USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Sivil Toplum ve Medya Buluşması

Gaziantep, ‘Sivil Toplum Medya Buluşmaları’na ev sahipliği yaptı. Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün destekleri ile 7 bölgede il Valilikleri öncülüğünde Karadeniz Haber Ajansı ve TİMBİR işbirliğiyle organize edilen program yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Sivil Toplum ve Medya Buluşması
23-12-2023 00:29
23-12-2023 00:32
GAZİANTEP
Google News
ŞKM’de düzenlenen programa Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Ugur, Gesob Başkanı İsmet Özcan, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Fatih Ayhan, kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda gazeteci katıldı.
Programın açılışında konuşan TİMBİR Yönetim Kurulu Üyesi ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Levent Özkurt, 'Gaziantep programında  siz değerli katılımcılara, toplumun büyük kesimini temsil eden Sivil Toplum Örgütleri ile Medyanın ilişkileri anlamındaki yapılan proje ve çalışmalar anlatılacak. Konusunda uzman olan isimlerin yer aldığı panel bölümünde ise, dijital içerik üretimi, haber, duyuru paylaşım ve sosyal medyanın, sivil toplumun etkileşimini artırmada oynadığı kritik rol ele alınacak. Bu buluşmanın medya ve sivil toplum arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekeceğinin ve dijital iletişimin gücünü anlamamıza daha çok yardımcı olacağını umuyorum' dedi. 
TİMBİŔ ÇOK GÜÇLÜ BİR OLUŞUM 
Özkurt, İçişleri Bakanılığı Sivil toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün bu önemli projede paydaşı olan kısa adı TİMBİR olan Türk İnternet Medya Birliği’nden de bahsetti. Başkan Özkurt, “TİMBİR, Sayın Başkan Doktor Süleyman Basa, önderliğinde uzun ve meşakkatli bir yol ile Türkiye’de 81 ilde 820 yazılı, görsel ve internet gazetecilik kuruluşu ile 20 ülkede yabancı temsilciliğin bir araya geldiği merkezi Ankara’da bulunan güçlü bir oluşumdur. Cumhuriyet tarihinde medya sektöründe Cumhurbaşkanı imzası ve 6906 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 7 Mart 2023 tarihinde resmi olarak kurulan ilk Birlik Türk İnternet Medya Birliği’dir.  Böyle büyük bir kuruluşun Yönetim Kurulunda yer almak ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 7 ilin koordinesi sağlamak görevinin tarafıma tevdi edilmesi ile birlikte Güçlü Anadolu internet gazetecileri derneği olarak çalışma arkadaşlarımla dijital dünyanın topluma anlatımındaki görevimizi yerine getirmek için gayret sarf edeceğimizi buradan sizlere bildirmek isterim' ifadelerini kullandı.
TİMBIR Genel Başkanı  Dr. Süleyman Basa,  Türk İnternet Medya Birliği’nin Cumhurbaşkanı tarafından kurulan, 81 ilde ve 20 ülkede faaliyet gösteren güçlü bir oluşum olduğunu belirtti.  Sivil Toplum Medya Buluşmaları projesinin Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Projenin sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını daha etkili bir şekilde tanıtabilmelerine odaklandığını ifade etti. Dr. Basa, proje ile  sivil toplum, medya, ve yerel yönetimlerle bir araya gelerek çalışmalarını sürdüreceklerini soyledi. Basa, daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi.  Dr. Süleyman Basa, Gaziantep'teki sivil toplum kuruluşlarına yönelik önerilerini paylaştı. Basa,  “Sadece sivil topluluk olarak kalmamalıyız. Sivil toplulukları dernekleri, bu ülkenin gönül neferleri olmalıdır. Gaziantep'te çok iyi ağırladık. O kadar iyi karşılandık ki mahcup ayrılıyoruz' dedi.  Dr. Basa, sivil toplum örgütleri, ticaret odası, siyasi parti, dernekler ve vakıfların bir araya gelmesi gerektiğini savundu. Basa,  yerel medyanın, ülkenin en önemli temel yapı taşlarından biri olduğunu belirtti.
ÇEBER: BENİM İÇİN DUYGUSAL BULUŞMA
Vali Kemal Çeber, peş peşe çok özel iki ilin valiliğine yapma fırsatı bulduğunu söyledi. Sivil Toplum Medya Buluşmalarının da kendisi için çok özel bir buluşma olduğunu söyledi. Çeber, 'Biz ne kadar bağırırsak bağıralım medya duyurmazsa boş. Sesimizi kimse duymaz. Rize'de yaptığımız çalışmalara şimdi burada devam ediyorum. 5 yılık Rize Valiliği'nden sonra Gaziantep'teyim' dedi.
GAZİANTEP'İN MEDYASI VE SİVİL TOPLU ÖRGÜTLERİ ÇOK GÜÇLÜ 
Sivil toplum ve medyanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Çeber, 'Çok önemli bir toplantı için toplandık. Bu toplantı için Gaziantep’in seçilmesi beni mutlu etti. Gaziantep bin 800'ün üzerinde sivil toplum örgütünün olduğu , bunların 200'ünün yabancı misafirimiz olduğu güçlü bir kent. Medyası da sivil toplum örgütleri de çok güçlü bir kent' dedi.
HALİL UĞUR: MEDYA OLMASA HİZMETLERİMİZİ DUYURAMAYIZ
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Uğur da medyanın önemine dikkat çekti. Uğur, 'Bugün medya olmasa Türkiye’nin en önemli projelerinden Düzbağ projesini kimse bilmeyecekti. 40'ın üzerinde GASMEK merkezlerimizi kimse duymayacak. Medyamızın.cok iyi ilişkiler içindeyiz. Medyamiz da doru haber konusunda dikkatli olmalı. Bir yanlış haber için arkasından 100 doğru haber girmek zorunda kaliyoruz' diye konuştu. 
İSMET ÖZCAN: MEDYA İLE HEP BİRLİKTEYİZ 
Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ismet Özcan ise medya ile birlikte önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Özcan, 'Medya ile ilişkilerimiz çok iyi. Bazen yanlış haberler de çıkabiliyor. Bizle ilgili olanlarda görüş alınırsa sevinirim. Çünkü, Gaziantep’te temsil ettiğimiz 50 binin üzerindeki esnafa medya üzerinden ulaştığımızı unutmamamız lazım. Kamu görevi yapan gazeteciler ile biz sivil toplum örgütü temsilcilerinin yerel ve ulusal bazda bir araya gelmemiz çok önemliydi. Bu toplantıyı organize eden Sivil Toplum Genel Müdürlüğü ve TİMBİR yöneticilerine esnafım adına teşekkür ederim' dedi.
Yapılan konuşmaların ardından SANKO Holding Basın Danışmanı Cengiz Halil Çiçek moderatorlüğünde panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak TİMBİR Genel Başkanı Süleyman Basa, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Burcu Zeybek, Birlik Haber Ajansı Genel Müdürü Muhammet Kaçar, Karadeniz Haber Ajansı Derneği Başkanı, TİMBIR Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yavuz Bakır yer aldılar. Soru cevap şeklinde yapılan panel sonrası sivil toplum örgütü temsilcileri ile panelistler bilgi paylaşımı ile önemli kazanımlara imza attılar. (Bülten)
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ