USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Topaloğlu: “Kilis’te kuracağımız ticari siteler ile toplumun refah seviyesi artacaktır!”

İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, gazetemize vermiş olduğu özel mülakatta bulundu.

Topaloğlu: “Kilis’te kuracağımız ticari siteler ile toplumun refah seviyesi artacaktır!”
14-02-2024 11:20
14-02-2024 12:10
KİLİS
Google News
Topaloğlu’nun gazetemiz ile yapmış olduğu mülakat, soru-cevap şeklinde gerçekleştirildi. Gazetemiz yetkililerinin sorduğu soruları cevaplandıran Topaloğlu, Kilis ile ilgili yapmak istediği projelerini anlattı.
Soru: Birçok röportajınızda Kilis için ticaretin öneminden bahsediyorsunuz. Kilis için ticaret ve bu alanda atılacak olan adımlar neden bu kadar önemlidir?
Cevap: Geçmişten bugüne şöyle bir baktığımızda ticaret, içerisinde bulunulan her dönemde şehirler ve ülkeler için önemli bir dönüşüm ve gelişim aracı olmuştur. 
Bir ülkedeki para dolaşımı, vücudumuzdaki kan dolaşımı gibidir. Kan dolaşımının zayıfladığı bir organ nasıl güçsüz kalırsa para dolaşımı zayıflayan bir il de tıpkı öyle güçsüz kalır. 
Kilis; ülkemizdeki, bölgemizdeki ve çevre ülkelerdeki para dolaşımının kenarında kalmamalı, merkezinde yer almalıdır. Bunu da ancak Kilis’i sadece Güneydoğu Anadolu’nun değil, çevre ülkelerin ticaret ve üretim merkezi hâline getirerek gerçekleştirebiliriz. 
Kilis için ticaret ve ticaret alanında atılacak olan adımlar işte bu sebeple çok önemlidir. 
Kilis’te ticari faaliyetlerin geliştirilmesi, ticaret yapılacak üretim ve dağıtım mekânlarının iyileştirilmesi, bu alanda girişimcilere geniş imkânların sunulması; başta, büyük istihdam alanları yaratacaktır. Kilis’teki küçük işletmeler ticaret yoluyla pazarlarını genişletebilecek ve bu da yeni iş pozisyonlarının açılmasına imkân sağlayacaktır. 
Şehirdeki işletmeler büyüme fırsatı bulduğunda buna paralel olarak yerel ekonomi de büyüyecektir. Bu, bir zincirin halkaları gibidir; işletmeler büyüdükçe yerel ekonomi büyüyecek, böylece gelir seviyesi artacak ve şehirdeki yaşam kalitesi yükselecektir.  Kilis’te ticaret hususunda doğru adımların atılması, yerel ürünlerin ve kaynakların kullanımını da teşvik edecektir. 
Bu doğrultuda Kilis’te kuracağımız ticari siteler ile şehirdeki ticari faaliyetler gelişecek, yerel ekonomi büyüyecek ve toplumun genel refah seviyesi artacaktır. 
Soru: Kilis’te ticaretin işleyişini kolaylaştırmak için neler yapacaksınız? İşletmelerin dükkân bulma sorunlarına nasıl bir çözüm getireceksiniz? 
Cevap: Kilis’te ticari faaliyetlerin işleyişinin kolaylaşmasına adına “ticaret siteleri” açacağız. 
Açacağımız ticaret sitelerinde öncelik; mobilya ve beyaz-kahverengi eşya satıcıları sitesi, yorgancılar sitesi; tamirciler, kaportacılar, yedek parça satıcıları, marangoz ve mobilyacılar sitesi; oto galericileri sitesi, demirciler sitesi ile inşaat malzemesi sitelerinin olacaktır. 
Bugün Kilisli vatandaşlarımızın sesine kulak verdiğimizde görmekteyiz ki Kilis’te işletmeler, ciddi bir dükkân sıkıntısı çekmektedir. Sahip oldukları küçük ve dar mekânlarda bu vatandaşlarımızın en fazla ne kadar ticari faaliyette bulunmasını bekleyebiliriz ki? 
Uygun ortam ve sistem olmadığı müddetçe vatandaşlarımızın ticarette ileri adım atabilmeleri çok zordur. Eğer biz Kilis’te bir kalkınmadan söz ediyorsak, öncelikle vatandaşlarımıza bu imkânları vermek için uğraşmalıyız. Bu bakış açısıyla yola çıkarak ticaret siteleri kurmaya kararlıyız. 
Her sektör için özel alanlara ve dükkânlara sahip olan bu ticaret sitelerinde vatandaşlarımızın rahat ve kaliteli üretim yapabilmeleri adına en uygun ortam hazırlanacaktır. 
Kuracağımız ticaret siteleri, yerel işletmelerin daha geniş pazarlara açılabilmelerini sağlayacaktır. Mevcut alanlarının büyümesi, üretim oranlarını artıracak ve işletmeler böylece pazarlarını da genişletme imkânı bulacaklar, ürün hizmetlerinden daha fazla kişiyi haberdar edebileceklerdir. 
Kurulacak olan ticaret sitelerinde üretimin artmasıyla birlikte depolama, dağıtım gibi daha birçok iş alanı açılacak ve bu da şehre yeni bir istihdam kapısı olarak geri dönecektir. 
Soru: Açacağınız ticaret siteleri Kilis’in kalkınmasına ne oranda fayda sağlayacaktır?
Cevap: Ticaret, daha önce dile getirdiğim tüm avantajlarının yanı sıra şehirlere yatırım ve teknoloji transferi alanında da katkıda bulunmaktadır. Ticaret siteleri vesilesiyle Kilis’te hareketlenecek olan ticari faaliyetler, şehre dış yatırımların gelmesine ve teknoloji transferine imkân sağlayacaktır. Böylece yerel işletmelerin rekabet güçleri artacak ve daha yenilikçi olmaları teşvik edilecektir. 
Şehrin ticarette aktif olması, uluslararası alanda tanınırlığını artıracaktır.
Ticaret, aynı zamanda altyapı gelişimini de teşvik edecektir. Kilis’e dair artan talep; ulaşım, lojistik, iletişim gibi altyapı imkânlarının da geliştirilmesini beraberinde getirecektir. 
Tüm bunlar, belediye başkanlığım hâlinde kendime biçtiğim iki misyon ile de uyuşmaktadır: 
İlki, Avrupa standartlarında bir Kilis oluşturmaktır. Ticaret siteleri de sunduğu imkânlar ve getirdiği avantajlar ile Kilis’in Avrupa standartlarına bir adım yaklaşmasını sağlayacak, rekabet gücünün artırmasıyla da Avrupa şehirleri ile yarışabilmesini mümkün kılacaktır. 
Belediye başkanı seçilmem hâlinde kendime biçtiğim ikinci misyon ise Kilis’i, Orta Doğu’nun en gelişmiş ve zengin şehri yapmaktır. Kuracağımız ticaret siteleri, elbette bu misyona da hizmete edecektir lakin söz konusu misyonun gerçekleşmesi için öncelikle bütün Kilislilerin el birliği yapmalarına ihtiyacımız vardır. 
Kilisli vatandaşlarımızın el birliği yapmalarını ve güçlerini birleştirmelerini sağlayarak Kilis’i tüm Orta Doğu’nun en gelişmiş ve zengin üretim ve ticaret merkezi hâline getireceğiz. (Haber Merkezi)
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ