USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Topaloğlu: “Kilis serbest bölgesi ile Kilis, yabancı yatırımcıların ilgi odağı olacak!”

İyi Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, gazetemize verdiği özel mülakatta açıklamalarda bulundu.

Topaloğlu: “Kilis serbest bölgesi ile Kilis, yabancı yatırımcıların ilgi odağı olacak!”
07-03-2024 14:55
07-03-2024 14:56
KİLİS
Google News

“Kendi yağında kavrulan” Kilis, zengin ve gelişmiş bir şehir konuma nasıl ulaşacaktır?

 

Öncelikle Kilis artık “kendi yağında kavrulan” şehir olmaktan çıkmalı, ulusal ve uluslararası alanda varlık göstermeye başlamalıdır. Sahip olduğu konuma razı olan bu yaklaşım, Kilis’in gelişim göstermesini engelleyen en büyük etmenlerden bir tanesidir. Kilis, önüne konulan tüm engelleri aşmalı ve biz de bu girişimlerinde vatandaşlarımıza yol göstermeli, öncü olmalıyız. Zira Kilis’i Orta Doğu’nun en gelişmiş ve zengin şehri yapmak bizim, yani Kilislililerin elindedir.

Bu bağlamda geliştirdiğimiz projelerimizden bir tanesi de Kilis Serbest Bölgesi’nin kurulmasıdır.

Kuracağımız Kilis Serbest Bölgesi; yatırım ve üretimi teşvik etmek, yabancı yatırımları ve teknoloji girişini hızlandırmak, uluslararası ticareti geliştirmek amaçlarını taşıyacaktır.

Vergi, tarife, kota gibi olağan ticaret ve bürokratik engellerin ortadan kaldırılacağı, sınai ve ticari faaliyetler için geniş teşvik ve avantajların sunulacağı bu özel ekonomik bölge; şehrimizin istihdamına katkıda bulunacak ve müteşebbislerimizin zenginleşmesini sağlayacaktır.

 

Yatırımcılar, yatırım faaliyetleri için neden Kilis’i tercih etsinler?

 

Kuracağımız Kilis Serbest Bölgesi’ni, sahip olduğu geniş imkânlarla bilhassa yabancı yatırımcıların gözdesi hâline getireceğiz.

Ticaret alanında Kilis’in ve Kilis’teki ticari faaliyetlerin tanıtımı, ulusal ve uluslararası alanda en iyi şekilde yapılırken uluslararası ticaret söz konusu olduğunda birtakım engellerin ortaya çıkması gibi caydırıcı unsurlar ortadan kaldırılacak, böylece yabancı yatırımcılara çeşitli kolaylıklar sağlanarak şehrimize çekilmeleri sağlanacaktır.

Vergi, tarife, kota gibi olağan ticaret ve bürokratik engellerin Kilis Sebest Bölgesi’nde bulunmaması; yabancı yatırımcıları Kilis’e çeken en büyük etkenlerden biri olacaktır.

İyi bir altyapı, yatırımcılar için çekici bir faktördür. Ulaşım, enerji ve iletişim gibi altyapı imkânlarının gelişmiş olması da yatırımcıların iş yapma kararlarını olumlu etkileyecektir. Kilis Serbest Bölgesi bu bilinçle kurulacak ve zengin bir altyapıya sahip olacaktır.

Hukuki istikrar, yatırımcıların kendilerini güvende hissetmelerini sağlayacaktır. Kilis Serbest Bölgesi şeffaf ve adil bir yasal çerçevede işleyecek, burada yatırımcıların haklarının korunmasına ve iş yapma süreçlerinin kolaylaştırılmasına dikkat edilecektir.

Yatırım teşvikleri, vergi indirimleri; başlı başına serbest ticari bölge imkânı sunulması dahi yabancı yatırımcıların ilgisini büyük oranda çekmektedir. Bu tür teşviklerle yatırımcıların maliyetleri azaltılırken yatırım yapmak, daha cazip hâle getirilecektir.

Yatırımcılar için en önemli faktörlerden bir tanesi de şehrin bulunduğu bölgenin geniş pazarlara erişim imkânı sunması olmaktadır. Kilis, bulunduğu konum itibarıyla bu hususa da katkı sağlamaktadır.

Yerli ve yabancı tüm yatırımcıların şehre çekilmesi, esasında şehrin potansiyelinin ve yatırım fırsatlarının iyi bir şekilde tanıtılmasına bağlı olmaktadır. Bu da ancak etkili bir iletişim stratejisi ile mümkündür. Yatırımcılara yönelik tanıtım kampanyaları ve düzenlenen uluslararası etkinliklerle Kilis’in yatırım fırsatları duyurulacaktır.

Tüm bu sebepler, gerçekleştirecek olduğumuz faaliyetler ve Kilis Serbest Bölgesi ile Kilis, yabancı yatırımcıların ilgi odağı olacaktır.

 

Kilis, bugün diğer şehirlere göre ticari faaliyetlerdeki gelişmelerden uzak kalmış durumdadır. Bahsettiğiniz üzere teknoloji girişinin hızlandırılması nasıl sağlanacaktır?

 

Serbest ticaret bölgeleri, başlı başına teknoloji alışverişini teşvik eden ve transferini kolaylaştıran yöntemler arasında yer almaktadır. Ticaret, şehirler ve ülkeler adına teknoloji girişini artıran en önemli faaliyetlerdendir zira yerel şirketlerle kurulan ortaklıklar, teknolojinin de paylaşılmasını beraberinde getirmektedir.

Kilis Serbest Bölgesi kapsamında kurulan uluslararası iş birlikleri, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini teşvik edecektir. Bu bağlamda kurulan bilimsel ve teknik iş birlikleri de teknoloji transferini hızlandırabilmektedir.

 

Kilis Serbest Bölgesi projenizin de içerisinde bulunduğu serbest ticaret bölgelerinin işleyiş mantığı nedir?

 

Serbest ticaret bölgelerinde gümrük vergileri, ithalat vergileri veya ticari kısıtlamalar gibi ticaret engelleri genellikle azaltılmakta veya ortadan kaldırılmaktadır. Bu durum, ticaretin serbestleşmesine ve ürünlerin serbestçe dolaşımına imkân tanımaktadır.

Yine serbest ticaret bölgelerinde yabancı şirketlere çeşitli imkânlar sunularak bu bölgelere yatırım yapmaları teşvik edilmektedir. Vergi indirimleri, serbest ticaret alanları içinde üretim yapma imkânı gibi avantajlar da sağlanabilmektedir.

Serbest ticaret bölgeleri, yerel ekonomiyi canlandırmakta ve istihdamı artırmaktadır. Yatırımlar ile ticari faaliyatlerin artması da bölgeye ekonomik büyüme getirmektedir.

Yabancı şirketler, daha önce bahsettiğimiz üzere serbest ticaret bölgeleri aracılığıyla teknoloji transferi yapabilirken yerel şirketlerle ortak inovasyon çalışmalarında da bulunabilmektedir.

Serbest ticaret bölgelerinin en önemli işlevi, uluslararası ticaretin artmasına yardımcı olmalarıdır. Dış ticaretin serbestleştirilmesi, bölgenin dünya pazarlarına daha kolay erişmesine imkân sağlamaktadır. (Haber Mustafa GÜNAL)

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ