Partisi 22 yıl önce bugün kurulurken, 20 Temmuz tarihinin tarihi bir özelliği daha bulunuyor. 49 yıl önce bugün başlayan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın da yıl dönümü olma özelliğini taşıyor. 20 Temmuz tarihi Milli Görüş hareketi için önemli bir tarih.
Aynı zamanda Kıbrıs Barış Harekâtı 49 yıl önce bugün gerçekleştirildi. Saadet Partisi’nin siyasi yolculuğuna ilişkin açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Kilis il Başkanı Şerif Karakurt “Saadet Partisi, her dönemde ülke siyasetine katkı sağlama potansiyeli içeren bir yapıya sahip olduğu kadar Türk siyasetine yön verdiği gibi vermeye de devam edecektir.” dedi.
“MİLLİ GÖRÜŞ’ÜN BUGÜNKÜ TEMSİLİNİ SAADET PARTİSİ EN ÜST SEVİYEDE SÜRDÜRMEKTEDİR”
Saadet Partisi’nin Fazilet Partisi’nin kapatılmasının ardından Recai Kutan genel başkanlığı ile kurulduğunu hatırlatan il Başkanı Karakurt, 2001 yılından itibaren ise Türk siyasetinde önemli bir parti olduğunu belirterek, “Saadet Partimiz, bundan 22 yıl önce Fazilet Partimizin kapatılması akabinde Necmettin Erbakan Hoca’mızın öncülüğünde Recai Kutan genel başkanlığında kuruldu. 2002 seçimlerinden bugüne de çalışmalarına devam etti ve çalışmalarına devam edecek. Recai Bey ile birlikte 5’nci genel başkanımız bugün Temel Karamollaoğlu. Hocamız da yasağının kalkması sonrası vefatına kadar genel başkanlığımızı yaptı. Milli Görüş siyasetinin bugünkü siyaset arenasındaki temsilini en üst seviyede Saadet Partisi sürdürmektedir” dedi.
SAADET PARTİSİ ÜLKE SİYASETİNE YÖN VERİYOR
Milli Görüş hareketinin ülke siyasetinde her zaman etkili olduğunun altını çizen Karakurt, Saadet Partisi’nin 2002 yılından beri izlediği politikalar ile hem muhalefete hem de iktidara etkisini sürdürdüğüne vurgu yaparak, “Saadet Partimiz, her dönemde ülke siyasetine katkı sağlama potansiyeline sahip. Bu, iktidar imkânları olduğu zaman iktidarda hizmet ettiği gibi, muhalefette de hizmetleri göz ardı edilmeyecek kadar büyüktür. Tabi Meclis içerisindeki muhalefetin etkisi daha büyük oluyor ama Meclis dışında da yürüttüğü siyaset ve muhalefet anlayışı Türk siyasetine yön veren, etki eden bir şekilde varlığını bugüne kadar sürdürdü, bundan sonra da sürdürecektir. Bugün 6’lı Masa denilen bir iş birliği oluştuysa, Saadet Partisi Genel Başkanı bu oluşuma katkı sağlamış, oluşumunu sağlamıştır. Buradan daha çıkarılacak olan tecrübeler, sonuçlar, değerlendirmeler ile önümüzdeki süreçte AK Parti’nin ülkemizin sorunlarına çözüm getirememenin zirvesine çıktığı bir noktada ülkemiz insanımızı sömüren, ezen politikalarından vazgeçmesine etki edecek çalışmaları da Saadet Partisi ortaya koyacaktır” diye konuştu.
“İKTİDAR, KIBRIS KONUSUNDA İSTEKSİZ, DİRAYETSİZ VE HEDEFSİZ”
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümüne ilişkin açıklamalarda da bulunan Şerif Karakurt, Barış Harekâtı’nın üzerinden neredeyse yarım asır geçtiğini hatırlatarak, “Kıbrıs Barış Harekâtı’nın üzerinden 49 yıl geçti. KKTC ile ilgili ise mevcut hükümetten hiçbir adım göremedik. Kıbrıs politikası konusunda ilgisiz, isteksiz, dirayetsiz ve hedefsiz bir dönemi yaşıyoruz. Kıbrıs’ın hem unutulduğu hem de unutturulduğu, KKTC’yi tanıyan devlet sayısında artışın yaşanmadığı, kalıcı çözüm noktasında kararlılığın ortaya konmadığı bu dönemin mimarı, AK Parti hükümetleridir. Kıbrıs’ı korumanın değil Kıbrıs’ı sorun olarak görüp Kıbrıs’tan kurtulmanın tavrı içinde hükümet. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığını sona erdirecek eşikler içiren, Kıbrıs’a dair tüm kazanımları bitiren Annan Planı’nı kabul ettirmek için gayret gösteren, baskı üreten hükümetten bahsediyorum. 22 yıla yakın süredir tek başına hükümet konumundalar, fakat KKTC’nin tanınması noktasında attıkları adım, ürettikleri kazanım sıfır. Ve anlaşılan şu ki; daha fazla devlet tarafından tanınması için çaba sarf etmemek; ihmal değil irade içeriyor. KKTC’nin ve Kıbrıs’taki Türk varlığının korunmasında hem siyasi hem iktisadi hem de askeri açıdan gereken bütün irade ortaya konmalıdır” dedi.
“SAADET PARTİSİ’Nİ İDEALLERİNE UYGUN ÇALIŞMALAR TAÇLANDIRACAKTIR”
Saadet Partisi’nin Gelecek Partisi ile birlikte TBMM’de kurduğu gruba ilişkin de konuşan Saadet Partisi Kilis il Başkanı Şerif Karakurt, kurulan grubun birlikte önemli noktalara parmak bastığını ifade ederek, “Bu grup, Milli Görüş’ün ‘önce ahlâk ve maneviyat’ ilkesinin Meclis’teki temsilcisi olacak. Bu çerçevede fikirlerimizi, ideallerimizi en yüksek sesle, tonla seslendirme fırsatı bulduk. Yine şahsiyetli dış politika, hızlı, güçlü ve yaygın kalkınma ideallerimizi hedef alan bir siyaset, yapıcı muhalefet üslubunu da sürdürmeye devam edeceğiz. İyiliklerin hayata geçmesinde öncülük edecek, kötülüklere ise tüm gücümüzle engel olacağız. Bu noktada Gelecek Partisi ile birlikte oluşan grubun azimliliği, kararlılığı bize ümit veriyor. Çalışmalarımız, Saadet Partimizin ideallerine uygun çalışmalar ile önümüzdeki süreçte taçlandırılacaktır. Yerel seçimlerde de Saadet Partimiz 1389 seçim bölgesinde aday tespit çalışmalarını yürütecek ve mali idareler seçiminde partimize yakışır bir seçim sonucunu almaya gayret gösterecektir.” ifadelerini kullandı.
“MİLLETİMİZİN LEHİNE DÜZENLEMELER İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLDÜ”
Meclis’te grubun oluşmasının ardından çalışmalara dâhil olunduğuna dikkat çeken Karakurt, verilen önergelerinin ise iktidar tarafından reddedildiğini hatırlatarak, “Saadet Partisi grubu Meclis’te iki kanunda maddeler üzerine Meclis’te çalışmalara aktif olarak iştirak etmiş, önergeler vermiş, temsilcileri ile konuşmaları yapmış ve milletimizin lehine olacak görüşmelerin hayata geçirilmesi için çaba göstermiştir. Özellikle emeklilere kök ücret sebebiyle faydalanamayacak emeklilerimiz için seyyanen zam teklifini vermiş bunun yasallaşması için gayret etmiş fakat Cumhur İttifakı partilerinin temsilcilerinin oyları ile reddedilmiştir.” dedi.
Haber Merkezi
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ