USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Topaloğlu: Kilis, ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettirecektir!

İyi Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, gazetemize verdiği özel mülakatta açıklamalarda bulundu.

Topaloğlu: Kilis, ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettirecektir!
07-01-2024 22:06
07-01-2024 22:08
KİLİS
Google News

KİLİS, ADI SAKLI KALM BİR ŞEHİR MİDİR?

Topaloğlu “Kilis, potansiyeli açığa çıkarılamadığı ve kendi kaderine terk edilerek bakımsız, özensiz bırakıldığı için ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettirememiştir. Keşfedildiği takdirde ulusal ve uluslararası alanda ilgi odağı hâline gelecek olan şehrimiz, âdeta bir köşede öylece bekleyerek makus talihine razı olmaktadır. Ancak bunun önüne geçmek, gidişatı değiştirmek bizim elimizdedir dedi.

Kilis, hak ettiği üzere ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettirecektir.

Kilis’in ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının yapılması için ne gibi stratejiler uygulanabilir?

Öncelikle şehrimizin turizm potansiyelinin vurgulanması, ön plana çıkarılması gerekmektedir.

Kilis’imizin kültürel zenginlikleri, tarihî dokusu, mutfağı ve doğal güzellikleri bu hususta bize yardımcı olacaktır. Kilis3000 projemizde yer verdiğimiz projelerin birçoğu, örneğin kuracağımız müzeler, bütünüyle turizm potansiyelinin öne çıkarılmasına hizmet edecektir. Bu kültür varlıklarımızın ulusal ve uluslararası alanda görünür olabilmeleri için tanıtım kampanyaları düzenlenecek; dijital platformlar, broşürler, tanıtım filmleri ve sosyal medya gibi çeşitli kanallar aracılığıyla her bir değerimiz ön plana çıkarılacaktır.

Kilis mutfağı, Türk mutfağında oldukça mühim bir noktada durmaktadır. Kilis’e has lezzetlerimiz, ulusal ve uluslararası gastronomi etkinlikleri aracılığıyla geniş kitlelere tanıtılacaktır. Yine diğer projelerimizde de yer verdiğimiz üzere yöresel yemeklerimiz restoranlarda, festivallerde sergilenecek ve bu sayede de tanıtımları sağlanacaktır.

Kilis’te yöresel festivaller düzenlenecektir. Bu sayede Kilis’imizin kültürel dokusu ve geleneklerimiz, ziyaretçilere tanıtılacaktır. Bu gibi etkinliklere ulusal ve uluslararası medya organlarının davet edilmesi de erişilen kitleyi genişletecektir.

Kilis’imiz, birçok el sanatı ve zanaat ürününe ev sahipliği yapmaktadır. Bu ürünlerin tanıtımı, adlarının duyurulması ve talebin de artması adına el sanatları fuarları, uluslararası sergiler düzenlenecektir. Aynı zamanda kurulacak olan çevrimiçi platformlarda da talep üzerine el sanatlarımızın eğitimleri verilebilecektir.

Yine Kilis’imizin tanıtılmasına ve turistik ziyaretlerin artırılmasına yönelik olarak prime time televizyon kanalları ve dizi-film yapımcısı firmalarla iş birliği yapılacak; bu sayede dizi ve filmlerin Kilis’te çekilmesi sağlanarak şehrin bilinirliği artırılacaktır.

Projeniz doğrultusunda Kilis’te dizi ve filmlerin çekilmesi, şehre hangi yönlerden katkı sağlayabilir?

Öncelikle dizi ya da filmlerin mekânı olan bir şehir, yapımda gösterilen atmosferle birlikte izleyicilerde merak uyandırarak bir çekim merkezi hâline gelebilir ve dolayısıyla şehrimizi ziyaret etmek isteyenlerin sayısını artırabilir.

Aynı zamanda dizi ve film çekimleri sırasında şehirde geçici deolsa bir ekonomik hareketlilik yaşanması mümkündür çünkü yapım ekibi, oyuncular ve diğer set çalışanları Kilis’in yerel hizmetlerinden faydalanma ihtiyacı duyacak, burada konaklayacak ve esnafın işlerinin canlanmasına vesile olacaklardır.

Kilis’te gerçekleşen dizi ve film çekimleri, çekim esnasında birçok farklı meslekten insanın işe alınması ihtiyacının doğmasıyla birlikte bir istihdam kapısı işlevi de görebilir.

Diziler ve filmler; esas olarak şehrimizin tarihini, kültürel özelliklerini ve yaşam tarzını yansıtarak ulusal ve uluslararası alanda medyanın da ilgi odağı hâline gelmesini sağlayacaktır.

Kilis’te gerçekleştirmeyi planladığınız kültürel etkinlikler nelerdir?

Projemiz kapsamında Kilis’te şiir şölenleri, düşünce sempozyumları, uluslararası münazaralar tertip edilecektir. Bu gibi kültürel etkinlikler, şehrimize olan ilgiyi artıracak ve ziyaretçi yoğunluğu sağlayacaktır.

Bu hususta söyleyecek çok söz, yapılabilecek çok fazla etkinlik vardır çünkü Kilis, geniş bir kültür birikimine sahiptir.

Kültürel etkinlikler ve gösteriler çerçevesinde uluslararası dans gösterileri, konserler, tiyatro oyunları gibi etkinlikler düzenlenebilir. Farklı kültürlerden şehrimize gelen sanatçılar, yerel halkla bir araya geldiklerinde etkileyici bir kültür alışverişi meydana çıkabilir.

Uluslararası film veya belgesel festivalleri, ulusal ve uluslararasıçocuk festivalleri, uluslararası gastronomi festivalleri düzenlenebilir.

Tüm bu ulusal ve uluslararası etkinlikler, Kilis’in kültürel mirasının zenginliğini ön plana çıkarmak için çeşitlendirilebilir.

Düzenlenen etkinlikler, sizce Kilislilerin ilgisini çekecek midir?

Kilisliler, şehirde düzenlenecek olan herhangi bir faaliyete hasrettir. Düzenlemeyi planladığımız etkinliklerdeki çeşitliliğin sebebi de budur. Her Kilisli, ilgisini çekecek bir etkinliği muhakkak bulacak ve katılım sağlayacaktır.

Bu durum aynı zamanda doğru tanıtım stratejileri ve halkın etkinliklere katılımını teşvik eden girişimler ile şekillendirilebilecektir.

 (Haber Merkezi)

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ