USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Topaloğlu: “Girişimci okulu, Kilisli gençlerin hayata ilk adımlarını atmalarını sağlayacak!”

İyi Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, gazetemize verdiği özel mülakatta açıklamalarda bulundu.

Topaloğlu: “Girişimci okulu, Kilisli gençlerin hayata ilk adımlarını atmalarını sağlayacak!”
20-03-2024 15:10
20-03-2024 15:11
KİLİS
Google News

Girişimci Okulu hangi gaye ile kurulacaktır?

 

Eğitim, her şeyin temelidir. Bir milletin kalkınması, şüphesiz ki eğitiminin kalitesine bağlıdır.Eğitimin ihmal edildiği her toplumda bireyler amaçsızlaşmış ya da iyi eğitim alabilecekleri yerlere göçmüşlerdir.

Bugün gençlerimize ümitsiz bir pencereden bakılmaktadır. Ben bu yaklaşıma karşıyım. Kilis’te fikirleri, icraatları, yetenekleri, girişim hevesleri ve planları olan birçok genç bulunduğuna eminim, bunu biliyorum. Çünküvaktizamanında ben de onlardan biriydim.

Bu gençlerimiz, çevre ve aile baskılarıyla belli kalıpların içerisine sıkıştırılmış hâldeler. Kilis’in mevcut durumundaki imkânsızlıklar da gençlerimizin önünü kesmekte ve bir adım daha ileri gitmek yerine yerlerinde saymalarına neden olmaktadır.

Gençlerimiz hayata doğru ilk adımlarını atarken onlara köstek değil, destek olmamız lazımdır. İşte kuracağımız Girişimcilik Okulunun temel gayesi de budur.

Girişimcilik Okulu, Kilisli gençlerin hayata ilk adımlarını atmalarını sağlayacaktır!

 

Kilisli gençler Girişimci Okulunda, senelerce aldıkları eğitimlerden farklı olarak ne öğrenecekler?

 

Yetenekleri, becerileri ve ilgileri doğrultusunda yeni projelere imza atmak isteyen lakin bunun için yeterli desteği göremeyen, varmak istedikleri yeri bilseler de gidecekleri yolları seçemeyen gençlerimize Girişimcilik Okulunda yol haritasıçizeceğiz.

Girişimcilik Okulunda girişimciliğin temellerinin atılmasını sağlayacağız. Gençlerimiz burada sahada değer kazanacak iyi iş fikirleri bulma, pazar araştırması yapma, iş planlarının hazırlanması ve strateji geliştirme gibi konularda eğitim alacaklar.

Takdir edersiniz ki sadece iyi bir iş fikrine sahip olmak, o fikirden gelir elde etmek fayda sağlamak adına yeterli değildir. Harekete geçmek, bu fikirlerin vücut bulmasını sağlamak ve ardından, hayata geçirilmiş olan fikirlerin pazarlanmasını sağlamak da üretmek kadar mühimdir.

Girişimci Okulu, Kilisli gençlere fikirlerini hayat geçirdikten sonrası için de yol göstericisi olmaya devam edecektir. Okul bünyesinde; ortaya atılan iş fikirlerinin pazarlanması, satışı ve söz konusu işi geliştirme konularında da eğitimler düzenlenecektir.

Kilisli gençler, Girişimci Okulu sayesinde hayallerine giden yola ilk adımlarını atmış olacaklar ve bu yolda daha sağlam, daha emin bir şekilde yürüyeceklerdir.

 

Girişimci Okulu, Kilis’in gelişmişlik düzeyi ve zenginlik seviyesinin artırılmasında etkin rol oynayacak mı?

 

Kuracağımız Girişimci Okulu ilk mezunlarını verdiğinde ve bu mezunlar becerilerini en iyi iş fikirlerine dönüştürerek hayata geçirdiklerinde okulumuzun ünü muhakkak duyulmaya başlayacaktır.

Girişimci Okulunun başarısının duyulmasıüzerine başlangıçta çevre şehirlerden olmak üzere ülkemizin diğer şehirlerinden, şehirlerinde böyle bir okul imkânı bulunmayan gençlerimiz de Kilis’ gelmeye başlayacaklardır. Bu durum, ticari ve ekonomik yönden de Kilis’in faydasına olacak; şehre girişçıkışlar canlılık kazanacaktır.

Diğer bir taraftan baktığımızda da ben de bu toprakların çocuğuyum, Kilisliyim, bir iş insanıyım ve bugün burada, memleketime hizmet etmek için Belediye Başkanlığına adaylığımı koymuş bulunmaktayım.

Girişimci Okulunda eğitimlerini alarak hayata atılan, farklı alanlarda kendilerini geliştiren, Türkiye’nin dört bir yanına ve dünyaya açılan gençlerimiz de geldikleri yeri unutmayarak tıpkı benim gibi memleketlerine hizmet etmek için çaba sarf edeceklerdir. Aynı zamanda şehirdeki her girişimcilik faaliyeti, yeni bir istihdam alanı sağlayacaktır.

Böylece Kilis, ulaşmasını istediğimiz gelişmişlik düzeyine ve zenginliklere gitgide daha da yaklaşmış olacaktır.

 

Girişimcilik, sadece “girişimcilik” adı altında bir okul kurulacak kadar önemli midir?

 

Girişimcilik, bir nevi ileri atılmaktır. Yerinde duran ve sağa soğa kıpırdamaya cesaret edemeyen insan, üzerine yağan yağmura da kendisini yakan güneşe de tamahkâr durumdadır. Oysa duruma göre şekil almayı bilenler, yani yağmur yağdığında şemsiyesini açıp yakıcı güneşçıktığında gölgeye saklanması bilenler; var olan koşullardan zarar görmek bir yana, bunu fırsata çevirirler. İşte girişimcilik de buna benzer bir şeydir. Yerinde saymak değil, daima hareket hâlinde olmaktır.

Toplumun gelişmesi, ekonomik büyümeler; bunların hepsi girişimcilik faaliyetlerinin etkisi altındadır.

Bir toplumdaki girişimci sayısının artması, istihdam yönünden de büyük fayda sağlamaktadır.Girişimci Okulu vesilesiyle Kilis’te girişimcilik faaliyetlerini hayata geçiren gençler, geri kalan Kilisliler için de bir istihdam kapısı sağlamış olacaklardır.

Girişimcilik; temelde yaşam standartlarını ve kalitesini artırmaktadır. Bu yüzden, Kilis’in kalkınmasını ve şehirdeki yaşam standartlarının artmasını istiyorsak girişimcilik hususunda bilhassa gençlerimizi desteklemeliyiz.

Kilis300 projemizde yer verdiğimiz Girişimci Okulu projesi de bu bakış açısıylahazırlanmıştır.

 

Sizce girişimciliğin en önemli adımı nedir?

 

Elbette girişimcilik söz konusu olduğunda birçok önemli adım vardır lakin en mühimi, şüphesiz ki hayal kurmaktır. Eğer birileri hayal kurmasaydışu an elimizde var olan telefonlar, son model arabalar vb. bunların hiçbirine sahip olamazdık.

Gençlere tavsiyem odur ki hayal kurmaktan asla vazgeçmesinler. Onlar hayal kursunlar, biz hayata geçirmek için onlara elimizden gelen tüm desteği sağlayalım.

(Haber Mustafa GÜNAL)

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ