USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Topaloğlu: “Kilis’in bir havaalanına sahip olması hayal değildir!”

İyi Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, gazetemize verdiği özel mülakatta açıklamalarda bulundu.

Topaloğlu: “Kilis’in bir havaalanına sahip olması hayal değildir!”
26-03-2024 13:04
26-03-2024 13:05
KİLİS
Google News

Kilis’in bir havaalanına sahip olması hayal midir?

 

Türkiye’de toplamda 59 adet havaalanı varken Kilis’in bundan mahrum bırakılması düşünülemez.

Yakın gelecekte Kilis’in nüfusu bir milyona çıkacak, şehirdeki iç ve dış hareketlilik hızla artacaktır. Aynı zamanda ortaya koyduğumuz ve hayata geçireceğimiz tüm projeler vesilesiyle Kilis’te üretim artacak ve ihracat oranları da bu doğrultuda yükseliş gösterecektir. Kilis, kendi ürettiği ürünleri yurt dışına satma hususunda bir öncü olacaktır.

Bir diğer projemizde yer verdiğimiz üzere e-ticaret sistemlerinin geliştirilmesi ve Kilislilerin e-ticaret ile tanıştırılması da Kilislilerin yurt dışı piyasasında daha aktif rol almalarını sağlayacaktır.

Tüm bu sebepler doğrultusunda Kilis, bir havaalanına sahip olmalıdır. Yakın gelecekte bu bir hayal olmaktan çok, ihtiyaca dönüşecek ve muhakkak hayata geçirilecektir.

Kilis’in bir havaalanına sahip olması hayal değildir.

Biz, Kilis3000 projemizde yer verdiğimiz üzere Kilis’i Orta Doğu’nun en gelişmiş ve zengin şehri yapmak için Mercidabık Havaalanı’nın kurulmasına öncülük edeceğiz.

 

Havaalanlarının şehirlere ne gibi katkıları vardır?

 

Şehre kurulacak olan havaalanı, öncelikle büyük oranda turizm sektörünün gelişmesine katkıda bulunacaktır. Diğer tüm projelerimiz ile bağlantılı olarak Kilis’in yurt içi ve yurt dışı alanda ilgi odağı hâline gelmesi, kültürel miras ögelerinin görünür kılınması ve müzeler gibi çeşitli kültür turizmi merkezlerinin açılması; Kilis’in yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerinin sayısını artıracak, bir havaalanının bulunması da ziyaretçilere kolaylık sağlayacağı için bu sayı daha da katlanacaktır.

Kilis’te üretimin artmasıyla birlikte ihracat oranı yükselecek, havaalanı gibi bir imkânın bulunması da ihracat işleyişini kolaylaştıracak ve tüm bunlar ekonomik yönden olumlu gelişmeler olarak şehrimize dönecektir.

Şehre kurulacak olan havaalanı, birçok sahada geniş bir istihdam kapısı olacaktır.Zira havayolu işletmelerinin yıllık geliri yarım trilyon doları geçmekte ve bu yerlerde 2 milyondan fazla kişiçalışmaktadır.

Kilisli gençler, aldıkları eğitimler doğrultusunda ayaklarına gelen iş imkânlarını değerlendirme fırsatı bulacaklardır. Bu durum, şehirdeki işsizlik oranını da düşürecektir.

 

Mercidabık Havaalanı’nın kurulması, olumsuz etkilere sebep olacak mı?

 

Havaalanları, elbette birçok çevresel etkiye sebep olmaktadır lakin biz projelerimizi hazırlarken çok yönlü düşünüyoruz.

O sebeple kurulacak olan bir havaalanının olumlu ve olumsuz tüm etkilerini enine boyuna değerlendiriyor, projemizin detaylarındaki kararları bu değerlendirmelere göre alıyoruz.

Örneğin; havaalanlarının neden olduğu en büyük olumsuz etkilerden biri, gürültü kirliliğidir. Uçakların kalkış ve inişleri sırasında çıkardıkları sesler, havaalanı civarında ikamet eden vatandaşlarımıza rahatsızlık vermektedir. Bu sebeple, biz de Mercidabık Havaalanı’nı ikamet bölgelerinin uzağında bir alana kuracağız.

Bu noktada, yanlış alan seçimi de arazi üzerindeki bitki ve hayvan topluluklarının azalmasına hatta kimi zaman yok olmasına sebebiyet vermektedir. Dikkatsizce ve yalnızca şahsi çıkarlar düşünülerek girişilen inşaatlar sırasında meydana çıkan hafriyat, katı ve kirli su atıkları da toprakta ve taban sularında kirliliğe sebep olmaktadır.

Biz, projelerimizin temeline Kilis halkının faydasını aldığımız için tüm bunları gözeten çalışmalara imza atacağız.

 

Mercidabık Havaalanı’nın Kilis için önemi nedir?

 

Mercidabık Havaalanı, dünya üzerindeki tüm havaalanları gibi bulunduğu şehri ve ülkeyi temsil etme noktasında kritik bir yere sahip olmaktadır. Yani Mercidabık Havaalanı yalnızca Kilis’i değil, dünya ülkeleri arasında Türkiye’yi temsil edecektir.

Diğer bir taraftanbaktığımızda ise havacılık sektörü, teknolojinin de gelişmesiyle birlikte artık çağın gerekliliklerine ayak uydurmak zorundadır. Aksi durum, şehirlerin ve ülkelerin çağın gerisinde kalarak gelişmiş ülkeler ile arasındaki farkın çok daha fazla açılmasına neden olacakır.

Kilis, asla yerinde sayan bir şehir olmamalıdır. Kilislilerin ellerine ihtiyaç duydukları imkânlar verilmeli, kendilerine iyi hizmetler sunulmalı ve Kilislilerin şehirlerini kalkındırmalarına izin verilmeli, buna ortam hazırlanmalıdır.

Bugün Kilis’i ziyaret etmek isteyen iş insanları, havaalanı bulunan yakın şehirlere gelip Kilis’e geçmekte; dolayısıyla Kilis, günübirlik ziyaretlerin ev sahibi olmaktadır.

Mercidabık Havaalanı’nın kurulması, şehre gelen ziyaretçi sayısını artıracağından bununla paralel olarak şehrimizdeki konaklama gibi birçok hizmet sektörü de hareketlenecektir. (Haber Mustafa GÜNAL)

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ