USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Topaloğlu: “Ortadoğu fuar, ticaret ve turizm merkezi Kilis’in ticari gücünü artıracaktır!”

İyi Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, gazetemize verdiği özel mülakatta açıklamalarda bulundu.

Topaloğlu: “Ortadoğu fuar, ticaret ve turizm merkezi Kilis’in ticari gücünü artıracaktır!”
18-03-2024 14:41
18-03-2024 14:43
KİLİS
Google News

Kilis’in bir fuar ve kongre alanına sahip olmaması, şehir için dezavantaj mıdır?

 

Fuar alanlarışehirler için ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda önemli birer merkez olmaktadır. Ticaretin de gelişmesine katkıda bulunan fuar alanları aynı zamanda şehrin tanıtımını da büyük oranda etkilemektedir.

Yani özetle bir şehir için fuar alanına sahip olmak, şehrin ekonomik ve sosyal gelişimi açısından oldukça mühimdir.

Kilis’in bir fuar ve kongre alanına sahip olmaması, şehir için büyük dezavantaj teşkil etmektedir.

Bu sebeple Kilis3000 projemizde yer verdiğimiz üzere Kilis’e; Orta Doğu Fuar, Ticaret ve Turizm Merkezi’ni kuracağız. Kuracağımız bu merkez ile Kilis’in ve bölgenin ticari gücünü artıracak ve müteşebbislerimizin motivasyonunu sağlayacağız.

 

Orta Doğu Fuar, Ticaret ve Turizm Merkezi’nin Kilis’e ne gibi katkılarıolacaktır?

 

Orta Doğu Fuar, Ticaret ve Turizm Merkezi; öncelikle şehre ekonomik canlılık getirecektir. Birçok sektörden işletme burada bir araya gelecek ve ticari iş birliklerine imkân sağlanacaktır.

Ticari faaliyetlerin artması da doğal olarak ekonomik canlılığı beraberinde getirecektir.

Orta Doğu Fuar, Ticaret ve Turizm Merkezi; fuar konsepti ile birçok etkinliğe, organizasyona ev sahipliği yapacak ve bu etkinliklerde güvenliğinden temizlik personeline kadar çalışana ihtiyaç duyulacaktır. Bu durum, şehirdeki istihdam açığının da kapanmasına katkıda bulunacaktır.

Merkezimizde düzenlenen fuar ve çeşitli organizasyonlar, dışarıdan katılımcıları ve ziyaretçileri şehrimize çekecektir. Böylelikle Kilis’teki otellere, restoranlara ve diğer tüm turizm hizmetlerine olan ilgi yoğunlaşacak, bu gibi yerlerin gelirleri artacaktır.

Diğer bir yönden baktığımızda Orta Doğu Fuar, Ticaret ve Turizm Merkezi; Kilis’imizin ulusal ve uluslararası alanda tanınmasını sağlayacak, marka değerini artıracaktır. Kilis’ten ve burada gerçekleşen ticari faaliyetlerden haberdar olmayan iş adamları, fuarlar vesilesiyle şehrimizi keşfetme imkânı bulacaklardır.

Orta Doğu Fuar, Ticaret ve Turizm Merkezi; birçok sektördeki yenilikleri ve en son gelişmeleri sergileyen alanlardan olacaktır. Bu durum, katılımcılara yeni fikirler ve yeni iş fırsatları sunması yönüyle merkezimizi cazip hâle getirecektir.

Kilis’e gelip yeni iş fırsatlarına sıcak bakan iş adamları da şehrimizdeki iş dünyasının gelişmesine katkıda bulunacaklardır. 

 

Kilis’in coğrafi konumu; fuarlar, ticari faaliyetler ve turizm açısından avantaj sağlayacak mıdır?

 

Kilis, Orta Doğu’nun Anadolu’ya açıldığı bölgede bulunmaktadır. Suriye sınırına yakınlığı; ticaret, kültürel etkileşim ve uluslararası ilişkiler açısından şehre büyük avantaj sağlamaktadır. Bu bağlamda düzenlenen uluslararsı fuarlara katılım da Kilis’in coğrafi konumu hasebiyle yoğun olacaktır.

Kilis, sınır bölgeleri arasında stratejik öneme de sahiptir.

Ulusal fuarlar söz konusu olduğunda da Kilis’imiz, Gaziantep gibi büyükşehirlere yakınlığı vesilesiyle yoğun bir talep görecektir.

 

 

Kilis’te hangi fuarlar düzenlenebilir?

 

Kilis, yerel ve bölgesel düzeyde çeşitli fuarlar düzenleyebilecek potansiyele sahiptir.

Örneğin Kilis’te tarım ve gıda fuarları düzenlenebilir. Şehrimizin tarımsal faaliyetlerini göz önüne aldığımızda tarım ve gıda fuarlarıdüzenlemek, hem ulusal hem de uluslararası alanda ilgi çekici olabilir. Elbette yeni birçok fikir geliştirilir lakin bu fuarlarda tarım ürünleri, ekipmanları yahut modern tarım teknikleri gibi konular ele alınabilir.

Sonra Kilis’te, kültürel etkinlikler ve el sanatları fuarları da düzenlenebilir; böylece, Kilis’imizin zengin kültürel mirasını daha geniş kitlelere tanıtma fırsatı bulabiliriz.

Sektörel ve ticari fuarların düzenlemesi, şehrimize en çok katkı sağlayacak etkinliklerden bir tanesidir. Diğer fuar türlerine göre belki de en çok ilgi, ticari fuarlara olacaktır.

Ticari fuarlar; belirli sektörlerde faaliyet gösteren firmaların ve profesyonellerin şehrimizde bir araya gelmelerini sağlayacaklardır. Bu sayede yeni iş fırsatları keşfedilecek, satışlar artacak ve ticari ilişkiler güçlenecektir.

Yenilik ve inovasyon paylaşımı, pazarlama ve markalaşma, eğitim ve bilgi akışı, ulusal ve uluslararası ilişkilerin gelişmesi de düzenlenen çeşitli fuarların şehrimize sunduğu katkılardan olacaktır. Haber Mustafa GÜNAL

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ