USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

TDP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aziz Murat Hatipağaoğlu “Kilis Ekonomik Anlamda ciddi sorunlar yaşıyor”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aziz Murat Hatipağaoğlu bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Salı günü Kilis’e geldi.

TDP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aziz Murat Hatipağaoğlu “Kilis Ekonomik Anlamda ciddi sorunlar yaşıyor”
18-10-2022 16:12
18-10-2022 16:15
KİLİS
Google News

TDP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aziz Murat Hatipağaoğlu “Kilis Ekonomik Anlamda ciddi sorunlar yaşıyor”

Kilis

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aziz Murat Hatipağaoğlu bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Salı günü Kilis’e geldi.

Türkiye Değişim Partisi Kilis il Başkanı Mustafa Cüratoğlu ve teşkilat mensupları ile buluşan Genel Başkan Yardımcısı Hatipağaoğlu açıklamalarda bulundu.

Ekonomik anlamda Kilis’in çok geride kaldığını dile getiren Hatipağaoğlu çözümün Türkiye Değişim Partisinde olduğunu belirtti.

Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aziz Murat Hatipağaoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Bugün 18 Ekim 2022 biz yeniden Kilis’teyiz. Türkiye Değişim Partisi(TDP) Genel Başkan yardımcısı olarak bu benim Kilis’e 3.cü gelişim. Kilis biliyorsunuz Türkiye’nin en önemli serhat illerinden bir tanesi. Ancak Kilis uzun bir süredir sorunlar yaşıyor. Maalesef Suriye’de iç savaş Kilis’i gerçekten ekonomik anlamda da toplumsal anlamda da ciddi sorunlar ile karşı karşıya bırakıyor. Bu anlamda biz Türkiye Değişim Partisi olarak Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül önderliğinde Kilis’e özel önem veriyoruz. Hatta yalnız Kilis’e değil tüm serhat illerimize özel önem veriyoruz. Çünkü bu bölgenin kalkınması bu bölgenin refah içerisinde olması Türkiye’nin toplumsal anlamda da Ekonomik anlamda da iyi olmasını sağlayacak.

Kilis bütün sorunlara rağmen yine de Suriye’den Ülkemize sığınmış Suriye vatandaşlarına ev sahipliği yapıyor yüce gönlünden de hiçbir şey eksiltmiyor. Tabi Kilis’te yaşanan sorunlara bizlerin bir an önce eğilmesi lazım. O yüzden Türkiye Değişim Partisi olarak biz dedik ki ancak ve ancak Türkiye’de Ekonomik Milliyetçilik Türkiye’nin sorunlarını çözebilir.

Ne demek Ekonomik Milliyetçilik?

Ekonomik Milliyetçilik demek illerimizin, bölgelerimizin değerlerine tarımına, ticaretine, sanayisine sahip çıkmak ve daha da iyi olmasını sağlamak demektir. Bu anlamda Kilis bizim özel önem verdiğimiz yerlerden bir tanesi.

Biliyorsunuz Kilis yıllarca Kilis Karası denilen çok özel bir üzümün üretildiği bir yer. Ancak Kilis bu kadar önemli ürünün olduğu yerde tarımsal sanayiyi geliştirebilmiş değil. Yine Kilis Zeytin ve Zeytinyağı açısından bu bölgede en önemli yerlerden birisi. Ama yeterli sayı da sanayi tesisi maalesef yok.

Her ne kadar Kilis 6. Bölge olarak tanımlanmış olsa da yeni organize sanayi bölgesi yapılmış olsa da Kilis’e ve Kilislilere çok daha fazla destek vermemiz lazım. Burada ki sanayi tesis sayısını özellikle yan sanayi artıracak önlemler almamız lazımdır. Sadece buda değil umuyoruz ki çok yakın zamanda Suriye’de barışın tesis edildiği nokta da Kilis yeniden eski önemli sınır ticareti merkezine dönecektir.

Biliyorsunuz Polateli ile Şahinbey arasında oluşturulacak Tekstil Sanayi bölgesi var. Bu bölgenin bir an önce uygulamaya geçmesi ve tekstil sanayisinin burada istihdam oluşturacak şekilde hem de ihracatı artıracak şekilde acilen hayata geçirilmesi lazımdır. Bu bölgede Organize Sanayi sayısı ne kadar çok artar sanayi tesisi ne kadar çok çeşitlenirse Kilis ve bölge insanına çok büyük destek olacaktır.

Kilis’imiz tarihsel süreçte çok önemli bir bölge. Bu bölgenin yeniden tarihi gücüne tarihi geçmişine yakışır şekilde güçlenmesini biz özellikle istiyoruz. O yüzden ekonomik milliyetçilikte Türkiye Değişim Partisi diyor ki; Kilis karası ile Zeytinyağı ile tekstil ürünleriyle ve gıda sanayisi ile geçmişten gelen gücüne yeniden kavuşacaktır. Bu konuda Sayın Genel Başkanımız Kilis’e çok büyük önem veriyor.

Türkiye Değişim Partisi olarak bizler Türkiye’nin iki ittifak arasına sıkışmasını kabul etmiyoruz. Türkiye Demokratik deneyimi olan bir toplumdur. Türkiye her zaman 3 ittifakta beş ittifakta yapabilecek ir toplumdur. Türkiye Değişim Partisi olarak biz bunun arayışı içerisindeyiz.

Türkiye Değişim Partisi olarak bizim yaklaşımımız tarafsız Cumhurbaşkanı bağımsız yargı ve güçlü parlamentodur. Bu temel ilkeler ile ortaya konulan ittifakların içerisinde yer alabiliriz. Tabi bizim öncelikli ittifakımız vatandaşlarımızladır. 

Dezenfarmasyon yasası ile ilgili olarak Merkez Yönetim kurulunda yaptığımız toplantıda ciddi bir araştırmada yaptık. Türkiye Değişim Partisi olarak bizim genel yaklaşımımız şudur, Türkiye Cumhuriyeti Devleti özgürleştikçe, demokratikleştikçe refah ve zenginlik daha da artacak. Elbette dezenfarmasyon yoluyla yalan haber ve iftira haberler ile toplumun algısını değiştiren olursa bunu asla kabul edemeyiz. Ancak bunu yaparken de kantarın topuzunu kaçırıp haber yapma özgürlüğünü demokratik toplumun gereklerini ortadan kaldıracak bir düzenlemeye de karşı olduğumuzu söylemek zorundayız. Biz istiyoruz ki bu kanun yürürlüğe girmeden önce yeniden bir değerlendirilip dezenfarmasyonun dışında yanlış yorumlara sebebiyet verecek yerel basın ve ulusal basın haber verme özgürlüğünü ortadan kaldırmayacak bir uygulamayı görmek istiyoruz.

Tabi bu arada söylemeden geçmemeliyiz. Geçtiğimiz hafta Bartın Amasra da yaşanılan maden faciasında canlarımızı kaybettik. Buradan hayatlarını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hatipağaoğlu basın açıklamasının ardından Parti mensupları ile birlikte Cumhuriyet Caddesi ve Murtaza Caddesi üzerinde esnafları ve vatandaşları ziyaret etti.

Haber Mehmet Ali Zahteroğulları

 

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ