USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Topaloğlu: “Özel Vakıf Mercidabık Üniversitesi, Kilis’in uluslararası sahaya açılmasına öncü olacak!”

İyi Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, gazetemize verdiği özel mülakatta açıklamalarda bulundu.

Topaloğlu: “Özel Vakıf Mercidabık Üniversitesi, Kilis’in uluslararası sahaya açılmasına öncü olacak!”
13-03-2024 14:27
13-03-2024 14:29
KİLİS
Google News

Özel Vakıf Mercidabık Üniversitesi neden kurulmalıdır?

 

Her projemizin başında söylediğimiz gibi Kilis’i Avrupa’ya taşıyamasak da Avrupa standartlarını Kilis’e taşıyabiliriz. Özel Vakıf Mercidabık Üniversitesi de Kilis’in Avrupa standartlarına sahip olma sürecinde aktif rol oynayacak önemli bir adımdır.

Kilis’te kuracağımız Özel Vakıf Mercidabık Üniversitesi; Orta Doğu’ya, Balkanlar’a, Orta Asya ve Afrika’ya dönük yüzü ile şehrimizin uluslararası sahaya açılmasına vesile olacaktır.

 

Özel Vakıf Mercidabık Üniversitesi hangi niteliklere sahip olacak?

 

Bugün dünyada, yükseköğretim seviyesindeki eğitim sistemlerine baktığınızda en başarılı sayılan okulların aşağı yukarı aynı işleyişlere sahip olduğunu göreceksiniz. Kuracağımız Özel Vakıf Mercidabık Üniversitesinde biz de bu modelleri öncü olarak alacağız.

Öncelikle üniversitemiz ulusal ve uluslararası akreditasyon belgelerine sahip olacaktır. Söz konusu akreditasyon belgeleri her üniversitenin akademik kadrosu, eğitim içeriği, eğitim yöntemleri, öğrencilere sağladığı imkânlar gibi birçok konuda kapsamlı olarak incelenmesinden sonra verildiği için bahsi geçen üniversite hakkında esasında pek çok bilgiyi de sunmaktadır.

Üniversitenin akreditasyon belgelerinin periyodik şekilde denetlenecek olması da kuracağımız üniversite için başlangıçta belirlediğimiz standartların devamlılık sağlayacağının bir göstergesi, bir kanıtı olacaktır.

Özel Vakıf Mercidabık Üniversitesi öğrencileri, uluslararası akreditasyona ve standartlara sahip bir okulda öğrenim görmelerinin ardından uluslararası sahada geçerli bir diplomaya sahip olacaklardır.

İyi bir okul, hele ki iyi bir üniversite; mutlak suretle gelişmiş teknolojik donanıma sahip olmalıdır. İçerisinde bulunduğumuz yüzyılda attığımız hiçbir adım teknolojiden bağımsız düşünülemezken eğitimin teknolojiden uzak kalması beklenir bir durum değildir. Özel Vakıf Mercidabık Üniversitesinde öğrenciler, çağdaş standartlarda eğitim alacaklardır.

Üniversitesi bünyesindeki aktif araştırma merkezleri, üniversitemizin üretkenliğiniön plana çıkaracak ve çeşitli iş birlikleri kurulmasını sağlayacaktır.

İyi bir üniversite aynı zamanda iyi de bir kampüse sahip olmalıdır. Üniversiteli gençler artık üniversitede olduklarını hissetmeli, kampüsün sunduğu imkânlardan faydalanmalılardır. Üniversiteli gençlerimiz aldıkları kaliteli eğitimlerin yanı sıra kampüs içerisindeki çeşitli sanat ve spor faaliyetlerinden, dinlenebilecekleri ve sosyalleşebilecekleri yeşil alanlardan da faydalanmalılardır.

 

Özel Vakıf Mercidabık Üniversitesinin Kilis’e sağladığı faydalar neler olacak?

 

Öncelikle Kilisli gençler, iyi eğitim almak adına memleketlerini bırakıp gitmek yerine kaliteli eğitimi yanı başlarında bulabilecekler.

Üniversiteler; kuruldukları bölgelere demografik, ekonomik, mekânsal, sanayi, sosyal ve kültürel yönlerden birçok fayda sağlarlar.

Özel Vakıf Mercidabık Üniversitesinin zamanla büyümesi ve daha çok öğrenciyi çekmesi, bu sayede öğrenci ve öğretim üyesi sayısının artmasışehrin demografik yapısını doğrudan değiştirecektir. Demografik yapıdaki bu hareketlilik, olumlu ekonomik etkileri de beraberinde getirecektir.

Özel Vakıf Mercidabık Üniversitesi de kurulduğu bölgenin yerel ekonomisine büyük katkı sağlarken istihdam gibi alanlarda da olumlu gelişmelerin görülmesine vesile olacaktır.

Özel Vakıf Mercidabık Üniversitesi, mekânsal bağlamda bir dönüşümü de tetikleyecektir. Çekim merkezi hâline gelen kampüs alanları, çevresindeki konut ve hizmet sektörlerinin hızla gelişmesini sağlayacaktır. Bu sayede de kentsel fonksiyonlar çeşitlenecek, yeni istihdam alanları oluşacaktır.

Özel Vakıf Mercidabık Üniversitesinin kurulmasıyla birlikte zaman içerisinde çevre düzenlemeleri üniversiteye göre şekillenecek; kültür, spor ve eğlence mekânları açılacak; farklı kültürlerden gelen personel ve öğrenciler ile kentin sosyo-kültürel olarak da değişimi sağlanacaktır.

Şehirlerin gelişmesi söz konusu olduğunda üniversite-sanayi iş birlikleri de çok önemlidir. Özel Vakıf Mercidabık Üniversitesi, tüm bu alanlarda çok yönlü fayda sağlayan çalışmalarda bulunacak ve bu çalışmaları destekleyecektir.

 

Bir üniversite, bir şehir için ne kadar önemlidir?

 

Bugün gelişmişülkelerin ekonomilerine baktığımızda onları güçlü kılan şeyin üniversitelerde alınan eğitim ve öğretimler olduğunu görebiliriz. Özellikle Avrupa ülkelerinde bulunan birçok üniversite; bilim, eğitim, ar-ge,strateji ve yenilik alanlarında üretilen nitelikli projeler iledünyada ilk sıralarda yer almaktadır.

Avrupa Komisyonu tarafından kurulan “Büyümek İçinBilgi (Knowledge for Growth)” adlı bir uzman gruptarafından uzun vadeli ve sürdürülebilir ekonomikbüyümenin temeli olacak araştırma ve yenilikstratejilerinin bölgesel refah seviyesini artırabileceği de tespitedilmiştir.

Yani üniversitelerin; esasında, iyi eğitim ve öğretime sahip üniversitelerin yalnızca bulunduklarışehirlere değil, doğrudan ülkelerine de sağladıklarıçok büyük katkılar vardır ve önemleri, hem şehir hem de ülke çapında aynı oranda büyük olmaktadır.

Biz, şehrimizin ileri gelenleriyle birlikte Özel Vakıf Mercidabık Üniversitesini kurarak Kilis’in temelde kültürel ve bilimsel alanlarda kalkınmasını sağlayacağız. Kültürel ve bilimsel kalkınmalar da takdir edersiniz ki ekonomi ve ticaret gibi birçok alandaki kalkınmayı beraberinde getirecektir. (Haber Mustafa GÜNAL)

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ