USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
MAGAZİN

Tamer Karadağlı, “O kadar etkilendim ki ağzım açık kaldı!

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu nezaretinde D.T. Şehitkamil Sahnesi ve Şehitkamil Sanat Merkezi’ni gezerek inceledi.

Tamer Karadağlı, “O kadar etkilendim ki ağzım açık kaldı!
02-09-2023 13:18
02-09-2023 13:20
GAZİANTEP
Google News

Tamer Karadağlı, “O kadar etkilendim ki ağzım açık kaldı. Yani ben Türkiye’nin diğer yerlerinde ne yazık ki bu kadar kaliteli ve bu kadar detaylı hazırlanmış, yapılmış bir sahne görmedim. Yani buna en yakın olan yer AKM bence. Rıdvan Başkanımı kutluyorum. Bu yapı, bütün diğer belediyelere de bence örnek olması gereken bir yer. Gaziantep gibi bir şehir için müthiş bir kazanım. Türkiye için müthiş bir kazanım” dedi. 

Göreve başladığı günden bu yana Şehitkamil Sanat Merkezi (ŞSM) gibi Gaziantep’in, ‘gelişmiş ve yaşanabilir kentler’ sıralamasında yükselmesine katkı sunacak çok sayıda vizyon projeye hayat veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, önümüzdeki günlerde kent için çok önemli bir proje olarak kabul edilen D.T. Şehitkamil Sahnesi’ni de halkın kullanımına sunacak. 

Yapımı kısa sürede tamamlanan, bölgede eşi ve benzeri olmayan bir konsept ile hizmet verecek D.T. Şehitkamil Sahnesi’ni, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ile birlikte gezerek inceleyen Başkan Rıdvan Fadıloğlu, yapıyla ilgili bilgiler verdi ve yöneltilen soruları yanıtladı.

 D.T. Şehitkamil Sahnesi’nin 10 bin 270 metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirten Başkan Fadıloğlu, yapının; 600 kişilik ana salon, 500 metrekare sahne, orkestra çukuru, hareketli sahne, açık amfi, giriş-fuaye ve sergi salonu, kütüphane, dans ve bale salonu, prova salonları, eğitim odaları, sanatçı hazırlık odaları, kafeterya ve idari bölümden oluştuğunu kaydetti.

 Genel Müdür Tamer Karadağlı ile Başkan Rıdvan Fadıloğlu, daha sonra toplam 5 bin 550 metrekarelik alan üzerinde hizmet veren ve içerisinde; sanat galerisi, 366 kişilik konser salonu, temel resim, yağlı boya, ebru ve hat, keman, bağlama, gitar, tambur ve piyano atölyeleri, prova odası, sanat kütüphanesi, açık amfi alanı ve kafeterya bulunan Şehitkamil Sanat Merkezi’ni gezdi.

D.T. ŞEHİTKAMİL SAHNESİ, BENCE ÖRNEK GÖSTERİLECEK BİR SAHNEDİR

Yaptığı incelemelerin ardından değerlendirmede bulunan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, şu ifadeleri kullandı:

 

“O kadar etkilendim ki ağzım açık kaldı. Yani ben Türkiye’nin diğer yerlerinde ne yazık ki bu kadar kaliteli ve bu kadar detaylı hazırlanmış, yapılmış bir sahne görmedim. Yani buna en yakın olan yer AKM bence. Rıdvan Başkanımı kutluyorum. Bu yapı, bütün diğer belediyelere de bence örnek olması gereken bir yer. Yani Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesi, bence örnek gösterilecek bir sahnedir. Yani her şey beni çok etkiledi. Sahne, bütün alt katı, üst katı, seramikler ve engelli vatandaşlarımız için hazırlanan erişimlere kadar her şeyi çok etkiledi. Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesi’nin kendine ait bir kadrosu olacak. Neredeyse her gün oyun seyretme imkanı olacak. Şehitkamil Sanat Merkezi de beni ayrı bir etkiledi. Yani ben etkilendikçe etkileniyorum. Müthiş bir Sanat Galerisi var. Ben; Ankara'da, İstanbul'da zor gördüm. Rıdvan Başkanımı tebrik ediyorum. Gaziantep gibi bir şehir için müthiş bir kazanım, Türkiye için müthiş bir kazanım. Her şeyi bu ülke için yapıyoruz zaten. Başkanımı; kutluyorum, gönülden kutluyorum hem de.”

DAHA İYİ HİZMETLERİ BİRLİKTE HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Program sonunda açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu sözleri kaydetti:

“Ben Sayın Genel Müdürümüz Tamer Bey'e yürekten teşekkür ediyorum. D.T. Şehitkamil Sahnesi ile ilgili, kendisiyle görüşmemizde, “İlk seyahatimi inşallah Gaziantep'e yapacağım.” dedi ve hemen 1 hafta geçmeden sağ olsunlar geldiler, yerinde gördüler. Tabii bizim her zaman söylediğimiz bir şey var. Biz belediye olarak yapmış olduğumuz bu inşaatları yapana kadar kendimizin, yaptıktan sonra milletin hizmetinde görüyoruz. Tabii bizim her şeyi yapmamız mümkün değil. Konunun ihtisas sahipleri bunu alıp götürmesi gerekiyor. Sayın Genel Müdürümüz ile konuştuğumuzda onlar da burayı çok yoğun bir şekilde şehrin sosyal, kültürel hayatına katkı koymak adına yoğun bir şekilde kullanacaklarını dile getirdiler. İnşallah sezonun başlangıcıyla birlikte tüm sezon burada Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenecek oyunları izleme imkanına sahip olacağız. Gaziantep; ekonomide, ihracatta, üretimde ön planda ama sanat ve kültür noktasında seksenli yıllardaki kaldığımız noktadan daha ileriye götürmek adına biz de fiziki mekanları yaptık. Bundan sonra inşallah Sayın Genel Müdürümüz ile daha iyi hizmetleri birlikte hayata geçireceğiz. Ben tüm ekip arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Hakikaten bu iş, bir başına yapılacak bir iş değil. Proje aşamasından nihai noktasına gelene kadar bütün arkadaşlarımızın emeği var. İnşallah bundan sonra iş birliği çerçevesinde de Kültür ve Turizm Bakanlığımızın her türlü etkinliklerinde kullanılarak, şehrimize ait bir yer olarak hizmet verecek.”

HABER MERKEZİ

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ