USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Topaloğlu: “Fidanlık’tan Resul Osman Dağı’na uzanan teleferik ağı, Kilis’i Güneydoğu’nun cazibe merkezi yapacaktır!”

İyi Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, gazetemize verdiği özel mülakatta açıklamalarda bulundu.

Topaloğlu: “Fidanlık’tan Resul Osman Dağı’na uzanan teleferik ağı, Kilis’i Güneydoğu’nun cazibe merkezi yapacaktır!”
29-03-2024 14:00
29-03-2024 14:01
KİLİS
Google News

Kilis’in kalkınmasını ve Avrupa standartlarına sahip bir şehir olmasını turizm faaliyetleri mi sağlayacaktır? Şehir için hazırladığınız projelerde turizm faaliyetlerine önem vermenizin nedeni nedir?

 

Elbette turizm bir şehrin kalkınması adına tek başına yeterli değildir ve bizim projelerimiz de zaten çok yönlü bir yapıya sahiptir.

Öte yandan bakacak olursak turizm, tek başına yeterli olmamakla birlikte şehirlerin kalkınması için çok önemlidir.

Bir şehrin doğal güzellikleri, kültürel mirası ve tarihî kalıntıları iyi bilindiğinde ve bunlar, en güzel şekilde değerlendirilerek birer cazibe merkezi hâline getirildiğinde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çkecek; bu ilgi, beraberinde birçok faydayı getirecektir.

Turizm en başta şehirlerin ekonomisine büyük katkıda bulunmaktadır. Turistler; konaklama, yeme-içme, alışveriş ve turistik aktiviteler için harcama yaparlar, bu da yerel işletmeler ve sektörler için gelir demektir.

Turizm sektörü, birçok farklı alanda istihdam yaratır. Otelcilik, restoranlar, rehberlik, ulaşım gibi sektörlerdeki iş fırsatları turizm sayesinde artabilir.

Diğer bir yönden bakacak olursak turizm; farklı kültürleri, gelenekleri ve insanları bir araya getirir. Bu da şehirdeki kültürel çeşitliliği artırabilir, yerel ve uluslararası ilişkileri geliştirebilir.

Bir şehir için altyapı gelişimini teşvik edebilir. Yol, ulaşım ağı, turistik mekânların bakımı gibi alanlarda yapılan yatırımlar, hem turizme imkân sağlayıp hem de şehirde yaşayanlara kaliteli bir yaşam sunabilir.

Şehirdeki kültürel ve doğal zenginliklerin korunmasını teşvik edebilir. Bu yerlerin ziyaret edilmesi ve korunması için bir fırsat yaratabilir ki Resul Osman Dağı’nın bu korumaya ve bakıma bir hayli ihtiyacı vardır.

Yani birçok projemizde Kilis’teki turizm faaliyetlerini canlandıracak hizmetlere yer vermemiz de tüm bu sebeplere bağlıdır.

 

Kilis için hazırladığınız, turizm faaliyetlerini canlandıracak olan projelerinizden bir tanesini bizimle paylaşır mısınız?

 

Kilis’in maddi refahını ve konforunu artırmak, Güneydoğu’nun cazibe merkezi olabilmek ve turistik destinasyona dönüşmek için Fidanlık’tan Resul Osman Dağı’na teleferik kuracağız.

Böylelikle Kilisliler konforlu bir seyir imkânı kazanırken yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi oluşturacak ve kaynak kazandıracak bir tesis yapmış olacağız.

 

Fidanlık’tan Resul Osman Dağı’na kuracağınız teleferik ağı, turistlerin ilgisini çekecek midir?

 

Kuracağımız teleferik ağıöncelikle Resul Osman Dağı’nın manzarasını keyifle izleme fırsatı sunacaktır. Turistler, genellikle şehrin veya doğal güzelliklerin panoramik görüntüsünü izlemek için teleferikleri tercih ederler. Bu sebeple muhakkak ilgilerini çekecektir.

Diğer bir yandan teleferik ağı, geleneksel bir ulaşım yöntemi olmaması dolayısıyla farklı ve eğlenceli bir deneyim sunacaktır.

Ayrıca doğrudan Resul Osman Dağı’na ve diğer projelerimizde yer verdiğimiz üzere burada kuracağımız alışveriş kompleksi, 100. Yıl Kulesi gibi yapılara ulaşım sağlamak isteyen vatandaşlarımız ya da turistler de kolay, konforlu ve keyifli bir yolculuk geçireceklerdir.

Fotoğrafçılık da günümüzün revaçta olan işlerinden bir tanesidir. Kuracağımız teleferik ağı, sunduğu manzara ile muhteşem karelerin yakalanmasına fırsat sunacak ve bu sebeple de projemizi cazibe merkezi hâline getirecektir.

 

Bu proje için neden Resul Osman Dağı’nı seçtiniz?

 

Resul Osman Dağı, daha önce de dile getirdiğim gibi âdeta kendi kaderine terk edilmiştir. Bakımsız bırakıldıkça Kilisli vatandaşlarımız bölgeden uzaklaşmış, bu durum tamamen atıl bir hâlde kalmasına sebebiyet vermiştir.

Hâlbuki Resul Osman Dağı güzelleştirildiğinde Kilisli ailelerimizin, gençlerimizin ve yerli-yabancı turistlerin uğrak yeri olmaya müsaittir.

Biz de Resul Osman Dağı’nın doğal güzelliğini ön plana çıkarmak ve bu güzelliği bir gelir kaynağına dönüştürmek için Fidanlık’tan Resul Osman Dağı’na uzanan teleferik ağı projemizi hazırladık. (Haber Merkezi)

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ