USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Topaloğlu: “Kilisli gençler, yazılım dili ile uluslararası sahada söz sahibi olacaklar!”

İyi Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, gazetemize verdiği özel mülakatta açıklamalarda bulundu.

Topaloğlu: “Kilisli gençler, yazılım dili ile uluslararası sahada söz sahibi olacaklar!”
04-03-2024 12:57
04-03-2024 13:03
KİLİS
Google News

Bilgisayar Yazılım Kuluçka Merkezi nedir?

 

Bilgisayar Yazılım Kuluçka Merkezi; genç ve yetenekli yazılımcılarımızın oyun, program, ihraç edilebilecek her türlü yazılım ve oyun ürünlerinin geliştirilmesi için kurulacak olan bir merkezdir.

Bu merkez, yazılım ile ilgilenen ve girişimde bulunmak isteyenlerin iş fikirlerini hayata geçirmeleri için destek sağlayan bir kuruluş olacaktır.

Bilgisayar Yazılım Kuluçka Merkezimizde genç girişimcilere iş planlaması, pazarlama stratejileri, finansal yönetim gibi gibi konularda danışmanlık hizmeti sunulacaktır. Ayrıca girişimcilerin hayata geçirdikleri işlerini büyütmeleri için gereken kaynaklar sağlanıp iş ağları genişletilecek ve düzenlenen eğitim programlarıyla her adımlarını daha emin atmaları sağlanacaktır.

 

Kilis’te neden yazılım üzerine bir merkez kurulmalıdır?

 

Yazılım, geleceğin mesleğidir.

Etrafımıza şöyle bir baktığımızda her türlü sistemin temelinde yazılım olduğunu görebiliriz. Günümüzde yazılım öğrenmek, geleceği şekillendirmede etkin rol oynamak demektir. İyi değerlendirildiği takdirde yazılım bilmek, bireylere iyi maaş imkânları sağlamaktadır.

Günümüzde yazılım, temelde dünyaya açılan bir kapıdır. Yazılım dili, bireylerin uluslarası alanda varlık gösterebilmelerini sağlamaktadır. 

Yaşamımız gitgide daha fazla akıllı sistemlerin hâkimiyeti altına girmektedir.

Teknoloji, önü alınamayan bir şekilde ilerlemekte ve hayatımızın istisnasız her alanında varlık göstermektedir. Bu durumun, önümüzdeki yıllarda daha ciddi bir hâl alacağı ve akıllı sistemlerin tam bir hâkimiyet kuracağı aşikârdır.

Öyleyse gençlerimiz, kendilerine sunulan hazır sistemleri kullanmak yerine kendi sistemlerini geliştirmeli ve yalnızca tüketici değil, üretici konumunda bulunmalılardır. Gelişmişlik ancak bu koşullarda mümkün olmaktadır. Sürekli tüketici konumunda kalmak ve üretememek, şehirleri ve ülkeleri bulundukları yerde saymaya; hatta, daha da geriye gitmeye mahkûm etmektedir.

Varlıklarından haberdar olmasak da bugün birçok gencimiz kendi çabalarıyla bu işle ilgilenmekte lakin aradıkları desteği bulamamaktalardır.

Biz de Kilis’teki gençlerimize destek olmak, yaptıkları işleri ve ortaya koydukları iş fikirlerini daha da ileri taşımalarını sağlamak adına Bilgisayar Yazılım Kuluçka Merkezini kurmaya karar verdik.

Kilis’in ve Kilislililerin dünyaya açılmasını sağlamak; onları, uluslarası alanda söz sahibi yapmak için Kilis’te yazılım üzerine bir kez kurulmalıdır.

 

Bilgisayar Yazılım Kuluçka Merkezi, gençlere yalnızca eğitim konusunda mı yardımcı olacak?

 

Merkezimizde çeşitli eğitim faaliyetleri düzenleyerek girişimcilerimizin en iyi hâllerine gelmelerini sağlayacağız. İş fikirlerini geliştirmelerine, büyütmelerine ve hayata geçirmelerine imkân sunacağız lakin desteğimiz bunlarla da sınırlı kalmayacak.

Bilgisayar Yazılım Kuluçka Merkezimizde genç girişimcilerimize bir süreliğine mahsus olmak üzere ofis alanı, teknik altyapı, mentorluk ve yatırım bağlantıları gibi çeşitli mühim alanlarda imkânlar sağlayacağız.

Bilgisayar Yazılım Kuluçka Merkezi, çok yönlü bir merkez olarak tasarlanmıştır. Gençlerimize başlangıçta iş fikirleri üretmeyi, daha sonra bu fikirleri geliştirmeyi öğretecek ve aldıkları eğitimlerle fikirlerini en iyi hâllerine dönüştürmelerini sağlayacaktır. Bununla sınırlı kalmayacak, iş fikirlerini hayata geçirme aşamalarında da gençlerimizin yanında yer alarak ihtiyaç duydukları bağlantıları kurmalarına imkân sunacaktır.

Bilgisayar Yazılım Kuluçka Merkezi; sağladığı ofis desteği, teknik altyapı, mentorluk hizmeti ve yatırım bağlantıları gibi imkânlarla da hiçbir aşamada desteğini girişimci gençlerimizin üzerinden çekmeyecektir.

 

Kilis’in Avrupa standartlarına sahip olma yolculuğunda Bilgisayar Yazılım Kuluçka Merkezi nasıl bir rol üstlenecek?

 

Yazılım, daha önce de dile getirdiğim üzere uluslararası sahada geliştirilmiş olan yeni bir dildir. Her türlü sistemin içerisinde yer alan bu dil, Kilisli gençlerin mekân fark etmeksizin uluslarası sahada söz sahibi olabilmelerini, iş ilişkileri kurabilmelerini ve geliştirebilmelerini sağlayacaktır.

Gençler, kurdukları bağlantılar yoluyla yurt dışına çıkma imkânı bulurken aynı şekilde yurt dışından ziyaretçileri de bulundukları şehre çekme fırsatı yakalayacaklardır.

Bunların yanı sıra kendi işlerini kurmak isteyen gençlerin girişimleri de Kilis’te yeni istihdam kapıları açacak ve işsizliğin azalmasını sağlayarak Kilis’i Avrupa standartlarına birkaç adım daha yaklaştıracaktır. (Haber Mustafa GÜNAL)

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ